Šta je novo?

Shift + delete .. recover it???

mant3ra

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
ej slucajno sam izbrisao par fajlova koji su mi kao krv potrebni...

a posto sam ***** plus sam shift pretisnuo tako da fajlova nema...

pa vas pitam .. dali ima ikakve sanse da ih vratim...

a extenzija izbrisanih fajlova je .ai to jest illustratorovi fajlovi ....
pa moze li ovo da se resi...

Ako nisi mnogo cackao po toj particiji ili hardu odakle si izbrisao te fajlove, moze ti pomoci bilo koj recovery.
Moj predlog GetDataBack.

ma probao sam... prog. mi nalazi fajlove koje sam brisao pre mesec dana a od fajla kodji sam obrisao isnoc ni glasa ni traga....??

wtf...

daj imali jos neki bolji...?

Prvi program koji bih ti i ja preporučio je GetDataBack.

S obzirom da njim nisi uspeo da uradiš željeno probaj:

FreeUndelete, Roadkil's Undelete, Undelete Plus, UndeleteMyFiles.

Nema šanse da ga GDB ne nalazi - samo ne znaš gde da tražiš, a onda lepo koristi search iz programa (posle skeniranja diska).

Samo nemoj da instaliraš sve te programe na particiju na kojoj su ti se nalazila dokumenta - pošto tako rizikuješ da se fajlovi upišu preko tvojih dokumenata, a onda ti ni jedan program neće pomoći. Ako su se nalazili na sistemskoj particiji onda je najbolje da uopšte ne podižeš sistem.

Poslednja izmena:
Nema šanse da ga GDB ne nalazi - samo ne znaš gde da tražiš, a onda lepo koristi search iz programa (posle skeniranja diska).

ma nemam pojma... lepo odem kao sto si rekao na search pretrazim preko extenzije fajla to jest .ai ali nista... ali ipak mi nadje neke fajlove koji su isto bili na desktopu i koje sam izbrisao ima mozda 2 nedelje ali njih ipak vidi... znaci nemogu da se setin koji priogram ga je nasao ali kad ga povratim i otvorim u illustratoru kaze da je ostecen a isto probram Disk Doctors Undelete ga isto nadje ali e fora sto je to free ili ti demo verzija tako da ne mogu da ga povratim a ovi ostali ne nalaze nista,.,,,

dok ovo pisem Recover my files skenira C particiju da vidim sto mogu da snajim da ucinim...

Active Undelete je meni vratio sve podatke koje sam tako izgubio (oko 30Gb)!

Sve zavisi od toga da li se nešto piše na particiji. Ako odmah vidite da ste se zeznuli skoro svaki program vraća (ja sam pre neki dan sa shift obrisao skoro 1000 slika i Recuva mi je vratila sve, ali odmah posle brisanja). Ako se setite posle par dana, a pritom se na toj particiji često upisuje, onda je povraćaj lutrija.

Ne verujem da niko ne pominje File Scavanger. Ja koristim njega i GDB, ali se pokazao, bar u mom iskustvu, kao znatno bolji. Ja ne koristim Recycle Bin od Windowsa 98, pa su mi ta dva programa nekad potrebna, mada retko kad izbrišem ono što mi treba. File Scavanger mi je u portable verziji i nosim ga na USB disku, tako da mogu bilo gde da ga pokrenem...

Ne verujem da niko ne pominje File Scavanger. Ja koristim njega i GDB, ali se pokazao, bar u mom iskustvu, kao znatno bolji. Ja ne koristim Recycle Bin od Windowsa 98, pa su mi ta dva programa nekad potrebna, mada retko kad izbrišem ono što mi treba. File Scavanger mi je u portable verziji i nosim ga na USB disku, tako da mogu bilo gde da ga pokrenem...

Nešto mi nije jasno u vezi ovog programa - da li radi i sa FAT i sa NTFS ?
U kratkom opisu programa spominju samo NTFS podršku.

EDIT: evo, da odgovorim sam sebi, pošto sam pogledao malo bolje, ali ovaj put na sajtu proizvođača :
File systems suported: NTFS, FAT 32/16/12.

Poslednja izmena:
Meni recycle bin radi samo za C particiju. Ono sto izbrisem sa D: i E: ide pravo u kos!

Meni recycle bin radi samo za C particiju. Ono sto izbrisem sa D: i E: ide pravo u kos!
Meni je Recycle Bin uključen na svim particijama, ali pošto uvek brišem sa shiftom ne znam ni zašto je uključen. 🙂

Kad tad ce te zaboleti glava zbog tog "iskljucivanja" !

Ako covek odmah posle slucajnog brisanja krene u recovery, sanse su 99,9% da to povrati!

Kad tad ce te zaboleti glava zbog tog "iskljucivanja" !
pa tesko da me zaboli glava 🙂
da obrisem nesto bitno su male sanse
a da obrisem nesto bitno i da ne provalim odma i uradim recovery tu su sanse ko da ce da mi padne saksija na glavu kad prolazim pored zgrade 🙂

Mozes da probas i moj omiljeni R-Studio.

Restoration.exe
mislim da je u portable apps.
nije potrebno imati ga prethodno na disku, a sve radi.
Mada je undelete najbolji.

Licno sam izbrisao jedan folder sa par hiljada fajlova, naravno shift... E, sad, ReCuva mi je pronasla sve (rekao bih), ali posle oporavka vecina .jpg i .xls fajlova je ne citljiva, iako nisam nista upisivao na toj particiji nakon brisanja. Sta vise ReCuva je ocenila sve te fajlove sa "excellent". Probao sam i sa PC Inspectorom, ali ista situacija. Sta mi je ciniti? Neki drugi program, ili ima neka caka?

Nazad
Vrh Dno