Šta je novo?

Silent Hill 2 (remake)

Ovo je apsolutno najbolja igra koju sam igrao. Remek delo. Igra me usisala odmah.

Kao neko ko igra igre iz više puta i često završim posle 6 meseci ovu sam za 9 dana završio pored 3 dece i posla. Ustajalo se ujutru u 5 da se na miru odigra par sati pre šljake.

Spojleri služe da post ne bude predugačak, nema spojlovanja igre. Ima zapravo jedan spoiler ali to je stavljeno unutar još jednog spoilera.
Prostorni zvuk je odličan , pozicija svakog neprijatelja može da se locira po zvuku. Igrao sam par sati sa sluškama dok su ukućani budni ali mnogo mi je više odgovaralo sa 7.1. lakše se odredi pozicija neprijatelja, baš je milina bila ulaziti u borbe. Radio nisam koristio a tek sam provalio kada sam među trofejima video da se daje ako ga ne koristiš pa tad i skopčao da postoji iako je prva stvar koju sam pokupio.

Pored toga zvuk te ni u jednom trenutku ne laže da te plaši bespotrebno kao na primer u Dead Space gde me štreca zvukovima neprijatelja a isti uopšte nije tu. Lepo gradi tenziju i vodi kroz priču.
Kolega sa Evo foruma mi je predložio da igram na Standard i u početku sam mislio da ću se namučiti ali mislim da je ipak Hard mera jer ima baš brdo municije i healtha ko istražuje. Ni jedan boss fight mi nije trebalo više od dva pokušaja a većina i iz prvog što inače nije nešto na šta sam navikao.
Igru jesam prešao za 18.5 sati ali sam svako ćoše overio.

Nisam igrao sa strahom već prsa u prsa. Da sam igrao pre verovatno bih igrao mic po mic sav u$ran. Zapravo horror sam počeo kao žanr pre nekoliko godina i tu se prešao RE od 1-4 i tu su se neko poznavanje sa logikom ovakvih igara gde se kriju neprijatelji, health, ammo i neka tolerancija na tenziju stvorili. Kao i skupljanje itema za rešavanje puzli.
Definitivno odličan savet da se igra na hard jer te tera da razmišljaš out of the box a ipak da ne filozofiraš pošto se često desi da je jednostavnije nego što istripuješ iako se uvek krije neka patka tj. začkoljica da te zbuni ili pošalje u pogrešnom smeru razmišljanja. Na samom početku me puzzla sa
novčićima
malo namučila pa sam mislio da ću da zažalim ali nije bilo nikakvih potreba za čitanjem rešenja tako da hard puzzle definitivno

Prilozi

• 1a0def3f25112-screenshotUrl.webp
    1a0def3f25112-screenshotUrl.webp
    35.2 KB · Pregleda: 26
  • 1a0def4210152-screenshotUrl.webp
    1a0def4210152-screenshotUrl.webp
    36.9 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Jel ovo "ending clear: 1/8", znaci da si dobio/video jedan kraj, a da ih ima 8, pa da ponovnom igrom ili mozda loadom od nekog momenta možeš da otkriješ i druge zavrsetke?

Završio Spiderman 1 pre par dana, pa planiram uskoro da krenem sa SH2.

Jel ovo "ending clear: 1/8", znaci da si dobio/video jedan kraj, a da ih ima 8, pa da ponovnom igrom ili mozda loadom od nekog momenta možeš da otkriješ i druge zavrsetke?

Završio Spiderman 1 pre par dana, pa planiram uskoro da krenem sa SH2.
Kreni obavezno.

Sad sam temu pročitao nisam hteo pre igranja a i bolje ima tu spojlovanja malo.

Pošto je bilo priče o PS5, AW2...
Igrao sam na PS5 i quality je neigriv. Šaltao sam prvih sat vremena igranja quality/performance da vidim šta i kako. Tragovi cipela u blatu npr se ne vide na performance i dosta je osakaćeno ali mene generalno grafika ne radi toliko koliko priča i dobra mehanika, atmosfera pa sam odmah prebacio na performance. Realno neigrivo je na quality.

AW 2 izgleda dosta bolje grafički na PS5 prošle god sam ga odigrao. Mada mi i AW2 sad deluje da su dosta atmosfere pozajmili odavde. I neke elemente tipa
druga realnost/realm

Nazad
Vrh Dno