Šta je novo?

Siemens S45i problem sa gasenjem GPRS

Wizz

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
620
Imam problem prilikom koristenja GPRS preko Siemens S45i telefona - ostavim ga da download-uje preko noci i nakon 2-3 sata se jednostavno ugasi. Inace nakacen je na punjac, a na PC preko IC-porta.

Sve je podeseno prema Mobtelovim uputstvima, a verzija software-a u telefonu je 04.

Zna li neko u cemu je problem???

Vec je ova tema bila, ali je u pitanju bio telefon Siemens ME45. Ja imam takodje Siemens ME45 i imam isti problem. Jednostavno preopterecenje telefona ili tako nesto. U svakom slucaju nije baterija, kako neki kazu, niti je u pitanju software.
Isto se desava i kada hoces da pokrenes malo vise stvari od jednom (probaj da pokrenes 6-7 stranica u IE odjednom, pa ces videti da ce se isto desiti)
Pozdrav!

Da. I ja sam doneo isti zakljucak. Definitivno je mreza u pitanju... LM, tema je skorije napisana. Pogledaj mal dolje :)

Da, primetio sam da je telefon optereceniji... Ali mi se jos nije dogodilo da se ugasi ako sve ide preko COM kabla, samo sto se tako baterja potrosi za 2-3 sata pa mu dodje na isto...

Zna li neko koji telefoni nemaju ovu manu?

Ma i nije to mana, videces i sam da nije to mana cim pocne da se naplacuje GPRS :) :)
Shala, ali mislim da mobilni telefon nije predvidjen da 10-tak sati bude pod tim opterecenjem. Neki to bolje podnose a neki losije.

Da, i ja mislim da je JOKER u pravu, koliko nas ce koristiti internet preko GPRS, kada pocne da se naplacuje. Da li je vredno promeniti telefon zbog toga. Gledajuci na cenu (S45-oko 75evra), koji telefon nudi toliko opcija za te pare, a sto se kvaliteta telefona tice mislim da je SIEMENS ne prevacidjen.

Ma ljudi u redu je sve to, naravno da nisam nameravao da koristim GPRS za ozbiljan surf, ali dobra strana je - jednostavno ostavis nocu nesto da se downloaduje, pa kada ustanes ceka te fajl od recimo 50MB... a usput te nista ne kosta...

Ja imam satelitski internet i FastSurf... ali jednostavno ne mogu da podnesem kada mi nesto ne radi kako treba, pa me je samo zanimao uzrok tog gasenja telefona... Ovo sto su mi ljudi rekli zvuci kao logicno, ali cudno je da telefon uopste nije opterecen kada je na COM kablu, pa ga verovatno opterecuje aktivnost IC-porta.

Naravno da S45i ne bi menjao jer mi je u onome za sta je mobilni telefon i namenjen za taj novac neprevazidjen...

Nazad
Vrh Dno