Šta je novo?

Sigma 30 1.4 Canon

ako ubodes dobru sigmu sigmu , mada canon 35 f2.0 moze da se nadje za skoro duplo manje para a nije duplo losiji

Sigmine prednosti su velika blenda, nesto shiri FOV, skoro necujan fokus. Canon ima bolje boje, ravnomernije je ostar po celom kadru (kod Sigme je velika razlika centar/ivice), ima precizniji fokus, ali buchniji, brzina je tu negde. Takodje je Canon dosta lakshi i manji ako ti to znachi...

Ja sam Sigmu kupio prvenstveno zbog videa, F1.4 i taj FOV na Canonu je 5x skuplji pa i nije bilo mnogo razmishljanja 🙂, a nije losha ni za fotke, kad se kalibrise..

Ne razumem, jel pishe Nikon ili ti mislish da je za Nikon ? 🙂 I zashto online cenovnike shvatash ozbiljno, pa pozovi 5 prodavaca i uzmi tamo gde je najjeftinije...

Za Nikon je Sigma manje interesantna nego za Canon, jer postoji odličan 35/1.8. Na Canonu imaš 35/2, ali taj objektiv se ne kotira naročito dobro u Canon svetu. Ne vidim razlog da ne poverujem driveru, jer ga nisam imao, ali na Canonu sam imao 30/1.4 i objektiv je odličan, vrlo oštar na svim blendama (osim u ekstremnim borderima gde je konstantno užasan, takođe na svim blendama). Ja sam bio vrlo zadovoljan ovim objektivom, pogotovo što je bacio u penziju EF-S 17-55/2.8 IS za većinu mojih potreba.

Ako umeš da slikaš biće ti opasan alat.

Drago nam je da si zadovoljan okaci neku slikicu , poz

Cestitam na kupovini, baci neku sliku i misljenje za dan, dva kad sredis utiske, i mene interesuje slicna kupovina, Sigma 30/1.4 ili Canon 35/2.

Da ne otvaram novu temu a slicna je prica, trenutno imam 17-55/2.8 na 40D i malko je tezak objektiv za svakodnevno vucaranje pa sam mislio da ga menjam za brzi prime + neki zoom slicnog raspona. Ne bih ga prodavao jer je staklo boles' 🙂 ali s obzirom da ne zaradjujem od fotografije mozda je pametnije da ga menjam nego da ulazem jos para u prime, ako ima neko bolji predlog neka me spreci na vreme 🙂

Hocu naravno, nisam znao da vas interesuje 🙂 nisam nista slikao, samo sam ga probao onako po kuci 🙂 ... ja sam se lomio izmedju te 35ice, i naravno dosta je jeftinija, ali sam bas hteo ovakav, jer sam bukvalno cele prosle godine slikao sa Canon AE1 i 50 1.4 sto dodje isto ovo samo u digitalnom svetu, pored te 50 mm 1.4 sam imao 19-35 mm i 28 mm ali sam iskljucivo koristio 50icu, najlepse mi je lezao... super su zabavni ti wide objektivi ali ovaj e nekako za svaki dan i za 90 % fotki prava stvar ...

Tako da sam, za sada, posto ga jos nisam isprobao u stvarnoj akciji prezadovoljan 🙂

A Zmaju tebi svaka cast, taj 17-55 kao sto i svi znaju, je savrsen, nisam imao para za njega pa sam uze Tamron 17-50 isto 2,8 celom duzinom, koji je perfektan, i zao mi je sto nisam mogao i njega da zadrzim, ali sam dobio ono sto sam zeleo ! 🙂 pozZ

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno