Šta je novo?

Shta uzeti? Outdoor+indor wireless

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Antena je vec nabavljena eksterna ~29dB
Potreban je router takav da moze da prima WAN (direktno sa koaksijalca a ne sa RJ45) sa te antene i a u LAN-u da bude omogucen indor wireless + UTP (npr. 4 kom.)

Znachi wireless internet da se prebaci na indor zbog laptop-a. i josh da ima mogucnost da se u lanu zakachi na UTP.

Da li da uzima neki mikrotik (pravi ili budzeni preko pc-a) chovek ili ne?

Uz Antenu je uzeo sve djuture i PLANET WL-8316 802.11 b/g karticu. Neshto sam sumljiv da bi je miktorik podrzao na pc-u.

Malo uvrnuto i ne znam da li moze sve jedan uredjaj da uradi po nekoj pristojnoj ceni.

Ja sam mislio poshto ima vec jedan komp(neki p2) da u njega ubacim jednu wifi(atheros) + jednu lan karticu i da on tera mikrotik. Na ovu lan da zakachim neki indor AP/router i zavrshim posao. E sad ne znam koliko ce dobro da se pokaze ovo pc reshenje jer sam chuo da oce to da se baguje.

Koliko bi koshtalo legalno mikrotik reshenje prostog routiranja ili bridzovanja.(cena?)
Ako uzme da mikrotik samo radi brigde rezim onda bi morao da uzme umsto indor ap-a router. Mada mislim da je ipak bolje da miktorik bude router.

Najverovatnije mora da koristi ruter, jer sumnjam da ce mu provajder tek tako omoguciti da poveze vise uredjaja na njegovu mrezu.

Ne ocekuj da ces to resiti jednim fabrickim uredjajem. Imas opciju ili da uzmes dva - jedan za vezu ka provajeru, a drugi za wireless po kuci.

Kazes da imas grid 29Db? To mi lici da je za 5Ghz. fabricki wireless uredjaji za taj opseg su prilicno skupi.

Mikrotik bi ti naravno mogao da radi posao. potrebne su ti dve wireless kartice i neki stari krs od racunara (moze cak i PI za to sto njemu treba). Medjutim, to je malo komplikovanije za podesavanje, bar za nekoga ko nije vican.

Nazad
Vrh Dno