Šta je novo?

Simraceway

Markomaniax

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X & scythe mugen 5
Matična ploča
Asus TUF B550-Plus
RAM
G.Skill Ripjaws V 2x16Gb kit
GPU
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Storage
M.2 NVMe Intel P660 1TB ; WDC 6TB 3.5 SATA III 256MB 7.200 Gold
Zvuk
Asus Essence STX II & Edifier 75w neki zvucnici
PSU
Corsair AX860i 80+ Platinum
Kućište
Lian Li Lancool II Mesh C RGB TG Snow edition
Monitor
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 170Hz
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3 & Keychron V6 custom PBT Hot swap RGB Pro Braon lubed QMK
Ostale periferije
Xbox ONE joypad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Taman kada smo pomislili da godina ne moze biti bolja po zanr Simulacija voznji, pojavljuje se jos jedna.

Simraceway is a free-to-play online auto racing world that invites players to compete for pride, points and prizes in action-packed multiplayer races and testing, time-limited challenges.

Zahteva registraciju (besplatnu , i internet konekciju jer nema offline mode) , i nakon toga se pruzima klijent od oko 1,2 GiB.
Igra je slicna iRacingu , pa se dodatni automobili kupuju (za mnogo manje pare , npr. M3 GTR E92 je 5$ a on je jedan od skupljih).

At present you can purchase cars, entry into Events and, via SteelSeries.com, our racing controller, the SRW-S1 Steering Wheel.

To add cash to your Simraceway account, head to your Profile by clicking your user name in the top right-hand corner of the screen and select either ADD FUNDS (to make a credit card payment) or ADD FUNDS WITH MONEYBOOKERS (to top up your account using Moneybookers.com). Then choose how many US dollars you'd like to add ($5, $10, $15, or $20), fill in your details, click PURCHASE and follow the on-screen instructions.

Postoji i drugi (sporiji) nacin za nabavnku automobila a to je osvajanjem kredita , trkanjem , hotlapovanjem ... a cak se i novac moze zaraditi ucestvovanjem u posebnim event-ima.

Za besplatnu verziju se dobija samo Mitsubishi EVO X 2008. Ali je simulacija odlicna.
Graficki , deluje kao mesavina rF i LFS , zvuk je maestralan , ffb takodje kao i sudari i ostecenja.

Izbor staza nije neki , od poznatih su tu Infineon raceway , Brno , Zandvoort , Mid-Ohio... Ali su laserski skenirane , pa je prava uzivancija voziti na bilo kojoj od njih.

Online trkanje zavisi naravno od svih ucesnika, ima ih dosta sa nasih prostora. net kod je dobro optimizovan. Postoji i mogucnost gledanja trka drugih korisnika uzivo , na njihovom sajtu.

Igra je cini mi se jos u beta fazi , ali ima zestok potencijal za one koji zele da se lako i kvalitetno trkaju. :)

tamo sam regostrovan pod istim nick-om kao i ovde.

Poslednja izmena:
Hah ne verujem, ti likovi su napravili konkurs za web dizajn, iscimali ljude posteno pa i mene i na kraju nas sve prevarili. Sto se mene tice nek im propadne posao kad su go***.

Markomaniax je napisao(la):
Taman kada smo pomislili da godina ne moze biti bolja po zanr Simulacija voznji, pojavljuje se jos jedna.

... i jos jedna voznja je aktuelna, Auto Club Revolution, dobih beta kljuc jos odavno ali nisam igru probao vise od pola sata, mada deluje interesantno.

Mada probace se i ovo.

@substrance

lol bila bi fora da nas i oni za CARS tako izmuzu. :d

Za CARS samo nek urade još neki editing/import tool i mogu da rade šta hoće. Igra je već sada dovoljno igriva kada se uporedi sa PC konkurencijom a sadržaj se da dodati na razne načine ali najlakše će biti ako izdaju neku aplikaciju za to.

... i jos jedna voznja je aktuelna, Auto Club Revolution, dobih beta kljuc jos odavno ali nisam igru probao vise od pola sata, mada deluje interesantno.

Znam za ACR ali mi nije delovao zanimljivo zbog nekih needForSpeedovskih staza :p

mali klip kako izgleda simraceway za one koje mrzi da probaju (u 720p)

[YOUTUBE]9qygZgfSfmU[/YOUTUBE]

Taj auto se brzo otkljucava , mozda 10ak pobeda je potrebno.

Igra nastavlja da raste i lepo sazreva mada je i dalje u debeloj pre beta fazi.

Povodom 12h Sebringa ovog vikenda momci su izbacili maestralno simuliran Audi R18 TDI (sajt jos nije dobro updateovan) koga su radili u saradnji sa ucesnikom ALMS i vozacem tog auta Alan-om McNish-em , sa kojim sada imaju i saradnju u razvoju igre i feedbacku.

Auto je mogao da se kupi sinoc iz igre za 1600 creditsa (mozda jos moze , nisam proveravao) ali sada vidim da mu je cena 16$ , a i spominjali su neku ekskluzivnost vernim fanovima pa je pitanje da li jos uvek moze.

U svakom slucaju , za sve koji vole simulacije a probali bi nesto novo , skoro su izbacili i Audi RS4 i Ford Mustang Boss 302 koje jos nisam isprobao.

Novi Event-i sa nagradnim fondovima su aktuelni i td.

Cisto da malo updateujem temu. :)

16 dolara za jedan obican auto u igri? :zgran: Nesto mi je sumnjiva cela ova igra, nasao sam podatak da je igra finansirana sa 18 miliona dolara(!) a za razliku od Carsa koji ima oko 2 miliona evra investicija izgleda nekoliko koplja unazad. Plus da dodam da je kod Cars 5 miliona finalna cifra sa ogromnim brojem licenca automobila i staza i kompletnim proizvodom... sta ovi rade sa tim parama ko ce ga znati, a pogledom na post gore od substrance-a gde ispaljuju za najobicniji web dizajn, neke stvari mogu da se zakljuce da tu nisu cisto posla u pitanju...

Poslednja izmena:
Jeste zesce mutno , no igra koristi modifikovani rfactor engine , a i automobili se mogu zaraditi igranjem tako da ljude to preterano ne dotice.

Al stvarno bi bilo lepo da se konacno vidi nesto od tih 16 miliona , mislim , igra je u beti vec vise od 6 meseci :p

da , mada je fizika i vise nego solidna samo moram da dodam a grafika bi bila u redu da postoje svetlosni efekti ... u bilo kakvoj formi :d

Evo snimka sa jedne trke u kojoj smo ucestvovali ja i jos jedan zemljak (Shumaher , ni manje ni vise , decko vozi na joypadu).

Interesantno postaje od 4. kruga , posto sam ja morao na nicim izazvani drive trough.

[YOUTUBE]X8XD9ExxXMU&list[/YOUTUBE]

Ja sam nesto kratko gustirao simraceway dok nisam poceo cesce da trazim trke i ukapiram da vozaca ima jako malo online (ili se ja kacim u nevreme). Sad kad videh vas dvojicu ubedih sebe da ima nade. :)
Anyway, meni uglavnom odgovara uvece od 9-10 pa do sitnih sati, pa ako ste raspolozeni mozemo se dogovarati nas trojica.

Mozemo , mada ja sada idem redje jer sam magistrirao ovaj EVO X . A razlog slabije posete na trkama je jer su se svi popalili na event-e , koji su sa nagradama pa ono... :p

16 miliona za to? Ma sigurno...

haha postavili moje pitanje Alanu McNish-u (pobedniku 12h Sebringa) :smoke:

[YOUTUBE]m4rc3m7aj1U[/YOUTUBE]

mada su mi pogresno spelovali nick skotovi xD

Nazad
Vrh Dno