Šta je novo?

Shta trazhi C#

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Ako se ne varam C# je deo MS-ovog Visual Studia.
Interesuje me kakve uslove C# i Visual Studio zahtevaju da bi radili, tj. koliko jaku mashinu, koji operativni sistem i naravno da li postoji josh neshto?
Treba da pochnem da uchim i radim u C#, pa me interesuje da li tju morati da nabavljam novu mashinu i/ili instaliram XP.
Moja mashina je Celeron II 366Mhz, 384MB RAM-a, TNT2 32MB(mada koliko znam grafichka je za celu prichu ne bitna) sa sWinjdowsom 98.

Djordje:)

PS: Sretjan Bozhic svima... :,,:

Mašina će biti dovoljna, mada neće baš biti za sasvim komforan rad. Što se OS-a tiče, mislim da ti treba barem Win2000.

sa http://msdn.microsoft.com/vstudio/previous/2003/sysreqs/default.aspx

znači za tvoju mašinu koja je malo ispod minimuma što se tiče procesora jedino što moraš da imaš je win 2000 sa sp3 ili bolje od toga.

Minimum Requirements
Processor 450-megahertz (MHz) Pentium II-class processor,
600-MHz Pentium III-class processor recommended
Operating System Visual Studio .NET 2003 can be installed onto any of the following systems:

* Microsoft Windows® Server 2003
* Windows XP Professional
* Windows XP Home Edition¹
* Windows XP Media Center Edition
* Windows XP Tablet PC Edition
* Windows 2000 Professional (SP3 or later required for installation)
* Windows 2000 Server (SP3 or later required for installation)

Applications can be deployed onto the following systems²:

* Windows Server 2003
* Windows XP Home Edition
* Windows 2000 (Service Pack 2 recommended)
* Windows Millennium Edition (Windows Me)
* Windows 98
* Microsoft Windows NT® 4.0 (Service Pack 6a required)
* Windows 95 (using Microsoft Visual C++® .NET)

Memory

* Windows Server 2003:
160 megabytes (MB) of RAM
* Windows XP Professional:
160 MB of RAM
* Windows XP Home Edition:
96 MB of RAM
* Windows XP Media Center Edition:
160 MB of RAM
* Windows XP Tablet PC Edition:
160 MB of RAM
* Windows 2000 Professional:
96 MB of RAM
* Windows 2000 Server:
192 MB of RAM

Hard Disk

* 900 MB of available space required on system drive, 3.3 gigabytes (GB) of available space required on installation drive
* Additional 1.9 GB of available space required for optional MSDN Library documentation

Drive CD-ROM or DVD-ROM drive
Display Super VGA (1024 x 768) or higher-resolution display with 256 colors
Mouse Microsoft Mouse or compatible pointing device

Moj savet-promeni masinu ako imas uslova za to. Na tvojoj sadasnjoj masini ce i VS2002 raditi vrlo sporo, a ako zelis da ucis na najnovijem VS2005 to je tek posebna prica. Zahteva dosta rada (1gb) za konforan rad.

Nick je napisao(la):
sa http://msdn.microsoft.com/vstudio/previous/2003/sysreqs/default.aspx
Minimum Requirements
Processor 450-megahertz (MHz) Pentium II-class processor,
600-MHz Pentium III-class processor recommended
Operating System Visual Studio .NET 2003 can be installed onto any of the following systems:

* Microsoft Windows® Server 2003
* Windows XP Home Edition¹
* Windows 2000 Professional (SP3 or later required for installation)
* Windows 2000 Server (SP3 or later required for installation)

Applications can be deployed onto the following systems²:

* Windows Server 2003
* Windows XP Home Edition
* Windows 2000 (Service Pack 2 recommended)
* Windows Millennium Edition (Windows Me)
* Windows 98
* Microsoft Windows NT® 4.0 (Service Pack 6a required)
* Windows 95 (using Microsoft Visual C++® .NET)

Memory

* Windows Server 2003:
160 megabytes (MB) of RAM
* Windows XP Professional:
160 MB of RAM
* Windows XP Home Edition:
96 MB of RAM
* Windows XP Media Center Edition:
160 MB of RAM
* Windows XP Tablet PC Edition:
160 MB of RAM
* Windows 2000 Professional:
96 MB of RAM
* Windows 2000 Server:
192 MB of RAM

Hard Disk

* 900 MB of available space required on system drive, 3.3 gigabytes (GB) of available space required on installation drive
* Additional 1.9 GB of available space required for optional MSDN Library documentation

Drive CD-ROM or DVD-ROM drive
Display Super VGA (1024 x 768) or higher-resolution display with 256 colors
Mouse Microsoft Mouse or compatible pointing device
znači za tvoju mašinu koja je malo ispod minimuma što se tiče procesora jedino što moraš da imaš je win 2000 sa sp3 ili bolje od toga.
S tim sto je ovo za VS.NET 2003. Nadji 2002, ona ce raditi nesto bolje, a neces nista izgubiti u funkcionalnosti, plus sto mislim da on moze i na Win98SE. .NET vise trazi memoriju nego procesor. Znam, jer mi je trebao za fax. Kod nas su instalirali na nekom prastarim IBM masinama koje su imale 256 MB memorije. Racunaj i dalje da ce se dosta vuci prilikom startupa i kompajliranja. Ako mozes, menjaj CPU ili ga bar nasviraj koliko moze. Meni je radilo dosta sporo na Duronu 700MHz i 256MB RAMa (XP SP1a).

Bez 512 rama, ako ne zelis da poludis, nemoj ni da pomisljas. Sa giga radi bez problema :)

offtopic:

RazbojNick je napisao(la):
S tim sto je ovo za VS.NET 2003. Nadji 2002, ona ce raditi nesto bolje, a neces nista izgubiti u funkcionalnosti, plus sto mislim da on moze i na Win98SE. .NET vise trazi memoriju nego procesor. Znam, jer mi je trebao za fax. Kod nas su instalirali na nekom prastarim IBM masinama koje su imale 256 MB memorije. Racunaj i dalje da ce se dosta vuci prilikom startupa i kompajliranja. Ako mozes, menjaj CPU ili ga bar nasviraj koliko moze. Meni je radilo dosta sporo na Duronu 700MHz i 256MB RAMa (XP SP1a).

Razbojnice, avatar ti izgleda ko da te je neko slikao na krstarenju oko Svete Gore na plus 50 stepeni, gde ti, jadan, kao da si ispu**sio za suncobran pa si tako morao da se uvijes. Ko li je taj car, ko je uspeo da se usteka u hladovinu, koji te je slikao :smoke:

kimi je napisao(la):
offtopic:
Razbojnice, avatar ti izgleda ko da te je neko slikao na krstarenju oko Svete Gore na plus 50 stepeni, gde ti, jadan, kao da si ispu**sio za suncobran pa si tako morao da se uvijes. Ko li je taj car, ko je uspeo da se usteka u hladovinu, koji te je slikao :smoke:
:d :d :d Kako li si samo pogodio sve to :p Kad navatam tog foto-amatera :D, naplaticu mu i sunce i suncobran, a za sliku ce dobiti bonus. Straga :D

Ajde dosta bre, dacu vam ja krstarenje, pekli smo se ko chvarci, sreca poneli peskire :D

Ja imam Duron 700 + 256 SDRAM i radi mi sasvim lepo.
Mislim da su price o 1GB RAM ili procesor od 5000 THz mozda preterane. Jos uvek sam pocetnik, i ne radim nista ekstremno zahtevno, pa mislim da se i ti uklapas u takav opis.
Mozda je toliko memorije i procesorske snage potrebno za neki profesionalni rad, to ne mogu da kazem jer ne znam, ali za tvoje sadasnje potrebe mislim da je i ovo odlicno.
Drugar koristi VS2003 na nekoj jos slabijoj masini od moje pa se ne zali. Doduse, treba imati malo strpljenja ali nigde ne gori.

U svakom slucaju, probaj kod nekoga pa vidi da li sam u pravu. Sve je to relativno. Cuces price da je patnja raditi u WinXP sa 256RAM i 700Mhz procesor, a opet, meni je to sasvim dovoljno. Da mi treba jaca masina verovatno bih se snasao i kupio. Za VS2003 ti je potreban samo WinXP ili Win2k, ne znam sada za SP, pa ako nemas kinte dovoljna ce biti i masina koja to moze da pogura a kada budes napredovao znaces i sam sta ti je ciniti.

Mislim da tvoja masina to moze da pogura pa ti prvo instaliraj pa vidi. Mislim da je za pocetak bitno DA RADI. Naravno, ako imas kinte uvek je bolje da kupis jacu masinu ali ako nemas onda te bas i briga, koristi ovo dok mozes.

Poz. :wave:

Ja sam imao Intel @800MHz (nije bio Celeron), 512 sdr, Chaintech 6ajm i VS .Net 2003 mi je radio sasvim ok, nisam radio nikakve velike projekte, ali MDI aplikacije je sasvim dobro "odradjivao"...

Nazad
Vrh Dno