Šta je novo?

shutdown

iNCUBUs

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
619
nisam bas bio siguran gde da postavim ovu temu ali...

imam jedan problemicic.. a to je da masina nece da se ugasi sama vec mora rucno... znaci ispise se 'it's now safe...', kuleri se malo utisaju (kao da se spusti napon?) i onda moram na taster da ga gasim... ploca je chaintech 6via5 a os je winxp... ranije sam imao microstar 6199 plocu i nije bilo tih problema... pokusao sam sa svim podesavanjima u biosu, ali nema vajde.. nazalost, nisam imao vremena niti uslova da pokusavam sa nekom drugom verzijom windowsa...

da li iko ima predstavu o cemu se ovde radi i kako to da resim?

btw bios je update-ovan na najnoviju verziju...

Ako si siguran da si u BIOSu sve podesio kako treba, ponajvise stavke u okviru Power management-a, onda sumnjam da ti problem izaziva drajver za video kartu. Potrazi na netu bas verziju za XP (izbegavaj one za 2000. jer znaju da zase*u stvar). Mada i ovi koji su integrisani u XP nisu bas nesto.

drajver za video kartu? to je poslednje sto bi mi palo na pamet.. koristim detonatore za xp (imam eagle geforce 2 mx400) ali ne poslednju verziju.. 'ajde probacu i to da zbudzim pa cu da javim kako je proslo... hvala :)

Proveri ti josh malo stavke oko Power Management, mislim da to nema veze sa grafichkom.

bas je problem sto u power managementu nema stavki koje sam imao ranije, sa drugom plocom...
recimo nigde nema opcije da podesim kako masina da se ponasa kada pritisnem power taster (ranije mi je to bilo za hibernaciju).. itd itd... razimisljam da li bi reinstalacija windowsa mozda pomogla... ali od nule...

Imao sam isti problem i resio ga ukljucivanjem advanced power menagment opcije u control panel/power opstions (pronadji ne znam tacno).
Xp po defaultu islljucuje ovu stavku , pa ti nejverovatnije to problem!

Clamaran je napisao(la):
Imao sam isti problem i resio ga ukljucivanjem advanced power menagment opcije u control panel/power opstions (pronadji ne znam tacno).
Xp po defaultu islljucuje ovu stavku , pa ti nejverovatnije to problem!

nije tako jednostavno, tamo sam prvo isao... tu imam samo opciju da ukljucim power management da se vidi u tray-u..

ma rekose mi da je to neki bug u xp-u i da skoro sve chaintechove ploce imaju taj problem u xp-u i da kao postoji neki patch koji upravo trazim... uz malo srece... :)

U Control panel / power options imas karticu APM (advanced power menagment). Ako je nemas , onda u biosu nisi ukljucio APM (procackaj opcije).
Ja imam chaintech , imao sam isti problem i apm je bio u pitanju (nikakvu zakrpu nisam skidao).

Btw, Micorosfot je objavio neki patch za shutdown (ako apm ne pomogne), nadji ga na windows update sajtu.

clamaran, probao sam sve, nikakvo cackanje po biosu ne pomaze, apm se ne pojavljuje u control panelu.... MOZDA bi pomoglo ako bi mi neko poslao apm.cpl ili kako se fajl zove pa bi eventualno tako na silu radilo (mada sumnjam)...
probacu sa format c: pa instalacijom xp-a od nule :)

btw, skidao sam skoro sve sa windowsupdate sajta i nije vredelo

evo najzad je problem resen...
palo je formatiranje i instalacija od nule.. izgleda da je bio problem sto sam xp ranije instalirao kao upgrade sa me-a... :)

hvala svima na pomoci :)

I ja imam problem sa gasenjem Windowsa XP. Gasi se isprve svaki drugi put, inace moram da ga resetujem pre gasenja! Windows je instaliran na cisto jer sam ga dobio sa novim racunarom. Mislim da to nema veze sa maticnom plocom (moja je Asus A7-VM)? Da ipak ne postoji neka 'zakrpa' za ovo?

Branko, probaj da skines sve update-ove i patcheve preko windowsovog update-a...
mozda ti pomogne...
ili proveri ono sto je i meni receno, apm u biosu...
ako nije ukljucen ukljuci ga pa ces morati da reinstaliras win od nule da bi proradio (meni je jedino tako hteo)...

Pa, iNCUBUSe moracu da probam i jedno i drugo mada mi se ne instalira bas Windows ispocetka.. (Samo da znas da je i moja graficka Eagle GF2 MX400....hm,hm...)

Probaj da instalira via 4 in 1, to resava uvek probleme sa via plocama, barem kod mene, a imao sam ih dve (matsonic i microstar).

Cini mi se da je vec neko postovao da via 4 in 1 4.37a ili tako nesto resava probleme sa PM u XP.

Nego kupi i815 i nece da te boli glava :)

Glupi Zmaj je napisao(la):
Cini mi se da je vec neko postovao da via 4 in 1 4.37a ili tako nesto resava probleme sa PM u XP.

meni je to bas resilo probleme, sje*alo mi je ceo sistem :D
prilikom boota i izbora konfiguracije (tj imao sam previous OS & winXP od opcija) masina se resetovala :)
toliko o 4in1 4.37a :D

Vrh Dno