Šta je novo?

shta znachi ems ???

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
da li neko zna shta je ovo?da li ems obuhvata mms?
poz:)

Enhanced Messaging Service
Dodje kao prekretnica izmedju SMS-a i MMS-a!
Fora je u tome shto nije klasichan SMS jer mozesh slati txt, jednostavne grafike, animacije, melodije ali si ipak ogranichen na nekim stvarima (kao shto je velichina poruke) jer koliko sam shvatio ceo sistem radi preko GSM-a a ne preko GPRS-a pa nekako dodje logichno ;) Nadam se da sam sve skontao kako treba :d

znachi da je slabije od mms-a i to dosta.da li se isplati uzeti takav fon?da li znash da li je taj ems besplatan kao i mms (za sada)?

znachi da je slabije od mms-a i to dosta.da li se isplati uzeti takav fon?da li znash da li je taj ems besplatan kao i mms (za sada)?

ne to je skroz bezveze taj ems :hump: i neverujem da je besplatan
neispaliti se uzeti takav phone jer mms ima vec kod skoro svkog phona
a kad ima mms ima najverovatnije i wap (gprs tad ima 100%()
i lepo :rolleyes:
ja znam da kod siemensa ems su oe male animacije crno-bele kad se srce siri pa eksplodira...... :mrgreen:

Ja mislio da je to skracenica ems=e-mail service
Naime,mislim i da sam u pravu(negde sam procitao) ali ispravite ako gresim.Mnogi telefoni imaju mogucnost MMS ali neki imaju i mogucnost primanja i slanja e-mail-a a neki nemaju...

Mislim da nisi upravu...Pogledaj malo po netu i prochitaj moj post. U pitanju je Enhanced Messaging Service !!!

Ne. EMS je kao sto je vec receno prekretnica izmedju sms-a i mms-a... Najgore je sto jedna slika u ems formatu zauzima dosta, cak i broj karaktera kolko bi ti stalo u jedan sms... Inace, kolko karaktera, tolko i platish 160karaktera=1 poruka broj porukax3.1din pa ti vidi dal se isplati..

nadam se da sam objasnio :)

pozz

nisi bash najbolje objasnio, ali hvala u svakom sluchaju ...
ukapirao sam da ne valja i to mi je dosta ...

josh jedno pitanje ...
da li neko zna gde mogu da odnesem mob tj. u kojoj radnji otkupljuju mobove (imam n6310i) ???
ne mogu da ga prodam vec duze vreme ...

Uzmi halo oglase,mnogi to rade

zvao sam sve moguce svi kupuju 6310 (obichan) niko nece "i" ...

Uslugu Enchanced Message Service (EMS) mogu koristiti svi pretplatnici 063 mreže. Ovaj servis nudi mogućnost primanja i slanja slikovnih, audio i tekstualnih poruka u specijalnom formatu, poput mobilnih biznis karti, logo-a, sličica ili pak melodija. Usluga je automatski aktivirana svim pretplatnicima koji imaju pristup SMS servisu. Slanje i prijem sadržaja u EMS-u zavisi od tipa mobilnog aparata, te je najbolje konsultovati CallCentar, pozivom na 063 9863 kako bi se potrvdila mogućnost korišćenja ovog servisa. Svi noviji mobilni aparati podržavaju ovu funkciju.

Cena poslatog EMS-a, dakle biznis karte, melodije, logo-a, sličice... iznosi 9.30 dinara (po EMS-u). Prijem ovakvih poruka se ne naplaćuje. EMS poruke moguće je slati i u inostranstvo, ali je prethodno potrebno uneti kod željene zemlje (u internacionalnom formatu). Cena je i tada ista za sve korisnike, odnosno 9.30 dinara. Neke poruke, mogu biti alfanumeričke ali i sa prikazanom slikom, odnosno ispod slike moguće je ispisati tekst, kojem je uglavnom ostavljeno mesta za 121 karakter (u zavisnosti od modela mobilnog aparata i veličcine slike koja se šalje). Cena poslatog EMS-a, u takovm formatu je ista, odnosno nema dodatnih troškova za ovu funkciju i takva poruka takođde iznosi 9.30 dinara.

Pretplatnici koji imaju composer, odnosno kompozitor na svojim mobilnim aparatima, mogu kreirati sopstvene melodije i memorisati ih u svom telefona, a preko ovog servisa imaju i mogućnost njihovog slanja na bilo koji broj u zemlji ili inostranstvu. Važno je napomenuti da se melodija može čuti isključivo na određenim tipovima mobilnih telefona i da to pre svega zavisi od samog modela aparata, a to isto važi i za slanje slikovnih poruka.

Ovakve poruke šalju se kroz SMS centre koji su podešeni na mobilnom aparatu. Usluge Delivery Report (izveštaj o dostavi), ili Reply via same centra (odgovor kroz isti centar) nije moguće koristiti prilikom slanja EMS-a, odnosno moguće je slati jedino ukoliko se šalju alfanumeričke poruke sa slikom. Izveštaj o dostavi melodija ili biznis karti nije moguć.

Svi PrePaid Mobiklik pretplatnici automatski imaju mogućnost korišćenja ovog servisa.

npetar je napisao(la):
Uslugu Enchanced Message Service (EMS) mogu koristiti svi pretplatnici 063 mreže. Ovaj servis nudi mogućnost primanja i slanja slikovnih, audio i tekstualnih poruka u specijalnom formatu, poput mobilnih biznis karti, logo-a, sličica ili pak melodija. Usluga je automatski aktivirana svim pretplatnicima koji imaju pristup SMS servisu. Slanje i prijem sadržaja u EMS-u zavisi od tipa mobilnog aparata, te je najbolje konsultovati CallCentar, pozivom na 063 9863 kako bi se potrvdila mogućnost korišćenja ovog servisa. Svi noviji mobilni aparati podržavaju ovu funkciju.

Cena poslatog EMS-a, dakle biznis karte, melodije, logo-a, sličice... iznosi 9.30 dinara (po EMS-u). Prijem ovakvih poruka se ne naplaćuje. EMS poruke moguće je slati i u inostranstvo, ali je prethodno potrebno uneti kod željene zemlje (u internacionalnom formatu). Cena je i tada ista za sve korisnike, odnosno 9.30 dinara. Neke poruke, mogu biti alfanumeričke ali i sa prikazanom slikom, odnosno ispod slike moguće je ispisati tekst, kojem je uglavnom ostavljeno mesta za 121 karakter (u zavisnosti od modela mobilnog aparata i veličcine slike koja se šalje). Cena poslatog EMS-a, u takovm formatu je ista, odnosno nema dodatnih troškova za ovu funkciju i takva poruka takođde iznosi 9.30 dinara.

Pretplatnici koji imaju composer, odnosno kompozitor na svojim mobilnim aparatima, mogu kreirati sopstvene melodije i memorisati ih u svom telefona, a preko ovog servisa imaju i mogućnost njihovog slanja na bilo koji broj u zemlji ili inostranstvu. Važno je napomenuti da se melodija može čuti isključivo na određenim tipovima mobilnih telefona i da to pre svega zavisi od samog modela aparata, a to isto važi i za slanje slikovnih poruka.

Ovakve poruke šalju se kroz SMS centre koji su podešeni na mobilnom aparatu. Usluge Delivery Report (izveštaj o dostavi), ili Reply via same centra (odgovor kroz isti centar) nije moguće koristiti prilikom slanja EMS-a, odnosno moguće je slati jedino ukoliko se šalju alfanumeričke poruke sa slikom. Izveštaj o dostavi melodija ili biznis karti nije moguć.

Svi PrePaid Mobiklik pretplatnici automatski imaju mogućnost korišćenja ovog servisa.
a juce si trvrdio da je ems=e mail service :rolleyes:

svi prave greshke ...
to sigurno nije e-mail (da vas ja razreshim muka oko toga) ...
ja na 6310i imam e-mail, ali nigde ne pishe da taj fon ima ems ...

zendraqla je napisao(la):
svi prave greshke ...
to sigurno nije e-mail (da vas ja razreshim muka oko toga) ...
ja na 6310i imam e-mail, ali nigde ne pishe da taj fon ima ems ...

E sad si mnogo ispao pametan.Ja sam lepo napisao da me ispravite ako gresim.Bitno je da dodjemo do tacne informacije sto smo i uspeli.I svakako da nije e-mail kad sam lepo postovao tacan odgovor

dobro, ajde shta se primash ...
mozda nisam sve prochitao pa sam neshto ponovio ...

Vrh Dno