Šta je novo?

Sigma A 18-35 f/1.8

slrgear je testirao predprodukcioni primerak! :p
4 asferichna i 5 ud elementa, nazdravlje!

Poslednja izmena:
Super mi je sto su uradili nesto nevidjeno do sada i pritom dali vrlo pristojnu cenu, realno bi Nikon/Canon to 1500e naplatio. Svaka pohvala na tome!

Mada nisam fasciniran ostrinom na fotkama a ni bookeh-om na 1.8 i nizim aparaturama sto bi mi nekako bila i svrha ovoga da na crop telu zamenim npr 17-55. Znam da ce sad svi da kazu da cepidlacim, ali ako nudis F1.8 onda zelim i da ga koristim tako.

Da, Nikon/Canon verzija bi kostala 1500e, zato i ne postoji jer to niko ne bi kupio, a nece da prave kompromise kao Sigma koja to radi na svakom objektivu do sada. Dzabe joj ostrina kao i uvek kada je kolorit i kontrast uzas...

Sad gledam ove primere, pa gde je tu ostrina, sve je onako blatnjavo ko sve Sigme do sada...

Poslednja izmena:
Ocenjivati buljavi jpeg iz 50D bas i nije realna situacija. Ko bude kupovao ovo staklo sigurno nece pucati jpeg i automatiku vec raw a tu je verujem drugacija prica, ali ostaje da sacekamo.
Hejt po kolotiru i kontrastu ove Sigme svakako nije pametna stvar, jer time se ne moze pohvaliti ni jedno EF-s staklo ako cemo iskreno. Nove Sigme, 35, 85, 100M i 150M su fenomenalna stakla koja u mnogim stvarima nadmasuju OEM objektive.
Ovde se permanentno fekalise sa jednom tezom da third party objketivi prave kaleidoskop fotke a Canikon je jedino sto proizvodi umetnos' ili zaradjuje leba. Give me a break!

^ Sto rece Atmo gore, potpuno se slazem ! ;) Meni se izuzetno dopada ideja, tek sam poceo da citam test, ali apropo Drajverovih nekompletnih sigmi... Sigma je sa 35mm 1.4 zadala, daje bolje rezultate od Canikon varijanti istog objektiva ! :D

Poslednja izmena:
^ Svaka im cast, noviji je objektiv, naravno da ce biti ostriji, ali kao i uvek, komad opreme je celina, nije "ostrina". 35/1.4L je domaci zadatak za fokus, ergonomiju, kolorit i izradu, i ta Sigma ce se super prodavati advanced amaterima, profesionalci to nece pogledati, pogotovo sto uskoro izlazi 35/1.4L II...

evo ga ovde jedan advanced amater :)

^ Koji ce brzo da ukapira da nije dovoljno bogat da kupuje jeftinije :)

Nema ništa tužnije od Canikon elitizma... Možda jedino Apple fanatizam. Meni testovi izgledaju odlično, i cijena je sjajna. Mislim, ček da uporedim s Canikon pandanima ovom staklu, da vidim koliko su bolja... Ček... tako je - NEMA IH.

Ja bih ovo staklo vrlo rado dodao svojoj kolekciji.

Nema ništa tužnije od Canikon elitizma... Možda jedino Apple fanatizam. Meni testovi izgledaju odlično, i cijena je sjajna. Mislim, ček da uporedim s Canikon pandanima ovom staklu, da vidim koliko su bolja... Ček... tako je - NEMA IH.

Pa nije nikakva sramota imati Sigmu, i ja sam ih imao gomilu, ali pre ili kasnije provalis zasto dobri objektivi kostaju toliko, ali zato ne treba za to vreme da se lozis kako si napravio posao veka i za**** Canona/Nikona jer si uzeo ovu Sigmu :) Voleo bih da mi pokazes coveka koji se godinama bavi fotografijom, probao je sve zivo, imao najbolje Canone i Nikona, a onda sve zamenio za Sigme :) Niko se nije vratio na Sigme, to je samo prolazna stanica, koje se treba sto pre otarasiti jer im pored svega i cena mnogo vise pada, i teze se prodaju od Canona/Nikona...

I to kada kazes 18-35/1.8 zvuci neverovatno, ali razmisli malo, za te pare se moze kupiti koriscen 24-70/2.8 koji na FFu ima vrlo slican dof, slicne lowlight mogucnosti, ali 24-70 ima mnogo bolji raspon, izradu, fokus, i sve ono ostalo da ne nabrajam. I odjednom ta Sigma u kombinaciji sa crop telom nije vise tako dobra, ja bih bez razmishljanja pre uzeo 5D keca i 24-70/2.8, kome ne treba video, to je potpuno drugi svet fotografije, u jedva vecem telu :)

I btw, isto ti vazi za Apple, niko se sa Macbooka nije vratio na "Compaq", ali ga je verovatno pljuvao sve dok ga nije kupio :d

Poslednja izmena:
Bla bla bla "na FF" bla bla "vratio na Sigme" bla bla "kome ne treba video" bla bla "sa Macbooka vratio na Compaq"... Pričamo o različitim stvarima a ti želiš da djeluje kao diskusija.

Ako imaš Sigmu i radi onako kako treba, nećeš nikad biti u fazonu "e da mi je Canon koji ne postoji" osim ako si snob koji i ne koristi to što ima. Ako je neko već prešao na Macbook znači da ima za to para i da mu odgovara. Što bi se vraćao na Compaq? Ako nekome radi Compaq, šta će mu Macbook?

Ne smeta meni Apple ni Canon ni Nikon. Smeta mi fanboyizam i nedozvoljavanje da ljudima maksimalno rade i Sigma i Compaq i da nisu budale što nisu bespotrebno kupili najskuplju varijantu jer fanboy misli da bi trebali.

Nista te ne razumem :) Ispade da su jeftniji i skuplji objektivi isti, ali taj sto je uzeo skuplji je fanboy :)

Ono sto je najgore, postoje pojedinci, u svetu i kod nas kako se to popularno kaže, koji veruju/misle da je DxO Mark mesto gde se na validan i naučno proveren način, sokoćala i teglice kvalifikuju po zasluzi.

Ono sto je najgore, postoje pojedinci, u svetu i kod nas kako se to popularno kaže, koji veruju/misle da je DxO Mark mesto gde se na validan i naučno proveren način, sokoćala i teglice kvalifikuju po zasluzi.

Pa evo, ne znam koliko savrsen primer, ali na DxO za Nikon dx senzor, Nikon 35mm 1.8 ima bolje ocene od Sigma 30mm 1.4, e sad posto sam koristio oba, Nikon ne fokusira dobro kada je malo mracnija prostorija, daleko mu je sporiji AF, Bokeh ne moze da se poredi, i na kraju, kada se fotka gleda na 100% Nikon kao da ima granulisaniju sliku, dok je kod Sigme sve perfektno i ostro i nekako ima kremaste prelaze. A da sam citao samo DxO mislio bih da je obrnuto ...

Isto vazi za Kenj Rokvela, koji hvali Nikon gde stigne, a pogotovu Nikonov kit objektiv 18-55mm, za koga tvrdi da je jednako dobar kao objektivi iz prve klase, da je najostriji itd. a objektiv ne moze biti vece s.ranje... Ali to je najpovoljniji Nikonov objektiv, i verovatno naprodavaniji, a posto ima lep zum raspon i koristan, pogotovo za ljude koji pocinju da se bave fotografijom ;)

Pa evo, ne znam koliko savrsen primer, ali na DxO za Nikon dx senzor, Nikon 35mm 1.8 ima bolje ocene od Sigma 30mm 1.4, e sad posto sam koristio oba, Nikon ne fokusira dobro kada je malo mracnija prostorija, daleko mu je sporiji AF, Bokeh ne moze da se poredi, i na kraju, kada se fotka gleda na 100% Nikon kao da ima granulisaniju sliku, dok je kod Sigme sve perfektno i ostro i nekako ima kremaste prelaze. A da sam citao samo DxO mislio bih da je obrnuto ...

Isto vazi za Kenj Rokvela, koji hvali Nikon gde stigne, a pogotovu Nikonov kit objektiv 18-55mm, za koga tvrdi da je jednako dobar kao objektivi iz prve klase, da je najostriji itd. a objektiv ne moze biti vece s.ranje... Ali to je najpovoljniji Nikonov objektiv, i verovatno naprodavaniji, a posto ima lep zum raspon i koristan, pogotovo za ljude koji pocinju da se bave fotografijom ;)

Nemoj da zezas da jos nisi provalio koji su sharlatani ti iz DxOMark :) Tamo je D3200 bolji od 5DMark III, a recimo D800 bolji od PhaseOne i slicne nebuloze :) To samo neiskusna deca mogu da se loze na takve stvari :)

sve sami naucnici sto ne otvorite labaratoriju sa metodologijom i pocnete da mlatite pare i neukim inzinjerima objasnite kako ste vi u pravu....

sta cu kad nisam ukapirao kako canon ima svemirske boje i kako samo objektiv koji je napravio proizvodjac tela moze da radi na istom...

Neces nikad ukapirati mali veseljace :d

Nazad
Vrh Dno