Šta je novo?

Shouldn't see me - virus?!

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Posle instalacije nVidia drajvera, sistem je trazio restart, ja rekoh - restartuj, i WinXP pokrene shut down proceduru, da bi izbacio da program ili proces 'Shouldn't See me' ne odgovara (not responding). Doduse ekran je bio prisutan par sekundi, posle cega je sve nastavljeno kako treba...

Ne bi se ja zabrinuo da ime procesa nije cudno - 'Ne treba da me vidis?!' i da nisam zapazio da kad pokrenem install za drajvere prvo se upali neki setup program koj kaze da ugasim AV, posle cega ucita pravi setup...

... jel su me zarazili?

Koji Av imas? Da li si skidao updatove? Ako nisi skini pa skeniraj sistem. To sto ti za drajvere trazi da gasis AV je normalno. A da idi na start>run i kucaj msconfig idi na startup i nadji taj program(ako ga ima) i vidi gde se nalazi, a mozes i da ga odstikliras.

nema ga...
inace koristim AvP, skinucu nove definicije sad

Meni se to takodje dogodi nakon instalacije drajvera (ati je u pitanju).
Verovatno windows ne stigne trenutno da ugasi proces(e), a neko od programera je pokusao da bude pragmatican 🙂

Da bas sam se pitao sta je to!! To mi se desava samo jednom i to kada instaliarm Windows od nule i stavim drajvere (ne znam koje). Onda se pojavi Shouldn't see mee koji je kao zaglavio...
Bas me interesuje sta je to (nije virus to sam siguran)?

Ma kakav bre viros sta vam je🙂
Isto i kod mene pre rebuta posle instalacije catalyst-a...
Da mozete misliti - nece virus da se ugasi pa ga win ugasi sa sve tim prozorcicem😀

marty je napisao(la):
Meni se to takodje dogodi nakon instalacije drajvera (ati je u pitanju).
Verovatno windows ne stigne trenutno da ugasi proces(e), a neko od programera je pokusao da bude pragmatican 🙂
Imao sam identican problem, na Win2K.
Prilikom restarta masine (nisam siguran sta sam instalirao od programa, bilo je pre nekog vremena), javio se prozor sa porukom "Shouldn't see me", masina se potom normalno restartovala. Na masini sam imao najnoviju definiciju AVP-a, odmah skenirao celu hard ali AVP nije detektovao nista.
Kako me je to iznerviralo, instalirao sam i Norton Antivirus 2003, skinuo najnoviju definiciju, skenirao hard i takodje nije nasao nista.

Masina je potom radila normalno, tako da i ja mislim da je poruku generisao operativni sistem.

Broz je napisao(la):
Ma kakav bre viros sta vam je🙂
Isto i kod mene pre rebuta posle instalacije catalyst-a...
Da mozete misliti - nece virus da se ugasi pa ga win ugasi sa sve tim prozorcicem😀

Pa onda je to u sklopu windowsa?

To je do drajvera za grafichku. Deshava se sa skoro svim grafichkim, ali u specifichnim situacijama.

Bane

Ma ljudi šta očekujete od tvoraca operativnog sistema, u kome se u jednom delu kernela nalazi segment koji se zove BOZOS LIVES HERE. 😀 Znači nije zezanje, ko je debagovao nešto sa Soft Ice-om sigurno je to primetio... Tako da 'Shouldn't See me' nije ništa čudno. A i meni se to dešavalao sa instalaciojom Catalyst drajvera...

Wakizashi je napisao(la):
Ma ljudi šta očekujete od tvoraca operativnog sistema, u kome se u jednom delu kernela nalazi segment koji se zove BOZOS LIVES HERE. 😀 Znači nije zezanje, ko je debagovao nešto sa Soft Ice-om sigurno je to primetio... Tako da 'Shouldn't See me' nije ništa čudno. A i meni se to dešavalao sa instalaciojom Catalyst drajvera...

Poruka se pojavljivala i meni vise puta (najcesce tokom instalacije Win-a). Verovatno je ono neki programer hteo da bude duhovit. ako se secate programa WinBoost u njemu je bila sekcija u kojoj su prikazani razni nacini kako da otvorite razne "skrivene poruke" u Windows-u. Npr. prevucete neku ikonicu na neko polje u Windows-u pa je vratite i sl. i to Vam otvori recimo skriveni credits screen.

Nazad
Vrh Dno