Šta je novo?

Siemens s45i i E-mail?

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Da li je nekom uspelo da proveri poshtu na nekom provajderu sa ovog telefona i 063 prepaid karticom. Ja sam apdejtno telefon sa s45 na s45i i namestio sve shto se tiche provajdera sa mobiklikovog sajta i kada god pokusham da proverim poshtu on mi kaze Error connecting?

Ako radi nekom neka kaze shta je sve namestio?

Treba ti postpaid kartica i ukljucen DATA mod.

zilet je napisao(la):
Chek.. pa Wap radi i sa prepaid karticom.. Nije u tome problem.

Jeste upravo je u tome problem. Kada ides na WAP kacis se preko njihovog provajdera, a ako pokusas neki drugi provajder videces da neces moci da ostvaris konekciju. Upravo zbog toga ti treba postpaid i DATA.

Jesi flashovao S45 ili si bas pazario S45i?

Fleshovao sam sa s45..Chuo sam da su josh neki imali problema sa ovim pa rekoh da vidim..

A jel ti uopste uspeva da koristis WAP, samo da surfujes internetom?

Wap mi radi bez problema.. Mislim nije mi wap koristan toliko koliko bi mi koristilo da proverim mail.

Kako treba iskonfigurisati mobilni za taj WAP?
Jel se taj DATA mod ukljucuje na mobilnom ili ga ukljucuju u Mobtelu?

ima li negde objasnjenje kako flashovati? ja bih rado flasnuo ovaj moj? da li se dobija jos nesto osim emaila?

STIV je napisao(la):
ima li negde objasnjenje kako flashovati? ja bih rado flasnuo ovaj moj? da li se dobija jos nesto osim emaila?

Pa nema nesto preteranih novina, bolja je sinhronizacija Adressbook-a, nova igra i nema vise onog detalja koji me je nervirao na starom softveru a to je kad otkljucavas telefon moras da pritisnes OK da bi ga otkljucao, dovoljno je sada samo stisnuti #. Procedura nije toliko jednostavna, ali ako te interesuje prelistaj malo ovaj forum:
http://www.gsmforum.host-boxcracker.net/vbb/forumdisplay.php?forumid=21

U principu dosta ti je lako.. Imash vec krekovan bin fajl tako da ga samo prepishesh na telefon, otkljucash ga i zavrshio si posao. Naravno za sve ovo ti treba Siemens Service data kabl. A da i software je onako recimo malko bolji.. ima dosta sredjenih sitnica koje su dosta iritirale ranije.

BTW primetio sam da mi se od apdejta telefon gasi chim temp padne na neshto ispod nule. Ne kontam odakle ovolika osetljivost baterije odjednom? Ranije je radio i na nizim temperaturama bez problema..
Moracu da mu udaram izolaciju:))

zilet je napisao(la):
U principu dosta ti je lako.. Imash vec krekovan bin fajl tako da ga samo prepishesh na telefon, otkljucash ga i zavrshio si posao. Naravno za sve ovo ti treba Siemens Service data kabl. A da i software je onako recimo malko bolji.. ima dosta sredjenih sitnica koje su dosta iritirale ranije.

BTW primetio sam da mi se od apdejta telefon gasi chim temp padne na neshto ispod nule. Ne kontam odakle ovolika osetljivost baterije odjednom? Ranije je radio i na nizim temperaturama bez problema..
Moracu da mu udaram izolaciju:))

Da li si uradio rekabrilaciju baterije posle flash-a? Tj. da li si vratio njene stare parametre, jer flashovanjem EEPROM-a telefona prepisao si setovanja od onog telefona sa kog je skinut Flash.

U trenutku pisanja posta mi je upravo to palo na pamet:) Evo bash sada ga vracam..ccc kako sam to mogao da zaboravim:))

zilet je napisao(la):

Cekaj i krekovan bin fajl treba otkljucati? A kako si Ti otkljucao?

Pa kada ga updejtujesh skinesh mu imei sa onim SmTools-om i kliknesh na unlock i to je to..
A krekovan fajl je zato shto je vec promenjen jer su ranije kashili bin fajlove koje si morao da menjash.. u ovom je to sve vec uradjeno..
E da naravno najbitnije je da sacuvash parametre baterije da ti se ne bi tripovo telefon posle toga.

zilet je napisao(la):
Pa kada ga updejtujesh skinesh mu imei sa onim SmTools-om i kliknesh na unlock i to je to..
A krekovan fajl je zato shto je vec promenjen jer su ranije kashili bin fajlove koje si morao da menjash.. u ovom je to sve vec uradjeno..
E da naravno najbitnije je da sacuvash parametre baterije da ti se ne bi tripovo telefon posle toga.

Thanx!!
Ma ja imam S45i, nego me zanima da li ce mi se telefon opet zakljucati ako stavim najnoviji firmware?
Sa kojeg si inace sajta skinuo te fajlove?

A ima li neko taj data-kablic na prodaju ili ev. zna gde moze da se uzme.

Jeste vi za flashovanje koristili ona uputstva sa foruma?

Alexandar je napisao(la):
Neotkljucava se fajl, vec telefon :)

Ma dobro lapsus. Da preformulisem pitanje:
Da li i telefon sa krekovanim bin fajlom treba isto otkljucati?

STIV je napisao(la):
A ima li neko taj data-kablic na prodaju ili ev. zna gde moze da se uzme.

Jeste vi za flashovanje koristili ona uputstva sa foruma?

Dodushe ja nisam jer je leek skorije postovao.. uchio sam poljski da bih video kako i shta ali eto bar se isplatilo:))

Ono je sve shto ti treba i tachna procedura bash ono step by step i ne mozesh da omashish

Matthias je napisao(la):
Ma dobro lapsus. Da preformulisem pitanje:
Da li i telefon sa krekovanim bin fajlom treba isto otkljucati?

Da, potrebno je.

Samo da upozorim da je jedno od reshenja koje je dato na onom forumu za apgrejd problematichno zato shto kada telefonu padne temperatura ispod neke mere ugasi se i ne moze da se upali dok se ne zgreje.. Ja sam se zbog toga vratio na v28 s45 ..

Na forumu imate novo reshenje koje kako kazu radi odlichno.. Ja cu bash veceras da proverim a evo i linka
http://www.gsmforum.host-boxcracker.net/vbb/showthread.php?threadid=71276

Prvo odgvor na pitanje... koristis 1010 user gost pass gost... i nekog provajdera sa pop3 nalogom koji dozvoljava proveravanje emaila ako nisi ulogovan na njegove linije...

E sad pitanje... koji firmware je najbolji za sl45i? ja imam verziju 52... kako se upgraduje tj. kako se radi ono remapiranje? Sta bi dobio upgradom osim mogucnosti za mmc od 128mb?

Nisi pazljivo chitao. u pitanju je s45 --> s45i tako da ne mogu da ti pomognem oko sl-a ali chini mi se da znam nekog ko je to probao..

Shto se tiche e-mail-a to sam i ja probao ali uvek mi kaza no data recieved.. ne kontam.

JOBAH je napisao(la):
Prvo odgvor na pitanje... koristis 1010 user gost pass gost... i nekog provajdera sa pop3 nalogom koji dozvoljava proveravanje emaila ako nisi ulogovan na njegove linije...

A je li postoji uopste takav provajder? Jer ja ne znam.:(

Nazad
Vrh Dno