Šta je novo?

Silent Hill serijal

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Odgledao sam film pa sam se primio da odigram igru iako davno jos kada sam neki deo startovao nije mi se svidela pa je nisam ni odigrao.

Koliko ima delova (4?) i koji je najbolji odnosno koji vredi odigrati?

Delova ima 4.Meni je ubedljivo najbolji prvi deo,verovatno jer sam se prvi put tada susreo sam takvom igrom,odlicni su i 2. i 3. Ako mozes odigraj ih po redu neces zazaliti.4. deo(the room) sam kao fan serijala igrao sve ukupno nekih sat vremena,deinstalirao i bacio dvd.

Najbolje da ih sve odigras, i to po redu od 1-4. Meni je Silent Hill 2 najbolji.

S-man je napisao(la):
Meni je Silent Hill 2 najbolji.
Potpisujem. Nije ni prvi los,treci deo kvari malo glavna protagonistkinja cija "gluma" je dosta ne uverljiva pa se malo teze unese u celu pricu a 4. deo ne vredi komentarisati...ja ne znam sta je to ali to nije sillent hill...

P.S. Kakav je film,jel dostojan igrice barem?

Film je odlican ali iskreno da ti kazem nisam ga bas razumeo! Posle filma sam morao da se raspitujem kod ljudi koji su igrali igru o cemu se radi. Nema sanse da se film razume iz prve ako onaj ko ga gleda nije igrao igru! Bas nema sanse. Mozda posle 2-3 paaaazljivog gledanja. A ni prevod nije bio bas najbolji...

Film nije loš, jedan od boljih koji su rađeni po igri, žao mi se samo one pandurke što je ubiše - mnogo je dobra

Upravo sam odgledao,jos nisam video da se film toliko oslanja na igru.Radnja,monsteri,scenografija,muzika,atmosfera,pa cak i imena,sve je PRESLIKANO(uglavnom iz prvog dela),i uopste ne deluje lose.Kao da sam gledao kako neko igra neki next gen silent hill sa ultra grafikom.Losa strana svega je da se uopste nisam uplasio jer sam otprilike znao sta ce se desiti.Vrlo dobar film,za razliku od nekih(skoro svih) filmova po igrama(RE,DOOM,AID...)

Da, film je mnogo scary... ali ja sam pricao sa nekim ljudima koji su ljubitelji serijala i oni kazu da je ipak nesto promenjano... bas imena za koja ti kazes da nisu a i jos neke stvari... nista drasticno...

Ja sam prvo igrao dvojku, i to mi je bila najhoror igra ikad. Igrao samo posle toga silenthill 1 na soniju, ali nisam ga puno igrao , morao sam da vratim sony...i nije me uplasilo kolko dvojka. Ali cenim da je treba odigrati, a i svi kazu da je fenomenalan.Cuo sam da je izasao remasterizovan kec za PC. Igrao sam cetvorku, i to zaista nije to...bilo je par trenutaka jeze ali nista strasno koliko je dvojka bila horor.Trojku se trudim da nabavim...
Filmom sam se odusevio, mozda zato sto nisam ocekivao mnogo.ocekivao sam da ce ga sje*ati kao i ostale. jedino mi je krivo sto film nije bio duzi tj. da je bilo vise jurnjave.

poz

Najbolji je drugi deo. Tu mozes i da izgradis neku logiku u glavi, sastavis mozaik, kakvo je to mesto, sta ti trazis tu. A recimo trojka je tandarabroc. Jednom recju ko oko i dupe.

Poslednja izmena:
Jel postoji Silent Hill 1 za PC? Tj pocheo bi da igram serijal od prvog dijela al nemam sony a i nebi se mogao navici na grafiku...

I to se da resiti,skini negde rom,instaliraj ePSX i vozi.Sama grafika moze drasticno da se poboljsa sa malo prckanja po grafickim plug-in ovima za ovaj sjajni emulator.Ako ti treba pomoc javi se.

Meni ubedljivo najbolji deo je kec, a ni drugi deo nije los. Treci nije mi se svideo, cetvrti nisam probao...

Poslednja izmena:
Za vas kojima se SVIDJA "film" Silent Hill:

Na chemu ste bili prilikom gledanja filma: LSD, kokain, heroin ili neshto chetvrto ?
Vece *ranje od "filma" odavno nisam vidio...mislim da mu ni "The Island of Dr. Moreau" nemoze da prismrdi (zajedno sa Val Kilmerom). :)
To tvrdim iako sam veliki fan Silent Hill serijala posebno dvojke.

Ameri, ameri... :shock:

Bez uvrede,ali kakav si ti to fan SH-a ako ti je film ******?Ok nije nista extra,posebno ako si igrao igru,sve je iskopirano ali daleko od toga da je ******,mnogo dobrih momenata iz igre je ubaceno.Ako stvarno zelis da vidis ****** odgledaj Resident evil.Poz.

Ja koristim samo vutru :D :D ali pri gledanju filma nisam bio naduvan :d :d
Ti si fan Silent Hill-a kao sto sam ja fan vutre:p :d :d :d

sikili je napisao(la):
Ja koristim samo vutru :D :D ali pri gledanju filma nisam bio naduvan :d :d
Ti si fan Silent Hill-a kao sto sam ja fan vutre:p :d :d :d

Ma ti si naduwan :D

Ja cak i nisam fan SH-a a film mi je bio super. Jednostavno mi je bio zanimljiv, strasan, drzao mi je paznju i to je za mene dovoljno da okarakterisem film kao dobar.

Sta je u filmu strasno :wall: . Smorio sam se ko pacov dok sam ga gledao .
Jedna ok scena ( kad sljusti onoj zeni kozu ) i to je to . Treba bas biti "fan"
ili imati <10 godina pa da film ispadne ok .

Ne znam dal je dobra al gori k'o da je od kartona :-devil-:

Bez mnogo razmišljanja, dvojka se nameće kao najbolji nastavak, mada je i kec bio odličan. Ako je RE majka horror survival žanra, SH je definitivno otac.
Radnja Sillent Hill igara je suptilna i komplikovana, sa puno metafore i detalja često skrivenih od nepažljivih igrača. U tome se na žalost često išlo i u preterivanje, tako da moraš da pročitaš plot guide kako bi mogao da pretpostaviš "šta je pesnik hteo da kaže" u nekoj situaciji. Izvrsnu atmosferu je kvario i voice acting, tradicionalno vrlo loš u japanskim igrama. Zagonetke bi takođe trebalo da budu logičnije i intuitivnije, ali šta da se radi.

lori holden je extra, steta sto je izgorela na kraju.Mada i posle toga ne izgleda lose lol :D

Prekjuce sam gledao film i stvarno je odlican, atmosfera je kao u igri. Mozda i najbolji film koji je radjen po igri.

Ja sam igrao sam prvi deo (na PS) i mogu reci da mi je to ujedno i najbolja igra koju sam ikada odigrao. Ostale delove nisam igrao jer nemam dzojstik a na tastaturi je nemoguce upravljati likom.

Ja sam igrao sam prvi deo (na PS) i mogu reci da mi je to ujedno i najbolja igra koju sam ikada odigrao. Ostale delove nisam igrao jer nemam dzojstik a na tastaturi je nemoguce upravljati likom.

Nišanjenje je automatsko, nema šta da ti tu bude komplikovano. Džebane uglavnom ima dovoljno, ne moraš da potežeš hladno oružje.

Mislio sam na kameru, ne mogu da podnesem da moj lik trci ka meni i slicne gluposti. Manje vise standardan problem kod tih konverzija sa konzola

Vrh Dno