Šta je novo?

Shta uzeti??

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
Uzimam kompjuter za burazera, ja sam vec pazario ranije intela (e6300, asus p5n32 SLI). Kako u ovom trenutku nismo toliko finansijski mocni, a potrebna nam je ploca koja podrzava SLI, razmisljam se da uzmem:

1. MSI SAM2 K9N SLI PLATINUM NF 570 /SLI/1000HT/DDR2 800/2xPCI-E/SATA II RAID/7.1/1394
2. D.CoreA64 X2 AM2 4200 2,2GHz
3. KVR 512MB DDR2 800MHz CL5 DIMM 64MX64 Non-ECC 240-pin Unbuffered DIMM,1.8V x2

Navedena ploca je jeftinija za 70e od Asusove, ustvari u celoj prici mi jedino smeta skupi AMD koji je za 5 e skuplji od intela, a u samom radu je dosta losiji.

Da li se isplati kupovina ovog komp. u odnosu na intela, tj. da li je toliko loshiji amd da ga ne treba kupovati po ovoj ceni?

i shta mislite o navedenoj konfi.?

Poslednja izmena:
Ove tri komponente su sasvim ok i predstavljaju dobru kupovinu. AMD nije uopste losiji drasticno od Intela npr. e6300 mada ako se zuri bolje sacekati da se kod nas pojavi Intel E4300 o njemu mozes da procitas ovde. Po kojoj ceni mozes da nabavis ove 3 komponente, nadam se da nije neka "deracka"? Smeta ti sto je AMD-ov procesor 5e skuplji od Intela, a za AMD je plaoca jeftinija 70e to znaci da su ploca+procesor koje ti imas skuplji za 65e od ove AMD-MSI kombinacije. Ako ti nije problem napisi kolikim budetom raspolazete za procesor i plocu pa cu videti da li je moguca neka bolja kombinacija ploce+procesora.

Moze neka 945p ploca i e6300! Ali opet, budzet bi pomogao!

imamo oko 500 e, znaci samo kuciste bez graficke.

Problem je sto mi treba ploca sa SLI podrskom.

Mada uzeo bih i AMD-a samo da nije drasticna razlika u realnom radu. To je ustvari i moje pitanje da li se isplati uzimati AMD-a?

Uzeli smo gore navedenu konfiguraciju, ne primecujem veliku razliku izmedju e6300 i athlona 4200. Makar ne u 3dmarku i u realnom radu. Mozda zato sto mu je memorija na 800 dok je moja na Intelu ipak na 667. Latencije su identicne.

Jedini problem je sto mi zakucava mashina kada je u SLI rezimu, u pitanju su 2x6600GT. Menjao sam i nforce i nvidia drajvere ali i dalje mi blokira u win i u igricama, ali na drugim mestima. Ponovo sam i instalirao win ali isto. Mislio sam da je u pitanju directX pa sam i njega menjao i ponovo nishta. Na kraju sam postavio i novi bios, i dalje isti problem.

Poceo sam da sumnjam da je hardverski problem. Kako da proverim shta je u pitanju?

Znam da ovakvo pitanje nije za ovaj Thread, ali nisam hteo da otvaram novu temu.

Poslednja izmena:
Evo kada smo skinuli SLI-bridge sve radi perfektno, doduse -30 poena u 3dmarku05 ali vise nema bagovanja.

Mislio sam da je problem u bridge-u. ali nakon sto sam stavio sam drugi bridge isto nov, i ponovo se iste stvari desavaju, znaci DRAJVERI nvidia serije 9 mi prave problem.:mad:

Javljam sta se desava sa starijim drajverima, pretpostavljam da ce sve raditi kako treba.

Nazad
Vrh Dno