Šta je novo?

Siemens m35

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Imam 063 karticu i na post paidu sam i zanima me da li mogu da promenim da mi nepise ono YU MOBTEL vec da ja stavim nesto svoje.Kod drugara koji je na pri paid to radi.Pozz

Na M35 se moze ubaciti logo velicine 101x21 piksela umesto natpisa operatora i to mozes uraditi samo pomocu kabla.

Cekaj kako je onda moze kod drugara to,licno sam mu ja to promenio bez ikakvog kabla,a mislim da je fora u tome da moras znati one brojeve mreze valjda ako znas o cemu pricam

Kako mislis da je fora, da znas kodove? Ako si uspeo da mu promenis preko kodova onda ih i znas. Da li si siguran da nije neka od x25 serije, na njima to radi. Znam da to na x35 seriji ne radi. Inace Mobtel je 220 01 a MTS je 220 03 ako se nismo sporazumeli.
Pozdrav.

Artz je napisao(la):
Kako mislis da je fora, da znas kodove? Ako si uspeo da mu promenis preko kodova onda ih i znas. Da li si siguran da nije neka od x25 serije, na njima to radi. Znam da to na x35 seriji ne radi. Inace Mobtel je 220 01 a MTS je 220 03 ako se nismo sporazumeli.
Pozdrav.

U pravu si Artz ja mislim da to radi samo na c25 chak ni na s25 to ne radi...A jel moze logo na m35 da se chalje preko 1stwap ???

Kakvi kodovi sta pricate? :D

Pa ta stvar je radila verovatno na svim Siemens modelima pocev od Siemens S6 modela, i na Sony DX2000 (ako ga se neko jos seca).

Udjete u meniju u Network Configuration (ili kako vec stoji u zavisnosti od modela). Zatim u Preffered Network, tu opalite List, i na nekom od polja udarite change (sve jedno je koje je polje). Kada vam se otvori lista Net Operator-a nadjite na dnu liste Further network i izaberite Select. Otvara se dijalog sa Country ID, Network ID itd. U Country ID upisete 220 (kod za Jugoslaviju), u Network ID upisete 01 (01 je kod za mobtel, 03 je za MTS 064) a u Name ono sto zelite da vam pise na displeju umesto operatora.

Provereno radi na x25, x35 i x45 Siemens-ima.

Ajd'
Alexandar

Alexandar o tome smo i pricali, kao sto si ti objasnio, ali to ipak ne radi na x35 ni na x45, ali samo sa odredjenim karticama. Sa starim 064 karticama (pre pocetnog broja 2) znam da sigurno ne radi (i sam imam c35i). Sa novim "16k" karticama mozda radi, nisam probao. Znam da je nekima na x45 uspelo na stranim mrezama pa predpostavljam da to zavisi od kartice ili mozda od verzije software -a na telefonu.

Genghis Khan preko 1stWap -a ne moze jer to x35 serija ne podrzava, samo preko kabla.

Na mobtelovoj mrezi, radi mi na Siemens-u S25, S35 i ME45 pa ti vidi.

Ima li taj model IR port
moze i preko kabla na com port

Radi i na M35 provereno,ali izgleda da onda radi samo na pri paid karticam jer sam na takvoj namestio drugaru,dok na mojoj post paid ne radi i to je to

E pazite ja znam taj postupak josh dok sam nosio c25-znachi pre 3-4 godine i na njemu je moglo...Posle sam uzeo s25 i NE MOZE ZNAM ...Tako da nemojte da me pravite ludim jer sve ovo znam iz lichnog iskustva...A inache u pitanju je prepaid kartica koja je ranije bila post-paid (063-263...)...

Niko te ne pravi ludim, moja kartica sa brojem 063 541 xxx je prvo bila postpaid, pa sam presao na prepaid. U obe varijante mi je radilo na Siemens S25, a sada radi i na S35 i ME45. Radi i na 064 2xxx xxx (16Kb) karticama na ovim telefonima.
Ako bas toliko ne verujes ponecu telefon na skup, pa ces imati priliku i sam da se uveris.

Ajd'

Mislim da to ne zavisi toliko od modela telefona nego od verzije softvera koji je u njemu. U starijim verzijama softvera nije upisana 064 mreža pa telefon na displeju ispisuje 220 03, kod te verzije softvera se može upisati naziv mreže kakav god želite. U novijim verzijama softvera ima ubačen i operater 064 i ovde nedozvoljava upis po želji.

Alexandar je napisao(la):
moja kartica sa brojem 063 541 xxx je prvo bila postpaid, pa sam presao na prepaid.
Ajd'

Kolko kosta prelazak sa post na prepaid i jel moguce to jos uvek

Davno to bese negde 1999. god, mislim da se placala neka sitna lova, ako tako nesto postoji kod brace Kradic. Inace nevezano je za verziju softvera, mozes i preko postojeceg operatera (npr. YU MOBTEL) da napises sta zelis.

ICE je napisao(la):
Kolko kosta prelazak sa post na prepaid i jel moguce to jos uvek

Nekada je bila sitna lova, pa su ljudi provalili da jeftino dodju do pripaid kartica, pa im Kradici doskocili i drmnuli cifru za prelazak na pripaid, mislim da je bilo 3000din-nisam siguran ali u svakom slucaju je bilo neisplativo, a mislim da to vise nemoze, bar su mi tako rekli u korisnickom, a i ne isplati se posto sigurno nisu spustili cenu a imas nove za 2700din.

Nazad
Vrh Dno