Šta je novo?

Sifra?!

g.pendula

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
170
Umrezio sam dva racunara, oba na XP-u (soba i boravak). Sa "boravka" pristupam "sobi" bez problema, dok za pristup "boravku" sa "sobe" trazi mi password koji nije ni dodeljen. Sa tableta pristupam i jednom i drugom bez problema. Jel ima neko neku ideju kako da pristupim "boravku"? :)

Čemu pristupaš? Deljenom folderu? Kako si podesio deljenje?

Deljene foldere ne mogu da vidim. Pokusavam da pridjem udaljenom racunaru. Dao sam dozvolu i da se menja sadrzaj foldera.

Na obadva računara treba da imaš korisnika (najbolje istog) sa pasvordom.

Probao sam i sa korisnikom i bez korisnika na "boravak" racunaru, sa i bez sifre.

Uključi simple file sharing i stavi na oba isti username i password, to će raditi bez greške

Poslednja izmena:
Sa laptopa, na kom je Win7, preko Wifi-a uspevam da pristipum podacima na oba racunara. S' tim sto sam za "boravak" racunar morao da unesem user i pass da bi pristupio. Kapiram da je problem u podesavanjima na "soba" racunaru samo nemam ideju sta moze da bude. Nemam instaliran nikakav firewall ni antivirus na njemu i pristupam kao admin.

Ako su ti na oba racunara win xp onda podesi na oba isto i mora da radi. Kod win 7 ima opcija "password protected sharing" koju treba iskljuciti ako hoces da pristupas bez sifre.

Vrh Dno