- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
Nema ništa tužnije od Canikon elitizma... Možda jedino Apple fanatizam. Meni testovi izgledaju odlično, i cijena je sjajna. Mislim, ček da uporedim s Canikon pandanima ovom staklu, da vidim koliko su bolja... Ček... tako je - NEMA IH.
Nista te ne razumem
Ono sto je najgore, postoje pojedinci, u svetu i kod nas kako se to popularno kaže, koji veruju/misle da je DxO Mark mesto gde se na validan i naučno proveren način, sokoćala i teglice kvalifikuju po zasluzi.
Pa evo, ne znam koliko savrsen primer, ali na DxO za Nikon dx senzor, Nikon 35mm 1.8 ima bolje ocene od Sigma 30mm 1.4, e sad posto sam koristio oba, Nikon ne fokusira dobro kada je malo mracnija prostorija, daleko mu je sporiji AF, Bokeh ne moze da se poredi, i na kraju, kada se fotka gleda na 100% Nikon kao da ima granulisaniju sliku, dok je kod Sigme sve perfektno i ostro i nekako ima kremaste prelaze. A da sam citao samo DxO mislio bih da je obrnuto ...
Isto vazi za Kenj Rokvela, koji hvali Nikon gde stigne, a pogotovu Nikonov kit objektiv 18-55mm, za koga tvrdi da je jednako dobar kao objektivi iz prve klase, da je najostriji itd. a objektiv ne moze biti vece s.ranje... Ali to je najpovoljniji Nikonov objektiv, i verovatno naprodavaniji, a posto ima lep zum raspon i koristan, pogotovo za ljude koji pocinju da se bave fotografijom![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari