Šta je novo?

siemens gigaset-cudan problem

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Juce sam kupio gigaset 4015 comfort, i odmah sam primetio jednu cudnu pojavu: Prilikom razgovora, cuje se eho u slusalici!
Dok izgovaram neku rec, sa zakasnjenjem je cujem u slusalici, sto smeta normalnom razgovoru. Rastojanje slusalice do baze je oko 5 metara i jedan zid, sto ne bi trebalo da je problem za dect telefone.

Ovo se ne desava stalno, otprilike u svakom drugom razgovoru. Posto sam se prilikom kupovine dvoumio izmedju ovog simensa i panasonic-a kx-tdc510, zeleo bih da cujem sta mislite o problemu...i da li ce mi uopste uvaziti reklamaciju?

Meni se to desava na Dect 500 kada mi je previse pojacan zvucnik, a izgleda da se tom prilikom menja i osetljivost mikrrofona :trip:
Pokusaj malo da utisas...

;) Ima tri jacine, a telefon je podesen na srednju, tako da ako utisam, nece se cuti dobro...a taj dect 500, to je panasoanic?

Da. Napisao sam nedavno jedan poduzi post o njemu, pa potrazi na forumu ako hoces...
Ustvari, evo linAk ;)
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=44072&highlight=dect

Mozda tvom Siemensu smeta nesto u okruzenju. Nikad se ne zna, bez obzira sto je to "mnogo" Ghz :)

meni sve radi bez premca...
i to vec 2 godine...
ako se ponavlja svuda u kuci ili je do linije ili do uredjaja...

dect su mnogo osetljiviji na lose linije.

Azda' je napisao(la):
...
dect su mnogo osetljiviji na lose linije.

Kako si TO zaključio!?!?!

Jedino što sam ja iskusio je da mu treba 10 sekundi pa tek onda uključuje redial na lošoj centrali...

PS U pitanju je SIEMENS GIGASET 3010 (divna mašina :mrgreen: )

Batica je napisao(la):
...

Kako si TO zaključio!?!?!

Ja imam 2060 ISDN sa 2000 classic slusalicom. Ne znam da li je zbog ovoga "ISDN" ;) ili zato sto je Siemens, ali bolje se ponasa od Dect 500 kad je udaljen od baze...
Ukoliko zivis u stanu: svejedno ti je...

PJ je napisao(la):
Da. Napisao sam nedavno jedan poduzi post o njemu, pa potrazi na forumu ako hoces...
Ustvari, evo linAk ;)
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=44072&highlight=dect

Mozda tvom Siemensu smeta nesto u okruzenju. Nikad se ne zna, bez obzira sto je to "mnogo" Ghz :)

Tacno, procitao sam taj topic pre nekoliko dana! Moji utisci o ovom mom simensu su uglavnom pozitivni-lep dizajn, solidne melodije, i dobar zvuk(osim kada ima eho :mrgreen: )

A ima i par zezalica, tipa: namestis da ti zvoni od 10-21h glasno, a od 21-10 tiho, tako da te ne budi telefon u toku noci. Ili, stavis slusalicu na sto i pricas, jer ima sasvim dobar i jak zvucnik u samoj slusalici!

A jos povrh svega je made in Germany.

Sto se tice eha, pa moj matori panasonic kx-tcm420 nije imao nikakvih problema tog tipa. Nazalost je crkao, a oni pajseri od servisera u genelu i bgelektroniku ne umeju da ga poprave!! (sto se tice bg elekt. :cuss: neljubaznost i neprofesionalnost su im na nivou-trebalo im je 20 dana da otkriju da ne umeju da poprave telefon.)

uh!

Na Panasonicu KX-TC500, kada pricate preko spikerfona, na slusalicu se prelazi jednostavnim pritiskom na "zelenu slusalicu", nista lakse ;)

U svakom slucaju, jedan od najboljih telefona koje sam koristio do sada (posle Siemensa 3000 Micro :))

outlaw je napisao(la):
Na Panasonicu KX-TC500, kada pricate preko spikerfona, na slusalicu se prelazi jednostavnim pritiskom na "zelenu slusalicu", nista lakse ;)

Kao i na svakom Panasonicu, ali kod mene iz nepoznatih razloga to ne radi dok ne uspostavis vezu. Tj. dok se cuje <tu_tu> ne mozes uvek da prebacis. Uglavnom moze, ali nekada nece. Dok razgovaras moze uvek.

ljudi, sta mislite, da li da zamenim ovaj simens sa panasonic kx tcd 510?

MAda PJ kaze da i panasonic ima eho??

Ima "eho" zato sto je suvise osetljiv. Recimo, ako pricam sa nekim i kucam u isto vreme cujem svaki klik na tastaturi kako mi odjekuje u slusalici. Ne odjekujem sam sebili ili sagovornik. Samo po neki zvuk iz (moje) okoline dok je pojacano do kraja.
Prvo probaj taj da sredis...zamenis ili sta vec...ne vidim razlog za kupovinu novog telefona, a posebno sto neces ostavriti nikakv poseban napredak :)

Imam nove pojedinosti: Ako se javi eho, pomeranjem po sobi odjednom nestaje.

Ali taj eho mislim da nije posledica preosetljivog mic-a, bar mog telefona. Da li je moguce da neke Elektromagnetne smetnje prouzrokuju ovu pojavu, jer evo sta kazu svabe na my-siemens.com:

What is causing an echo?
There are various causes for this:

If the problem is sporadic, it is usually a network problem.
Phone cases can cause an echo. Remove the case and see if the problem still exists.
When used in the car, the microphone and loudspeaker may need to be repositioned.
Covering the microphone with your hand can cause an echo.

Ako je problem sa linijom, zasto onda nestaje pomeranjem po sobi?

Pazite da i sa krs modemima mozete da cujete neko zujanje, probao sam jedno 10-tak modema i na ovim jeftinijim se cuje neki sum(zujanje), siemens gigaset 4000.

Misko je napisao(la):
Pazite da i sa krs modemima mozete da cujete neko zujanje, probao sam jedno 10-tak modema i na ovim jeftinijim se cuje neki sum(zujanje), siemens gigaset 4000.

mozes li malo ovo da pojasnis, molim te, jer je moja slusalica 4000, a baza 4015.

Generalno je (bar meni) jako loshe odradjen softver na Gigasetima... Imam 4015 Comfort a pre sam imao Gigaset 2000... Ne pruzaju cak ni osnove funkcije pregledno... Ko je koga zvao i u koliko sati...

Dect 500 pokazuje vreme za pozive koje si primio tj. datum i vreme, a za pozivane brojeve nema tih podataka :(
Bolje da su mi caller liste smanjili po 50%, a da imam vreme poziva...

petkods je napisao(la):
...

mozes li malo ovo da pojasnis, molim te, jer je moja slusalica 4000, a baza 4015.

Pa kad bocnes liniju u modem i ukljucis telefon cuje se nekako kad da nesto zuji, ustvari kao sum i zujanje zajedno, nista preterano jako al iritira, izvadis kabl iz modema normalno, 2 modema koja 100% ne prave ove *******cije su USR (ovaj novi jeftini) i Lucent (stari ne ovo g**** od agere).

probacu da izvadim modem, jer imam krs od modema ;)

Hvala puno svima na pomoci!!

Poz

PJ je napisao(la):
Dect 500 pokazuje vreme za pozive koje si primio tj. datum i vreme, a za pozivane brojeve nema tih podataka :(
Bolje da su mi caller liste smanjili po 50%, a da imam vreme poziva...

Da li uredno povezuje broj sa Caller ID-a i ime iz imenika? Ako radi na modelima 500 da li radi i na seriji 400?

Gigaset 4000/4010 bez ikakvog eha, sve savrseno radi.

M

Vrh Dno