Šta je novo?

Sifra kada se pristupa mrezi

Jel postoje sifre pri logovanju, ako postoje onda su to te sifre koje ti trazi win pri pokusaju da pristupis drugom racunaru.
 
Je si li odradio Setup small home or office network wizard, to uglavnom resava taj problem.
 
A jesi odredio šta će biti deljeno na ta dva kompa? (share folder & printer)
 
Rešenje za to je da na oba kompa postaviš isti username i password, posle toga neće tražiti šifre
 
A jel ti nemaš pametnija posla kad odeš kod devojke? :d
 
E ovako da bi skino sifru koja te smara pri logovanju na drugi racunar moras da podesis par stvari.
Start -> Run -> gpedit.msc -> kada otvori Group Policy ides na Coputer Configuration -> Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> User Rights Assignment.
Zatim otvoris Access this computer from the network Propertise -> Add User or Grup -> Advancet -> Find Now. Kada ti pronadje usere selektujes Everyone i ides na OK, OK, OK.
Kada to podesis ides ispocetka Start -> Run -> gpedit.msc -> kada otvori Group Policy ides na Coputer Configuration -> Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> User Rights Assignment. Sad otvoris Deny acces to this computer from the network i obrises sve usere sto stoi u prozoru (trebalo bi ta stoi Guest i neki brojevi), OK. Zatim ides desni klik na My Computer pa na Manage, kad otvori Computer Management ides na System Tools -> Local Users and Groups -> User, zatim otvoris Guest i odstikliras Accaount is disabled, OK. Kad sve to uradis Sheruj nesto i probaj da sa drugog racunara udjes nebi trebalo da ti trazi sifru.
 
Poslednja izmena:
Najelegantniji nacin je sledeci:

Start/Run i uneses "control userpasswords2" , deselektujes check box Users must enter username and password to use this computer. Ako te i dalje ne pusta, stavi da se logujes kao Administrator.
 
Rešenje za to je da na oba kompa postaviš isti username i password, posle toga neće tražiti šifre


Upravo tako. Ovo je jedino ispravno resenje. U workgroup okruzenju svaki racunar je standalone server (svaki racunar ima svoja security setovanja svoje naloge itd...)
Tako da je potrebno da na svakom racunara kreiras account-e koji imaju isti username i pass. Takodje potrebno je da serujes resorse kojima zelis da pristupas kroz mrezu.

@GANDOR
Ovo mozda jeste jedno od resenje ali nikako nije dobro resenje. Na ovaj nacin pravis tako zvane security rupe.
Te polise nisu bez razloga konfigurisane na taj nacin.
 
Poslednja izmena:
@psiho u pravu si da je to najbolje resenje u produktivnoj sredini, ali ako su oba racunara kucna i nema usera koji bi pravili probleme, kao ni restriktivnog sadrzaja, ne verujem da ce biti problem i pristup bez passworda.

U proslom postu sam se malo zeznuo, naime ono je samo jedan korak gde username mora da ima i password, samo sto si ti oslobodjen kucanja passa prilikom svakog lokalnog logovanja. Naravno, isti user/pass mora biti na oba racunara.

Ako hoces preko mreze da pristupas racunaru sa userom koji nema setovan password, resenje ti je da dozvolis anonymous access na sledeci nacin :

1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
2. Locate and then double-click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
3. On the right side, double-click restrictanonymous.
4. Make sure that the value in the Value data box is set to 0, and then click OK.
5. Close Registry Editor.
6. Restart the computer.


edit: Folderi moraju biti shareovani i ntfs permissions takodje podeseni.
 
Poslednja izmena:
Vrh Dno