Šta je novo?

SincMaster 700p plus

grof pelinex

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
319
E znaci imam problem sa ovim monitorom koji i nije neki al evo da ga izlozim :)
Desava se da za trenutak ne stane slike na ekranu pa posle toga radi sve ok. To se desava retko ali bih voleo da znam zasto. I da ne mogu da ga posvetlim koliko mi treba tj slika je tamnija. Sta da drndam unutra da to namestim?

a kad lupish monitor, jel proradi? :d
Verovatno ti je negde "ladan lem", negde na plochi ti se gubi kontakt najverovatnije. Dosta je takav kvar cest na monitorima i televizorima.
A sto se tiche posvetljavanja, crkava ti ekran najverovatnije. Mozes da mu produzis zivot za par meseci - godinu dana. A kako? To ce ti neki strucniji odgovoriti, ja samo znam da ima unutra neki potenciometar, sa kojim mozes da posvetljujesh sliku. Mozda cak i znam cemu on i sluzi ali nikad mi nije bilo bitno pa i nisam zalazio u proucavanju. Konsultuj se sa nekim TV majstorom.

NIKAKO NEMOJ DA OTVORISH MONITOR I DA CACKAS NESTO DOK JE UKLJUCEN!!!!

Ako ne znas oko monitora nemoj se zezati dok je otvoren, pa makar bio i iskljucen.
Ispod okrugle gume kojom se elektronika spaja sa ekranom chuci 30 000 v cak i kada je monitor iskljucen, pa ne bi bilo dobro da ih na neki nacin uzemljis dok cackas po monitoru.
Znam da majstori za monitore prvo isprazne taj napon pre nego sto pocnu bilo sta da rade.
Ako i radis budi extremno oprezan.

Ne znam da li je hladan lem jer nestaje slika samo na tren, a inace tamnija slika na monitoru traje vec 3 god. tako da mislim da nece geknuti jos. Moguce da je neka elektronika promenila malo vrednosti ali ne znam gde se taj potenciometar nalazi (potrazicu ga). A za to da se ne treba zezati zbog napona vec znam i cackao sam neke stare televizore tako da sam bar malo upoznat sa problemom visokog napona :)

Nazad
Vrh Dno