Šta je novo?

simptom crvenih usiju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@haludza:
bravo care, ovo je udarac pesnicom u glavu, ali je istina. Treba sebe natereati, neverovatno koliko je tesko. Evo ja se jedva nakanim da odem na bazen 2-3 puta mesesno. Ove zivotinje sa posla sam prestao da cimam, bitnije je omlatiti 5 piva posle sljake nego bazen. Mrzi ih idu pesaka, kao zima im. Puse kao turci (mislim koji si srbin ako ne purnjas :( ) Pi..ke jedne, -30 i vec im je zima :D Obecavaju i -60 do kraja godine, sumnjam da cu ici pesaka na posao, ali sam se zarekao da do -40 ne sedam u auto.
A sto se riba tice: sto cangrizavija-to bolja :p

Apsolutno se slazem da je fizicka aktivnost najbolja stvar, i mogu da preporucim suvo veslo kao solidno resenje. Kupio sam ga proletos i stvarno se mnogo bolje osecam posle veslanja. Za ostale stvari nisam mogao da se nateram, a ovo sednem ispred tv-a, pustim Ben Hura i milina.

brate, nisam primetio to za jone i te fore, ali je činjenica da otkako se bavim IT-em, imam 30 kila više nego u srednjoj školi. Na istu visinu! A tada sam cepao bar jednu čokoladu dnevno. Sada ne pamtim kad je pojedem... manje klope, a više kila? Zašto? Samo zbog računara i automobila, jer, ni u srednjoj se nisam aktivno bavio sportom...
Imash ti josh da se gojish a pogotovo posle 30-e...takav je metabolizam posle adolescencije.Nema to veze sa rachunarom.Nego sa procesima u tvom telu na osnovu rasta ,sazrevanja i metabolizma.Sve cesh vishe imati problema sa tezinom kako godine idu a ako josh imash i genetsku podloznost onda eto./......stariji sam od tebe 8 godina pa mi veruj na rech....sada imam 106kg iako sam na tegovima i dzaku preko 20 godina...a u srednjoj sam imao 95 kg....kada sam prestao da vezbam samo na kratko...imao sam 125kg...
Polarizacija koze je neminovna pored rachunara a disbalans polarizacije nasheg tela nije zdrav.Rachunar definitivno shteti zdravlju a pogotovo u zimskom periodu ,kada su prozori zatvoreni.

Poslednja izmena:
Daj ***e, imaš li ti nešto lepo da kažeš :D

Ma Maxa je mlad - ne zaje*bavajte me - sve sto se nagoijo je ISKLJUCIVO od sedenja za kompom i cokoladica ;). Mada i on preteruje, videh ga pre neki dan - nije to nista strasno - nije sad mega nagojen - ni ne provaljuje se - 3-4 meseca boxa i izgledace ko Brad Pit :d.. Ima veze sa metabolizmom i usporavanjem doticnog kako zalazis u godine, ali samo ako sedis - ili imas NEREDOVNE treninge! Istina, sto si stariji, lakse se gojis, moras vise da treniras, pogotovo ako si bivsi sportista pa si navikao da zderes ko konj a nigde se ne trosis! Ali ako si REDOVAN na treninzima i ne zabusavas na doticnim - kakvo CRNO gojenje!

@haludza:
bravo care, ovo je udarac pesnicom u glavu, ali je istina. Treba sebe natereati, neverovatno koliko je tesko.

Pa normalno da je udarac pesnicom - ja ne treniram balet ;). To je u mom stilu, samo brutalna istina ;). A ovo sto si rekao "Treba sebe naterati, neverovatno koliko je tesko" je u stvari NAJTEZI deo. Zato je glupo da ides sam, nego imas drustvo ili drugara pa medjusobno cimate-bodrite jedan drugoga, pa nekako pregurate taj smor-mrcvarenje deo a kad upadnete u mashinu jedva cekate sledeci trening!

Najbitnije je osim pozrtvovanosti - REDOVNOST! Znaci - nema rezultata ako odradite jedan trening, pa sledeca 3 propustite! Ja i drugar smo se dogovorili ovako:

posao od milion evra - zaj*ebi - ide se na trening :d
ceka me pamela u krevetu - zaj*ebi - ide se na trening
stigo-la - mi ortakinja, rodjak, drugar - koju nisam video 1000 godina - sa kraja sveta - zaje*bi ide se na trening.
stigo mi najnoviji procesor, graficka, PS3, bmw - bas bi da ga testiram - zaje*bi - ide se na trening.

Jel ustanovismo da ce biti i para i riba i procesora i kola i svega - samo nas nece biti jer cemo pomreti od povisenog pritiska, srcanog udara, dijabetesa, karcinoma itd.. Zato pamet u glavu i mrsh na trening bando :d..

Poslednja izmena:
Tipican geek je u fazonu: uh cak i vazduh je stetan za mene, jao cuka mi preskace - cek cek da oslusnem opipam, "polarisem" se, sunceve pege, sta mi ovo - cabuljka, cek da izmerim pritisak, stolica mi neredovna - gotov sam, nesto me zezaju bubrezi - mozda, zrace me kablovi - asma, mozda - mikrotalasi su krivi za sve, hipohondrija je jedina bolest od koje ne bolujem..

Kukavice umiru hiljadu puta a hrabri samo jednom!

Jeee ljudi cesto ni ne znaju da su zivi! Ja bi sve to u vojsku i to u Sibir, pa da vide sta sve ZIV covek moze! Mlad covek a razmislja ko deda - zhasu. Ma sito i besno - razmazeno ;). Pa ima Je*vreja koji su u konc logoru jeli najkancerogeniju hlorisanu hranu, udisali ciklon-B, sve prelezali - tifuse, kolere, zutice, smrdjiv vazduh, nisu se kupali godinama, spavali u blatu, na -20 bosi, vrseni eksperimenti na njima, ma zhasu! Pa gomila ih zivela po 80-90-100 godina a neki su i dan danas zivi! A vas "polarise" komp i crvene vam ushi zbog toga!? Ccccccc - ma sve bi ja to u rudnike ili na njivu pa da vidite kako cete da se depolarisete :d..

Mrsh na trening! :d

Poslednja izmena:
Znači ono, nemam kinte, žickam u kraju, ali boli me, bar imam mišiće? :D

Jedini i apsolutni lek - sport!
Jel se racuna FIFA, NBA, NHL i slicni sportovi kao sto su idi do fioke i uzmi dvd i ubaci ga u dvd rezac i tri puta klikni da bi pocelo snimanje :d :d
Mnogo poruka pises i mnogo su dugacke u ovoj temi jel to treniras prste dok te ceka ortakinja u krevetu koju nisi video 1000 godina i koja ti je donela PS3 i nuditi posao od par stotona miliona evrica? ;)
Inace od kada se intezivnije bavim IT-jem (fax, sajt, programcici i sl.) smrsao sam 2 kg- nije sve tako crno, Max.

Znači ono, nemam kinte, žickam u kraju, ali boli me, bar imam mišiće? :D

Upravo to! - Tako nas trener dribla - zaurla: Tesko se zivi zato mi -sta! (a sad mi svi u glas) tesko treniramo!!! A onda on nastavlja - nisam vas cuo - a mi opet - tesko treniramo!!! :d.

Jel se racuna FIFA, NBA, NHL i slicni sportovi kao sto su idi do fioke i uzmi dvd i ubaci ga u dvd rezac i tri puta klikni da bi pocelo snimanje :d :d
Mnogo poruka pises i mnogo su dugacke u ovoj temi jel to treniras prste dok te ceka ortakinja u krevetu koju nisi video 1000 godina i koja ti je donela PS3 i nuditi posao od par stotona miliona evrica? ;)
Inace od kada se intezivnije bavim IT-jem (fax, sajt, programcici i sl.) smrsao sam 2 kg- nije sve tako crno, Max.

:d - lezim bolestan od teskog gripa :( i vezbam prste ;) - Cuvajte se neki je zesci virus napolju, gomila koje znam su zakacili grip..

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
1. Svez vazduh, otvoren prozor, ustanite malo prosetajte do prozora, popusite pljugu i bacite pikavac sa 9-tog na ulicu itd.

Ne vidim smajli, nemoj reci da si ozbiljan??? :mad: :mad: :mad:
I sta mislis, upadne ti taj pikavac npr. bebi u kolica koja dole prolaze bas u tom trenutku!?! Najgori primer, ali zapitajte se...

ricardo je napisao(la):
Preko svega ovoga sto ste nabrojali desava mi se da mi sa vremena na vreme "padne napon" negde u glavi i mozgu i na delic sekunde mi se zamuti i izgubim ravnotezu.Izgleda treba da povecam refresh rate da grafulji u mozgu.hehehe
Znaci otkako je krenulo ovo smor vreme napolju bas se tesko osecam.

Zakazi pregled kod lekara specijaliste. Moze da bude trenutno stanje, ali cisto proveri sebe radi.
Pusti ti sta Haludza :D prica u vezi ovoga.

P.S. Nisam hipohondar :)

Poslednja izmena:
ovo je najbolje za odmaranje od smaranja!!

Prilozi

• pecanje.JPG
    pecanje.JPG
    31.9 KB · Pregleda: 102
Hvala bogu da se bez fizicke aktivnosti osecas sam smoren,promasen,opterecen,tezak.Sve to jedna dobra voznja bajsa svaki dan i malo gimnastike nista posebno ,sklekovi,cucnjevi,zgibovi, i mozda i poneka teretana i resen problem smorenosti i "gle razlike li drasticne",ne morash bash slusati "Eye of the tiger" i trcati uz stepenice :d.

@haludza:
bravo care, ovo je udarac pesnicom u glavu, ali je istina. Treba sebe natereati, neverovatno koliko je tesko. Evo ja se jedva nakanim da odem na bazen 2-3 puta mesesno. Ove zivotinje sa posla sam prestao da cimam, bitnije je omlatiti 5 piva posle sljake nego bazen. Mrzi ih idu pesaka, kao zima im. Puse kao turci (mislim koji si srbin ako ne purnjas :( ) Pi..ke jedne, -30 i vec im je zima :D Obecavaju i -60 do kraja godine, sumnjam da cu ici pesaka na posao, ali sam se zarekao da do -40 ne sedam u auto.
A sto se riba tice: sto cangrizavija-to bolja :p
Brale, pa tebi ce muda da se smrznu do posla na minus 60. Sad mi je jasno sto su tvoji "zemljaci" crkavali na robiji druga Staljina u Sibiru! :d
Nego, kad je vec tako lepa zima, onda idu i zimske carolije i grudvanje sa "dzangrizavom" polovinom. :D
BTW, dzangrizave mi bas nisu po volji, vise gotivim mirne i tihe, kad sam i sam dzangrizav! :d :smoke: ,)

Usput, sto se tice fizickih aktivnosti, za sve one koji sede pored kompa satima i kojima je to posao, sport najmanje 5 puta nedeljno.
Ja inace tri puta nedeljno idem na rekreativno plivanje, gde mi je minimum bar 1.2 Km norma. Kao sto rece vec neko gore, jos neka aerobna aktivnost je jako bitna, leti voznja bajsa, zimi moze neki aerobik za zene ili ples za muskarce i zene. Teratana je ok ali u kombinaciji sa nekim aerobnim sportom.
Ko ne shvati da je visecasovno sedenje za kompom i purnjanje cigareta smrt za organizam, shvatice vrlo brzo posto predje 35 godina.

Pored bavljenja sportom bitan je i nacin ishrane. Pa ko bude zdrao cokolade i pio koka kole dzaba mu i 7 dana sporta u nedelji.

Poslednja izmena:
E Haludža, Dule, tripujete me sa tim istim avatarima...
A znate onu foru kad su Ilu iz Sha-Ile pitali kako provodi dan, on kaže "pa ovo ono, teretana, ludilo"...

Uf kola su smrt za kondiciju mozda i vise od kompa. Kreces se bukvalno 10x manje pre nego sto si poceo da vozis, nerviras vise jer pobogu Bg je ovo, a onda povrh svega dodjes kuci i blejis za kompom, a posle ugasis komp pa blejis na knjigom, onda se umoris pa legnes i gledas tv. *** od gimnazije ne znam dal sam bio uspravljen 1/10inu vremena. ALi zato basket/futbal minimmum 2x nedeljno pa se malo lakse podnese dok ne stigne leto, tad vec moze sve i svasta da se upraznjava.

Ma nije sve do fizicke aktivnosti, ko sto Haludza kaze, ima nesto i do ove klime! Ovih predhodnih nedelja kad je bilo previse toplo za ovo doba godine znam gomile ljudi, ukljucujuci mene, koji su bili konstantno pospani i smoreni! I to nisu ljudi koji sede non-stop za ekranom vecina nas se aktivno bavi sportom:Karate, rukomet, fudbal, MX...Ja konkretno sam ovih predhodnih nedelja kad je bilo 15+ jedva drzao oci otvorene preko dana, isao sam da trcim dva puta dnevno pored treninga da bi ostao budan i van kreveta! Pre dva vikenda sam nakon 2 sata oranja Yamom neke ledine na Fruskoj Gori, sto nije ni malo lak posao, seo na zemlju i zaspao a puls mi je garantovano bio preko 130... zabrinuo sam se tebra, sta da radim, i odem kod lekara da me ispita da nije neki od ovih lekova sto pijem razvio neku nuspojavu organizmu i cova me ladno poslao kuci a da mi nije ni pritisak izmerio uz obrazlozenje "To je zbog vremena, stalno mi dolaze ljudi!". Evo otkad je tempereatura pala ovih dana, nije to to ali ledi se dah, tih problema nemam. Ono sto Haludza prica za sport,ne mora bas toliko ekstremisticki ali da se trudite kad radite :D, i dalje stoji ali eto ispricah ovo da se zdravi i fizicki aktivni ljudi ne zabrinu ako ispoljavaju slicne simptome

znam na sta mislis ali pogresan forum :)

zdrav ovde znaci:

super PI ispod 30s
mark 2003 iznad 9000
mark 2005 iznad 5000
obrno oblivion na max/med detaljima
umes da nateras cpu preko 3.ghz (intel) i preko 2.5ghz (AMD)
timing za memoriju obavezno 1T
riba obavezno u idle modu da sto manje zagreva prostoriju radi vrhunskog overkloka. (preporucljivo je da riba nosi kariranu somot kosulju i soferke carape i pijacarske papuce kako bi temperatura bila sto niza i overklok bolji - zaboga - ovo je BENCHMARK forum , a ne krstarica :p )

edit:

PS. Krvni pritisak korisnika ne ulazi u overall rezultat i ocene na bench forumu.

Pih,malo mi fali onda:D .Salu na stranu,neke slicne simptome i ja osecam.Pogotovo sad kad je ovo glupo vreme pa se ne mozes ni istrcati kao covek.

meni je leti super bajs skoro svaki dan oko 10-12 km extra tempom, i sasvim dovljno, mogu posle tih 2 sata (posto malo i odsedim na keju koliko da odmorim), da sedim kasnije ceo dan za kompom (ako zatreba) i nista, a ovo zimi posto nije za bajs... meni je vec uzas... ceo dan mi se spava, radim nesto 3-4 sata i vec se umorim...

inace po tome kakve simptome imaju neke osobe... moja preporuka je da date krv na analizu... valja se... i premerite pritisak... ili ste anemicni (+ jos po nesto) ili vam je pritisak los...

generalno ne kazu dzaba da svakih 45 minuta treba ustati i odmoriti bar 5-10 minuta... sa tim pauzama jos i nekako ali ko odsedi 3 sata u cugu taj posle nije ni za sta...

mada sam primeto da ne zamara sve isto... opustena igra (recimo neki NFS)... moze da se igra 3 sata bez ikakvih posledica... nesto ozbiljno (bilo sta sto ima belu/sivu pozadinu)... 2 sata i mrtav umoran...

Ja sam isto imao problema u zadnje vreme, sa nekom bezvoljnoscu, spavao do 9-10h, sve me boli kad se probudim...takav sednem za komp,kasnije odem na fax, vratim se jos gori, ali u poslednjih nedelju dana se probudim (na silu) u 8, izadjem, optrcim krug oko Ade i vratim se, ponekad i duze (sklepam 10Km), sad se osecam neuporedivo bolje. Sva sreca pa mi je Ada blizu, mada ipak ponekad odem kolima.... Usput sam prestao da pusim, i stvarno se vracam u formu, cak merkam ovaj Kreatin na polici, ali cu to tek kad ponovo krenem u teretanu...
Sada mogu da provedem za kompom i ceo dan, ali mi ne smeta, jer se ujutro nadisem donekle svezeg vazduha, juce i danas magla pa je pomalo ruzno, ali nema veze....
Poz

Poslednja izmena:
a gde ti to zivis, pa uspevas da se nadises svezeg vazduha???
by, the way, ja nikad nisam imao tih problema... a u principu za kompom sam... stalno! :d

a gde ti to zivis, pa uspevas da se nadises svezeg vazduha???
by, the way, ja nikad nisam imao tih problema... a u principu za kompom sam... stalno! :d

Pa smatram da je u normalnim okolnostima (bez magle...) na Adi i Kosutnjaku vazduh dovoljno cist, tj. barem je cistiji nego u gradu, osetim dok trcim veruj mi.....

Poslednja izmena:
Tako je komsija :D
Pa, ozbiljno, kad se ode gore u Kosutnjak razlika je drasticna, pa kad se vratim na Padinu osecam se kao da su me zatvorili u gasnu komoru....:D
Dobro tebi je malo bolje jer si malo iznad...:)

Dakle zbunjen sam. Sta izaziva ovo?
Jonizator sprecava – znaci pozitivni joni? Ali kakve veze oni imaju sa ne provetrenim prostorom? A mozda i imaju... cini mi se da covek emituje pozitivne jone, ili mozda gresim... voleo bih da cujem vase misljenje na ovu temu

Gde ima da se kupi taj jonizator i koliko kosta ?

Evo ljudi da i ja nesto dodam, vidim da je rasprava veoma zanimljiva. Delimicno se slazem sa haludzom, ali pokusacu malo da pojasnim nesto sto vam on prica izmedju redova.

Nama kao ljuskim bicima je potreban CILJ. Nenormalno nam je bitno da sebi nesto zacrtamo, ma sta god to bilo, i da ceo zivod podredimo tom jednom cilju. Znaci, zacrtajte sebi nesto, ma sta god to bilo, i potpuno se posvetite tome. Na primer sport - zamislite sta zelite da postignete i trenirajte koliko god fizicki mozete; vlast - nadjite bilo kakvu malu grupu kojoj mozete nesto da komandujete, i napredujte napredujte itd. Komp - imajte najjacu mashinu, radite koliko god mozete da zaradite sto vise i potrosite to na hardver i konstantno unapredjujte nesto. Zdravlje - kontrolisite svoju ishranu u gram, kao i fizicku aktivnost, sredinu u kojoj zivite itd. Fax - 10.0, uzmite dva smera, posle toga pravac inostranstvo na postdiplomske itd. Novac - radite koliko god mozete da napravite pocetni kapital, a zatim ulazite, rizikujte, razmisljajte ceo dan kako i sta sa njim. Umetnost - istripujte da ste bolji od van goga ili betovena i pravac studio, i ne izlazite dok stvarno ne budete bolji od navedenih. Deca - nadjite neku koja zeli da vam izrodi sto vise dece, gajite ih po ceo dan i posvetite se proucavanju psihologije da bi znali sta da radite da oni budu sto bolji ljudi. Zene - proucavajte psihologiju, saznajte kako tacno razmisljaju, probajte sve sto vam padne napamet i vidite sta uspeva dok ne budete u stanju da imate bilo koju zenu koju pozelite.

Eto to su neke ideje, znam da ih ima jos mnogo ali mislim da shvatate poentu. Tokom evolucije nasi preci su uvek imali samo jedan cilj - kako preziveti i ostaviti sto vise zdrave dece za sobom. Ali, vremena su se promenila, za nas je podrazumevano da cemo preziveti, zato nadjite sebi neki drugi cilj. Jer ljudsko bice bez cilja je - gomila bezidejnog sala koja ide okolo i kuka ko baba. Iskreno, svako koga znam a da je stvarno uspeo u necemu sto sam naveo, deluje veoma energicno i zdravo, ma sta god radio i ma kako se ponasao. U svakom slucaju nikada ne kukaju, nego uvek samo streme da budu sto bolji.

Evo ljudi da i ja nesto dodam, vidim da je rasprava veoma zanimljiva. Delimicno se slazem sa haludzom, ali pokusacu malo da pojasnim nesto sto vam on prica izmedju redova.

Nama kao ljuskim bicima je potreban CILJ. Nenormalno nam je bitno da sebi nesto zacrtamo, ma sta god to bilo, i da ceo zivod podredimo tom jednom cilju. Znaci, zacrtajte sebi nesto, ma sta god to bilo, i potpuno se posvetite tome. Na primer sport - zamislite sta zelite da postignete i trenirajte koliko god fizicki mozete; vlast - nadjite bilo kakvu malu grupu kojoj mozete nesto da komandujete, i napredujte napredujte itd. Komp - imajte najjacu mashinu, radite koliko god mozete da zaradite sto vise i potrosite to na hardver i konstantno unapredjujte nesto. Zdravlje - kontrolisite svoju ishranu u gram, kao i fizicku aktivnost, sredinu u kojoj zivite itd. Fax - 10.0, uzmite dva smera, posle toga pravac inostranstvo na postdiplomske itd. Novac - radite koliko god mozete da napravite pocetni kapital, a zatim ulazite, rizikujte, razmisljajte ceo dan kako i sta sa njim. Umetnost - istripujte da ste bolji od van goga ili betovena i pravac studio, i ne izlazite dok stvarno ne budete bolji od navedenih. Deca - nadjite neku koja zeli da vam izrodi sto vise dece, gajite ih po ceo dan i posvetite se proucavanju psihologije da bi znali sta da radite da oni budu sto bolji ljudi. Zene - proucavajte psihologiju, saznajte kako tacno razmisljaju, probajte sve sto vam padne napamet i vidite sta uspeva dok ne budete u stanju da imate bilo koju zenu koju pozelite.

Eto to su neke ideje, znam da ih ima jos mnogo ali mislim da shvatate poentu. Tokom evolucije nasi preci su uvek imali samo jedan cilj - kako preziveti i ostaviti sto vise zdrave dece za sobom. Ali, vremena su se promenila, za nas je podrazumevano da cemo preziveti, zato nadjite sebi neki drugi cilj. Jer ljudsko bice bez cilja je - gomila bezidejnog sala koja ide okolo i kuka ko baba. Iskreno, svako koga znam a da je stvarno uspeo u necemu sto sam naveo, deluje veoma energicno i zdravo, ma sta god radio i ma kako se ponasao. U svakom slucaju nikada ne kukaju, nego uvek samo streme da budu sto bolji.

Amin!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno