Šta je novo?

silent graficka

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
treba mi neka graficka bez ventilatora za oko 150eur.
sta preporucujete?

e da, ploca je ud3r

Poslednja izmena:
Ovako nesto?

Ova kartica jeste pasivna, ali trebace ti bolje provetreno kuciste za nju, greje se solidno. Po meni ti je pametnije da gledas neku karticu sa tihim aktivnim hladjenjem, ili da nabavis neki aftermarket kuler.

mislim da je kupovina bilo koje graficke sa 3pin ventilatorom dobro resenje. recimo ova moja 4870 verovatno nekome nije tiha, ali kad se instalira ati tray tools, postave 2d i 3d profil, u 2d profilu spusti klok i napon ( recimo kod mene je u 2d 150/200 na 1,083v) manja je i potrosnja i grejanje a samim tim i buka. znaci u 2d radu se bukvalno ne cuje! sto se tice zvukova iz kucista jako sam zagrizen da mi komp bude sto tisi, i po tom pitanju sam bez gledanja kroz prste :) znaci eno ga musashi stoji u kutiji i ceka svoju drugu priliku posto ovde nije potreban :) mislite o tome :)
p.s. temp graficke je upravo 40 stepeni a fan se vrti pocetnom svojom brzinom, koja je smesna.

Drago mi je što smo se "dogovorili" da je ATI jedino rešenje :)

Sve grafike se nenormalno greju. Starije serije sa radijatorima (HD2600, 2400...) su masovno crkavale u neprovetrenim kućištima. A novije zbog visokih frekvencija mogu samo da budu još toplije. Gigabyte-ove najave: radna temperatura 90*C :mad: , zbog čega stavljaju dodatne slojeve bakra na samu ploču, pa opet možeš sarmu skuvati na njoj

Ja nebi rizikovao. Samo tiši fan ili kontrola obrtaja. Svi gigabyte-ovi modeli sa Zalmanom su nečujni.

Drago mi je što smo se "dogovorili" da je ATI jedino rešenje :)

Sve grafike se nenormalno greju. Starije serije sa radijatorima (HD2600, 2400...) su masovno crkavale u neprovetrenim kućištima. A novije zbog visokih frekvencija mogu samo da budu još toplije. Gigabyte-ove najave: radna temperatura 90*C :mad: , zbog čega stavljaju dodatne slojeve bakra na samu ploču, pa opet možeš sarmu skuvati na njoj

Ja nebi rizikovao. Samo tiši fan ili kontrola obrtaja. Svi gigabyte-ovi modeli sa Zalmanom su nečujni.

Ovo poslednje nije bash tachno.

Vrh Dno