Šta je novo?

Shrink pa...?

zmajchic

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
304
Zanima me sledece:
Kada kopiram dvd film sa shrink-om on mi film razdvoji film u vise fajlova(klipova) koji program ih spaja u jedan,pa bih posle takav fajl prebacio u avi ili divx format

Probaj Auto Gordian Knot .

@zmajchic
kako misliš razdvoji film u više klipova ?
možda VTS_01_1, 2, 3... itd !?

ako imaš nameru da praviš divx od dvd filma onda nema potrebe da prvo koristiš šrink.

hejvule je napisao(la):
Probaj Auto Gordian Knot .

e bas to VTS_01_1, 2, 3... ali AGK ne moze da prekopira original dvd,to mi i nije problem to odradim sa shrinkom ali posle kad ga prekopira u obliku VTS_01_1, 2
itd ne mogu da ih takve stavim u auto gordian knot mogu samo da ubacim jedan input file ne mogu sve njih sto znaci da ce mi svaki taj fajl koji ubacim smanjiti na onu meru koju ja podesim 1cd 700mb 2cd 1400mb itd i onda su mi opet razdvojeni :(

Ajde lepo polako razmisli sta ustvari hoces da uradis i procitaj uputstvo za agk...
pa ne mislis valjda da iko od nas rucno lepi klip po klip da dobije 700mb?!?

a da umesto dvd shrink koristis dvd decrypter i to u ifo modu?

Koristi slobodno Shrink i ako hocesh da kompresujesh neki DVD to ti je odlichno resenje.Gordiana koristish i vuchesh samo jedan file a on ce da povuche sve ostalo.Ako prebacujesh DVD na komp isto mozesh i DVDFab da koristish.

zmajchic je napisao(la):
e bas to VTS_01_1, 2, 3... ali AGK ne moze da prekopira original dvd,to mi i nije problem to odradim sa shrinkom ali posle kad ga prekopira u obliku VTS_01_1, 2
itd ne mogu da ih takve stavim u auto gordian knot mogu samo da ubacim jedan input file ne mogu sve njih sto znaci da ce mi svaki taj fajl koji ubacim smanjiti na onu meru koju ja podesim 1cd 700mb 2cd 1400mb itd i onda su mi opet razdvojeni :(
Ne otvaraš .vob nego odgovarajući .ifo (koji se zove isto kao i njemu pripadajući .vob-ovi).

zmajchic je napisao(la):
Zanima me sledece:
Kada kopiram dvd film sa shrink-om on mi film razdvoji film u vise fajlova(klipova) koji program ih spaja u jedan,pa bih posle takav fajl prebacio u avi ili divx format
Shrink ima opciju da ne deli film na fajlove od 1GB nego da sve stavi u jedan.

Shrink ima opciju da ne deli film na fajlove od 1GB nego da sve stavi u jedan.
ovo zaista nema potrebe raditi.

ako neko želi da napravi divx od dvd, biće dovoljno da pročita uputstvo za autogk i upotrebi isti.

ma ko jos cita uputstva
lakse kukati na benchu

Darth Zool je napisao(la):
ovo zaista nema potrebe raditi.

ako neko želi da napravi divx od dvd, biće dovoljno da pročita uputstvo za autogk i upotrebi isti.

Ma nema potrebe za konverziju u DivX, ali ako neko bas hoce fajl od 8 GB, DVD Shrink to omogucava :smoke: Mozda i to sluzi za nesto?

Poslednja izmena:
ako hoce u kodek, moze i ovim redom:

Prilozi

• 1.png
    1.png
    23.3 KB · Pregleda: 58
  • 2.png
    2.png
    15.4 KB · Pregleda: 56
  • 3.png
    3.png
    50.1 KB · Pregleda: 53
  • 4.png
    4.png
    37.1 KB · Pregleda: 53
Ma nema potrebe za konverziju u DivX, ali ako neko bas hoce fajl od 8 GB, DVD Shrink to omogucava Mozda i to sluzi za nesto?
ovo je možda zgodno za dalju obradu/seckanje mpeg fajla u nekom mpeg editoru.
nije zgodno ako je jedna scena pola u jednom a pola u drugom vobu.

ni to bas nije tacno
vob nije isto sto i mpeg fajl...
ti od 3.9gb mpega dobijes 4.5gb voba...
ako hoces mpeg da editujes onda ga lepo demuxuj u mpeg... (koji bude u komadu)
ako program zna da otvori jedan vob, znace i vise... pogotovo sto sam vob nije dovoljan za pravilno gledanje njegovog sadrzaja...
moje iskustvo je da 8gb vob fajlove koriste samo lameri, koji ne citaju uputstva, a hoce neke divxe da prave, jer to nicemu drugom ne sluzi... isti ti lepe titlove, desinhronizuju zvuk i kao vrhunac zeznu aspect ratio da to vise niko zivi ne moze da popravi...

ni to bas nije tacno
vob nije isto sto i mpeg fajl...
na žalost krivo.
vob fajl jeste mpeg-2 program stream
uobičajeno za vob se dodaju paketi za navigaciju i pretragu.

uobičajeno, plejer koji pušta mpeg2 može da pusti vob fajl, s tim da nema nekih mogućnosti koje su osobenost dvd-ja (različiti uglovi, titl i tako to...)

ako hoces mpeg da editujes onda ga lepo demuxuj u mpeg... (koji bude u komadu)
na ovaj način dobijaš odvojene strimove/fajlove za veideo, audio, titlove...
ako editor ne podržava mux moraćeš to sve da spojiš pre seckanja.

ti od 3.9gb mpega dobijes 4.5gb voba...
0.6 gb je mnogo za overhed. po svoj prilici si zaboravio da uračunaš i zvuk ;)

ako program zna da otvori jedan vob, znace i vise... pogotovo sto sam vob nije dovoljan za pravilno gledanje njegovog sadrzaja...
nešto se ne sećam koji program pri otvaranju prvog vob fajla "vuče" i ostale.
što se gledanja tiče, možeš npr vob fajl od filma da otvoriš u npr mpc plejeru i da gledaš.
naravno pod uslovom da ti ne smeta npr. što ne možeš da uklučiš titl ili npr što kada se završi prvi vob moraš ručno da otvoriš drugi, ili što ti ne rade čepteri ili...itd, itd...

moje iskustvo je da 8gb vob fajlove koriste samo lameri, koji ne citaju uputstva, a hoce neke divxe da prave, jer to nicemu drugom ne sluzi... isti ti lepe titlove, desinhronizuju zvuk i kao vrhunac zeznu aspect ratio da to vise niko zivi ne moze da popravi...
vidi, vidi, na ovo sam sasvim zaboravio :D
evo možda godinu dana nisam pogledao ni jedan divx ;)

nego i kod dvd remasteringa kod pirata sam viđao mnoooogo problema.

eto npr the motorcycle diaries koji sam video pre neki dan ljudi lepo nalepili engleski titl na video zapis :D pa se ti sad slikaj. još ako ti se ne posreći pa da sprpski titl legne lepo preko ovog engleskog "titla"... :D

eh, da evo i pride & prejudice je imao zbrkane vts/vmg pointere.
rezultat: npr. mpc ne reprodukuje zvuk malo trokira na menijima...
lg standalone izlazi na kraj sa ovim.
rešenje je odvojiti malo vremena da se zbrka sredi... :(
a garantujem da svi ovo problemi nemaju veze sa tim da li je taj pirat ripovao film sa ili bez deljenja fajlova na po 1gb.

što se mog posta tiče:
Ma nema potrebe za konverziju u DivX, ali ako neko bas hoce fajl od 8 GB, DVD Shrink to omogucava Mozda i to sluzi za nesto?
ovo je možda zgodno za dalju obradu/seckanje mpeg fajla u nekom mpeg editoru.
nije zgodno ako je jedna scena pola u jednom a pola u drugom vobu.
ovo stoji u tom slučaju koji sam naveo.
npr hteo bi da sačuvaš par scena sa dvd-ja u mpeg2 formatu, od kojih nekoliko scena prelaze iz jednog u drugi vob, a ne bi želeo da rekompresuješ u neki drugi format.
u tom slučaju je brže da odmah ripuješ disk tako da imaš jedan vob, nego da radiš remux.

nešto ne vidim neku drugu (pametnu) primenu.

Vrh Dno