Šta je novo?

Siemens gigaset 242 misljenje?

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Video sam da se pojavio po prodavnicama Siemens 242 bezicni dect telefon
na 2.4GHz.
Prodavac mi rece da na njemu radi identifikacija, ali samo na ISDN-u,
navodno na obicnoj liniji radi sve ok sem identifikacije sto mi je malo cudno.
Na adresi http://www.buymebuyme.com/retail/customer/product.php?productid=44575&cat=258&page=1
kazu da ima Caller ID ne pominju nista za isdn pa me zanima da li neko ima
ili je imao priliku da proba doticni telefon interesuje me njegovo misljenje o ovom modelu.

Pozdrav

U inozemstvu gde postoji konkurencija u fixnoj telefoniji (a ne kao kod nas), CallerID je sasvim normalna stvar (uglavnom standardni deo usluge) koja funkcionise na normalnoj tel. liniji. Kod nas mozes da je imas kao zatrazis od telekoma, a treba da imas najmanje digitalnu centralu (znaci, ne mora ISDN). Ako imas dvojnika ili si na PCMu nece raditi. Cini mi se da je mesecna pretplata ~60 din (bar je bila toliko).

CLIP (Calling Line Identification Presentation - iliti kod nas skraceno Caller ID) je servis koji je dostupan u Telekomu u zavisnosti od centrale na kojoj se pretplatnik nalazi.

Da bi ga dobio pozoves 9813 i trazis da ti ukljuce identifikaciju broja koji te zove. Ako je to tehnicki moguce, ukljucice ti, ako nije onda ne. Mesecna pretplata za ovo zadovoljstvo je 59.22 din.

A gde si video doticni telefon? Jel znas nesto o kompatibilnosti sa starijim generacijama Siemens Gigaset (Serija 3000?) I koja mu je cena?

Pozdrav

Gigaset 242 nije DECT telefon (iako koristi digitalni prenos), pošto se radi o modelu za američko tržište, i to veoma starom modelu. Po izgledu bih rekao da odgovara generaciji evropske serije Gigaset 2000. Uopšte me ne bi iznenadilo da na njemu ne radi Caller ID.

Jeste izgleda stariji model posto mu je cena dosta niska ja mislim negde ispod 3000 dinara(2800 sam ja najjeftinije nasao).
Ja inace imam identifikaciju ukljucenu za moju liniju i kosta nekih 50-ak dinara.
Imam fiksni telefon sa id-jem i to radi ok.
Medjutim pre nekih godinu dana sam pazario panasonica sa id-jem, onaj model sto radi na 900MHz, medjutim na njemu je id radio u proseku svaki 10 put tako da sam ga brzo utopio dalje posto mi se zbog toga nije svidjao a i imao je smetnje ako se u blizini koristi mobilni zbog pribliznih nosecih frekvencija.
E sada se dvoumim izmedju nekog siemens modela ili panasonica 440 dect

Razlika izmedju Panasonica kx-tcd430 i tcd440 je, prakticno, u tome sto potonji ima osvetljenje displeja i brojcanika. A razlika u ceni je skoro dupla. I jedan i drugi su DECT. Ja imam ovaj prvi, a oba rade na ~1.8 GHz...

Poslednja izmena:
E i ja se bash dvoumim izmedju ova dva (430 i 440). Znam koja je razlika (osvetljenje) ali nikako da odluchim. Za koliko moze da se nabavi koji model i gde? Mozete informacije i na PM. U tehnomaniji je razlika koliko se secam 1300din.
430 - 3965
440 - 5265

Probao sam oba, burazer je pre dve nedelje uzeo 430 za sebe tom prilikom. Mislim, kad hoces da telefoniras, upali svetlo. Nije to mobilni, pa da se zateknes u mracnoj ulici u Borci (Borca respect), a stigla ti poruka. Kod kuce si svoje, tako da stvarno mislim da nema tolike potrebe za osvetljenjem na telefonu. Na svetlu ponasa kao i mobilni: ako je cak umereno svetlo, teze vidis ekran...

A najjevtinije ces proci u Metrou. Od 31.3. ce 430 biti na akciji, za ~3500 din.

Poslednja izmena:
RazbojNick je napisao(la):
Probao sam oba, burazer je pre dve nedelje uzeo 430 za sebe tom prilikom. Mislim, kad hoces da telefoniras, upali svetlo. Nije to mobilni, pa da se zateknes u mracnoj ulici u Borci (Borca respect), a stigla ti poruka. Kod kuce si svoje, tako da stvarno mislim da nema tolike potrebe za osvetljenjem na telefonu. Na svetlu ponasa kao i mobilni: ako je cak umereno svetlo, teze vidis ekran...

A gde je pazario i za koliko?

Nije razlika samo u svetlecem displeju, 440 ima i spikerfon a ima i ispravljene neke fabricke greske vezane za 430 model koje su vezane za samu konstrukciju aparata (ima toga na nekim drugim postovima).
Inace nije toliko drasticna razlika u ceni, ja mislim da se poslednji put kretala
negde oko 500-600 din!

Da, ok, malo sam preterao za cenu, ali jeste nesto kao "430 = 3500~3800, 440 = 5000~5300 din", ali smatram da nema potrebe za necim vise od 430-ice. Inace, razlike u konstrukciji ja nisam primetio (gde je to bilo na forumu, ne mogu da nadjem), a spikerfon sam imao ranije i ukljucio sam ga dvaput :S: (i nisam dobro cuo sagovornicu ,) )...

Vrh Dno