Šta je novo?

Shtudown XP-a

• Začetnik teme Začetnik teme glogin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

glogin

Guest
Imam PII pod XP SP1.
Na C je OS pod NTFS
Na D je FAT32

Prethodno je bio Win98.

Nakon pokretanja shutdown-a na kraju se pojavi poruka:
Its now safe to turn off your computer ili sl...

...ali, nemoguce je na dugme iskljuciti racunar!

Pomozite!

drzis 5 sekundi power dugme pa ce se iskljuciti.. jel imas integrisanu graficku?

Koliko sada imaš Windowsa,kojih,na kojoj particiji?Jesi probao da držiš dugme 5 sec?Za gašenje preko start->turn off computer->shutdown ne bi trebalo da ti se javlja ona poruka.Mada sve to zavisi i od napajanja i ploče...
Sve mi ovo smrdi na "nečistu" instalaciju XP-a.Moj savet ti je da uradiš jedan backup stvari koje ti trebaju sa harda,i lepo format c: :d .Ne znam koliki ti je hard,ali ti u principu ne treba više od 7-8 gb za sistemsku particiju C: sa XP-om.

kako do shutdown-a

Nisam probao drzanje dugmeta ~5sec. Particija C je velika 12 Gb. Grafika je GF2, instalacija XP-a je nova sa integrisanim SP1

Ha.....isti problem sam resio kod qma.......(P2 433....)

U BIOS-u ti je caka.......ukljuci Advanced Power Managment controled by OS,pa probaj ili ako je ukljucen iskljuci ga,isto probaj i sa ACPI-jem......(ukljuci,isljuci,naravno ako ga ima,ako nema nista,onda samo ovo prvo,to ima sigurno)..........
Javi sta si uradio....

Imas i u Control Panelu da ukljucis Advanced Power Managment...
To je bilo kod mene na dvojci @350 Mhz...

Probao sam sa drzanjem dugmeta ~5sec. To radi.

Ovo drugo nisam, kad budem javicu!

H V A L A!

Problem je izuzetno cest i problem je uvek drugaciji 😡
Meni je, recimo, taj problem pravila Logitech tastatura do pojave novog iToucha, a sada mi taj problem pravi TerminalAdpeter. Ranije je bilo cim izvadim tastaturu, TA u masini sve radi OK, a sada tastatura ima novi software, ali sa ubodenim TA ne radi kako treba...
I tako redom....
Verujem da je u mom slucaju greska negde na relaciji XP-7VAXP....ne znam...

konacno resenje!

U Control Panelu ukljucio sam Advanced Power Managment.
Sad je sve u redu!

:happy:
:wave;
type;

A gde bi trebalo da bude taj Advanced Power Managment? 🙂

Napominjem da mi povremeno sve radi OK!

meni isto ovako izgleda kao PJ-u znaci nema nigde Advanced Power Managment da se cekira inace vec 3,4 meseca gasim komp na dugme pa bi mi resenje mnogo pomoglo

ACPI fixed feature button
Microsoft ACPI-Compliant System

U Biosu je, naravno, sve ukljuceno....

Nazad
Vrh Dno