Šta je novo?

''Show desktop'' problem u xp-u

darkoto

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
609
Show desktop problem u xp-u

Kada sam u nekom programu ili programima i kada pritisnem ikonicu show desktop u quick launch-u desktop se prikaze ali bez ikonica, a kompjuter se zablokira za nekoliko trenutaka (10sec)
Da li neko zna mozda u cemu je stvar?

Pozdrav

Mozda kompu jednostavno treba vise vremena da minimizira sve te programe pa da se vrati na desktop, a sve to zato sto je komp slab. O kojoj se konfiguraciji radi?

Think again, Amone 🙂

Show Desktop ne minimizira programe, ama bas nista im ne radi 🙂 - vec samo "spusta" otvorene prozore u taskbar. Ako mu za to treba vremena, onda **bem li ga ! Uostalom na takav komp (ako postoji) sigurno nije ni bilo moguce instalirati XP in the first place...

Meni to lici na neki graficki problem (blokiranje kartice) ili na problem u icon cache-u. Probaj recimo da instaliras TweakUI i da napravis Rebuild Icon Cache...mozda pomogne.

Kompjuter je:
XP 1700+
Asus a7v266-c
256mb ddr
gf4 mx 440

xp je sveze instaliran ok verzija super je radio na staroj masini (PIII coper. 700), servis pack stavljen....

Kod mene na cyrixm2 266MHz, 2MB graficka@1152x864 16bit, winxp, sa otvorenih desetak prozora - minimizira za 1-2 sekunde. Ili je ono sto drapin rece, ili eventualno neki od programa koji ima veliko zauzece procesora mozda pravi problem.
Npr. ukoliko Getright ima u svojoj listi vise hiljada fajlova za download, i pri tome simultano downloaduje npr 50 fajlova, onda ume da blokira za koji trenutak minimiziranje.
Ovaj primer uopste nije tipican, al` to pomenuh cisto da se ima u vidu da stvari mogu da zavise i od zauzeca procesora.
Mada, s obzirom kakva je masina u pitanju stvarno je cudno da show desktop ima duzu zadrsku.

Da je moje, prvo bih se uverio da su mi drajveri za plocu i graficku ok.

Ja mislim da je sto se tice drajvera sve ok. stavljeni su detonatori 40.72 i via 4in1 ne znam tacno koji ali su jedni od novijih.

Sto se tice zauzeca procesora mislim da to nije to jer kada otvorim najprostiju aplikaciju tipa notebook i uradim show desktop stvar je ista.

drapin je napisao(la):
Think again, Amone 🙂

Show Desktop ne minimizira programe, ama bas nista im ne radi 🙂 - vec samo "spusta" otvorene prozore u taskbar. Ako mu za to treba vremena, onda **bem li ga ! Uostalom na takav komp (ako postoji) sigurno nije ni bilo moguce instalirati XP in the first place...

Meni to lici na neki graficki problem (blokiranje kartice) ili na problem u icon cache-u. Probaj recimo da instaliras TweakUI i da napravis Rebuild Icon Cache...mozda pomogne.

Ja sam i mislio na to "spustanje" prozora, ali eto pogresno sam se izrazio. Sto, gledao sam ja takve kompove koji imaju te simptome, a sve je to do slabe konfe...

Vidi sta ti je sve aktivno u bekgraundu. Problem je jedan, a uzroka moze biti hiljadu.
Da li ti je ikada "Show desktop" radio kako treba na toj mashini ...
Ako jeste, sta si menjao od tada?!

Poz,

BRocko

Da li postoji mogucnost da je problem hardverske prirode?

darkoto je napisao(la):
Da li postoji mogucnost da je problem hardverske prirode?
Ako sam ja dobro shvatio tvoj prvi post, tebi se prozori spuste odmah bez problema, dakle vidis samo goli desktop ili wallpaper sta vec imas, a problem je u tome sto se javlja delay u pojavljivanju ikona ?

Ako je tako, onda je problem sto Windows zbog necega ne moze da "nadje" ikone...lepo ja kazem - rebuild icon cache ! Ako nisam dobro shvatio, onda djavo ce ga znati...

Ma pojave se ikone odmah nego postoji zastoj u radu samo se mis moze pomerati ali ne reaguje na klikove.
I to tako 2 min. posle sve ok otvore se aplikacije na koje sam kliknuo i to je to.

darkoto je napisao(la):
Ma pojave se ikone odmah nego postoji zastoj u radu samo se mis moze pomerati ali ne reaguje na klikove.
I to tako 2 min. posle sve ok otvore se aplikacije na koje sam kliknuo i to je to.
da nije mozda to pocelo da se desava tek-tako posle nekog vremena koriscenja XP-a ili odmah nakon instalacije?

Nisam 100% siguran ali mislim da je posle dan dva pocelo da se desava.

pazi, meni se desavalo da posle nesto manje od mesec dana od sveze instalacije winXP-a, sistem pocne da se blokira na par sekundi (ne puca, samo blokada, explorer ili sta vec) i tako da sam mogao da pomeram kursor, ali nema reakcije na klik, ctrl-alt-del, ili one naznake kad se stavi kursor na neku ikonicu iz quick-launch-a...nista, mrka kapa...i to je razlog zbog kojeg sam batalio XP

Ji 4Tze je napisao(la):
pazi, meni se desavalo da posle nesto manje od mesec dana od sveze instalacije winXP-a, sistem pocne da se blokira na par sekundi (ne puca, samo blokada, explorer ili sta vec) i tako da sam mogao da pomeram kursor, ali nema reakcije na klik, ctrl-alt-del, ili one naznake kad se stavi kursor na neku ikonicu iz quick-launch-a...nista, mrka kapa...i to je razlog zbog kojeg sam batalio XP
I meni se to dešavalo i trajalo je par dana a onda je misteriozno prestalo isto kao što se i pojavilo. 😕

možda xp testira strpljenje korisnika 😀

Nazad
Vrh Dno