Šta je novo?

Shta je bolje...?

bobrock021

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2009
Poena
304
:wall: Shta je bolje ...512mb DDR2 128bit-a ili 512mb DDR3 64bit-na grafichka kartica ?

Zbog protoka ne moze se iskoristiti swa kolicina memorije. Uzmi 256 ddr3 128bit. Ali bolje uzmi neku grafu sa protokom od 256 bit-a (u tom slucaju preporucena kolicina memorije (ddr3 narawno) je 512).

ddr3 sa 64bita

zar se ugradjuje ddr3 na 64bit graficku, koja glupost🙂

Tava kombinacija ima , i to sam video na ATI 4550 512ddr3 , a evo i gde :

http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=260

imao sam prilike josh to negde videti , ali sad ne mogu da se setim...Ja sam moj problem reshio shto se tiche grafike , nego kolega me smori sa tim pitanjem ...DDR2 128 ili DDR3 64 , pa reko da nadjem pametan odgovor / savet u vezi toga pa da mu prenesem...

Hvala svima na odgovorima !

64-bitna magistrala je uska tako da tu DDR3 memorija ne pomaze mnogo

zapravo... DDR3 radi na visim frekvencijama tako da u stvari dodje na isto. isti fazon kao sto je ATI uradio sa HD4870 i GDDR5 memorijom - uza magistrala i brza memorija daju jeftiniji pcb i ogroman memorijski protok. nije bez smisla ta kombinacija. naravno, 64bit magistrala je spora i nema joj pomoci, ali ni 4550 nije brzinski sampion...

Sve zavisi koliko je brza ta DDR3 memorija na 64-bitnoj karti - ako je duplo brza (npr. 800MHz prema 1600MHz), onda na kraju nema razlike u bandwidth-u.

Koliko sam upucen, ne pravi se 64-bitna GDDR3 memorija...vec samo GDDR2...

Hm... memorijski cip je memorijski cip, bilo DDR2 ili DDR3. Koliko je siroka memorijska magistrala preko koje je povezan nema veze sa time koji je tip upotrebljen.

...btw sve ispod 256 bita je cista propast...

Ovo je prilicno daleko od istine. Pogledaj sta moze ATI 4770, koji ima 128-bitnu magistralu. Cak je i 4670 veoma solidno resenje, na kome pristojno moze da se igra i u visokim rezolucijama, ako zaboravis na AA.

Nazad
Vrh Dno