Sentenced je napisao(la):
Skoro sam vratio drugaru zvuchnike Jazz koji su mi fino radili i onda sam uzeo slushalice kojima sam do sada sasvim OK slushao muziku sa kompa. Ali sada kada ukljuchim slushke iz desnog kanala se chuje samo buka a iz levog muzika ali jako tiho. Ali to nije "obichna" buka to su svi zvuci iz kucishta (cpu, cooleri, HDD, pa chak i mish) isto je i kada ukljuchim zvuchnike (neke no-name). Probao sam slushalice i rade OK.
Jedina stvar koju sam u medjuvremenu menjao je kucishte. Da li ono ima neke veze sa tim ??? Ochigledno da, ali koje ???
Posto nisi naveo koju zvucnu tacno imas, predpostavljam da je Creative Live 5.1
Ako koritis "original" drajvere za Creative 5.1, onda je sum prisutan, ali ga mozes ubiti sa opcijama:
-Microphone MUTE
-PC Speaker MUTE
-AUX MUTE
-TAD-IN (Mozes i ovo na mute, ali ovo je drugi izlaz iz zvucne za CD/CDRW/DVD uredjaj)
-MIDI MUTE
-Cd Digital MUTE
-SPDIF MUTE
Najvise ce se smanjiti buka ako iskljucis AUX, a mozes proveriti nivo suma ako instaliras recimo Sound Forge i kliknes da snimas (Record) na prazno, i ukljucis opciju monitor.
Nemoj instalirati DirectX 8.1b posto on donosi novi DirectSound koji ne radi sa Creative drajverima, to jest neces imatu input.
Mozes da pokusas i da stavis KX drajvere za muzicare sa
www.kxproject.com i da se sa njima malo zezes, posto nude nevidjen nivo kontrole za Emu10kx CPU.
Sto se tice mehanicke strane, kupi ferum ili ti meko gvozdje, i stavi prsten oko svi konektora za lampice (HDD, System, Reset, Power) i jedan ferum za svaki od CD kablica.
To bi trebalo da resi problem, a ako ni to ne reseva problem, mozes da pokusas da forsiras digitalno citanje sa CD-a iz Win2000 ili WinXP-a.
Pokusao sam da nadjem text, ali ne znam gde mi je, sve u svemu je na negde na microsoft-om sajtu, i ukljucuje modifikaciju registra.
Kada ovo sredis, ne treba ti audio kablic, vec ce da se Audio cd cita digitalno.
Ako i to ne pomogne, pokusaj da promenis slot, mozda karticu, a mozda i plocu