Šta je novo?

Simuliranje DVD-ija

• Začetnik teme Začetnik teme sasmaj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sasmaj

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
301
Jel postoji neki program koji simulira postojanje DVD-ija da bih mogao da instaliram igricu sa DVD diska posto imam obican CD citac?Ako ima,gde moze da se skine? :wave:

Ako sam te dobro razumeo, tako nesto je nemoguce

Cekaj, ti bi hteo program kojim bi mogao sa CD-plejerom da citas DVD-e? 😛

Ili mislis da pozajmis od nekoga DVD plejer, napravis Image DVD-a i posle igras sa tim Image-om...

p.s. Hocu i ja emulator A64@3GHz na mojoj masini! :d

Setih se ovoga 🙂

@ sasmaj
Ne, CD i DVD su dve fizicki razlicite tehnologije, iako principski veoma slicne. DVD-ROM/RW su kompatibilni unazad sa CD medijama, ali ne i obratno. Mozda je vreme da uzmes neki DVD-rom, Combo ili DVD-RW snimac (ovo poslednje i preporucujem), CD kao skladisteni medij sve je manje popularan... a i DVD jos malo, pa ode u istoriju.

Ja mislim da vi niste skontali čoveka, on bi da napravi image od DVD-a na Hard Disku pa da onda taj image koristi kao fizički DVD... To može da uradi, npr. program Alcohol (Google is your friend). - www.alcohol-soft.com

Dakle, procedura je sledeća - uzmeš od nekog DVD uređaj (privremeno), staviš ga u komp i napraviš image tog diska na hardu. Onda lepo preko Alcohola napraviš virtualni drajv, koji će da radi (logički) kao i svaki drugi. Ovo sam X puta radio i sve šljaka kako treba.

violinista je napisao(la):
Ja mislim da vi niste skontali čoveka, on bi da napravi image od DVD-a na Hard Disku pa da onda taj image koristi kao fizički DVD... To može da uradi, npr. program Alcohol (Google is your friend). - www.alcohol-soft.com

Dakle, procedura je sledeća - uzmeš od nekog DVD uređaj (privremeno), staviš ga u komp i napraviš image tog diska na hardu. Onda lepo preko Alcohola napraviš virtualni drajv, koji će da radi (logički) kao i svaki drugi. Ovo sam X puta radio i sve šljaka kako treba.
To da, naravno... moze da pozajmi i DVD disk i DVD Rom od prijatelja, kreira "image", vrati i disk & drajv i nastavi da se igra na "virtuelnom" DVD romu.

Pitanje je u svakom slucaju malo nespretno postavljeno, covek svasta moze pomisliti 🙂

Farstonov Virtual drive 8 ili 9. Samo treba da ima fizički, makar combo.Ako sam ga shvatio.

Ima i druga varijanta - covek mozda sa hdda na hdd preuzme imidz.

Za virtualnu spravu se koriste po pravilu i bez izuzetaka Alcohol 120% ili Daemon-Tools. To su programi koji trebaju (1 od ta 2)

Eeh, sad... moze i tako. 😀

Ali, moze i da vec kreiran imidz kod prijatelja podeli na 6-7 delova po 700 MB (iz Total Commandera), sreze na CDs, donese kuci i ponovo sastavi. To mu jos dodje i najj. nacin, obzirom da nista od hardvera ne mora da premesta i vraca. 😉

Jes' vala, ali mu treba 7 CD-ova...

Mis'im da je najbolje rešenje da kupi DVD player koji košta 10EUR i da se reši muka...

Nazad
Vrh Dno