Šta je novo?

Siemens SpeedStream 5861

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Zanima me da li neko ima iskustva sa navedenim ADSL ruterom, posto je prilicno jeftin, a u Netiksu kazu da pruza dosta.

Ja bih ipak neko objektivnije misljenje.

:wave:

a mene zanima da li ima port forwarding?

e taj ruter je pravo ****** mada ja i nesto neznam mnogo oko mreznih podesavanja ,ali
situacija je sledeca nekom tipu smo prodali to (dvd player) speed stream 5861 i to je radilo jeno dva dan kako treba i posle nije radilo . pa smo mu zamenili za isiti koji je u startu radio lose ( gubi konekciju na svakih dva sata jdnostavno ispadne ,pa nece da se konektuje ) pa sam ja nasao na netu neku skriptu koja omogucava automatski reconnect e i to je super radilo ostatak dana ,ali sutradan me covek zove besan kao pas oj da ujede , opet ti ovo neradi ja odem tamo kad nece da se konektuje pa nece resetovo ga sto puta i nece i evo mi ga sad kuci kao odneo ga ja da ga potanko pogledam ali dzaba kad nece ni da se konektuje , treba da ga vratim ovima u netix
to su moja iskustva ,ali to i nije merodavno posto na nisam strucnjak za internet porotokole i mreze pa tako da bolje sacekaj odgovor od nekog stucnijeg , no to su moja iskustva ,a i pored svega toga on je 10mb ,
sto bi moj otac rekao neznam sta je dobro ali znam sta je skupo .
pozdrav

mislim da podrzava ali nisam siguran ,jer u njemu ima gomila opcija koje nisu instalirane pa ti mozes da ih pokrenes u zavisnosti od svojih potreba , probaj da proveris na google

Sve pohvale za SpeedStream 5861.
Imam ga već četiri meseca, jednom sam ga podesio i od tad zaboravio na njega. Komp mi je uključen 24/7 i nikada nije pravio ama baš nikakve probleme. Nijedno zaglupljivanje ni pucanje veze od kad ga imam.
Ima portforwarding koji radi kako treba (koristim eMule, BitComet i uTorrent).
Nema QoS što nema ni većina drugih uređaja iz ekonomske klase, a neće ti ni trebati osim u slučaju da imaš više mašina koje će sve istovremeno koristiti neki od P2P programa. Tri kompa mi idu na net preko ovog rutera i sve šljaka korektno. Na jednom od njih konstantno šljaka neki od P2P klijenata, a na druga dva se samo surfuje (+ poneki http download) i sve šljaka ok.
Ima firewall koji sa default podešavanjima pruža odličnu zaštitu, jedino što nije baš juserfrendli za ručno podešavanje, pa me mrzelo da ga konfigurišem kako bi sa njim radili P2P klijenti. Jednostavno sam ga isključio i koristim Outpost Firewall.
Jedina mana mu je što ima 10 Mbit HUB pa ako intenzivno koristiš LAN nije baš najsrećnije rešenje. Ovo ti je sasvim dovoljno za npr. slušanje muzike i gledanje filmova preko mreže ili šerovanje virtuelnih CD-ova, ali će svako prebacivanje velikih fajlova sa jednog kompa na drugi malo duže trajati.

Poslednja izmena:
Spolja gladac unutra jadac

Imao sam taj ruter, prvo su mi prodali neispravan primerak, pa sam se jebavao sa zamenom, posle toga mi je ispravni primerak radio 6-7 meseci pa se pokvario i opet sam dobio novi e tad je bilo dosta, zamenio sam ga sezamovim conexant routerom za kojisam platio 1200 dinara, manji je i na izgled slabiji, ali nije tako, u odnosu na prethodni ima 10/100 mb utp 4 porta, a prethodni ss5861 4x10mb.
Moze da ispadne dobro ali ne mora da znaci, ipak ga nebih preporucio.

Imam ga jedno 5 meseci i preko nejga izlazi dosta kompova na net i ono do sada mi nije ni kasljucnuo sve preporuke...

Koristim 5861 5 meseci i bolje funkcionise od bilo kog modema/router-a koji provajderi daju uz svoj ADSL paket.

Nazad
Vrh Dno