Šta je novo?

Shifra u BIOS-u

Zasuci rukave, shrafciger u ruke otvaraj kuciste i izvadi bateriju sa ploce na nekoliko sekundi, to pomaze...
ima i nekih probramcica, ali nemogu sad da nadjem... CTBIOS ili tako nesto, ako nemash shrafciger... :D :D

:wave;

nemoj bateriju da vadish ,vec samo obrishi cmos memoriju jumper-om koji za to sluzhi (pogledaj uputstvo za svoju plochu da vidish koji je "clear cmos" jumper)

Ja mislim da su ranije (za starije biose) postojale neke univerzalne shifre...E sad koje...zaboravio sam ali znam da je ova koju sam ja znao bila za starije verzije award biosa...Dali tako neshto postoji i za ove danashnje ???

E, kada smo kod toga...
Jel ima neki Bios-Password-Extractor ili slicno. Znaci, ne da ubijem pass, vec samo da znam koji je... Naime, u firmi mi je masina Compaque Presario, i naravno nadrkali su pass na bios... Mene zanima da li moze nekako da se OTKRIJE password ?

neka je bila fora na award biosu neznam dali jos uvek radi da je factoru sifra bila "condo,"
da sa zarezom

peace
Nexus

Imam ja jedan programčić koji bi mogao da pomogne:
CmosPwd 2.4 is a cmos/bios password recovery tool.

Hteo sam da ga zakacim ima samo 58k ali max attach file je 51200

Ko hoce neka ostavi email

da za award bios-e univerzalna sifra je condo,
lako se pamti ako umesto "," stavite slovo m koje je na tastaturi odmah pored,a znate kako se cita dobijena rec :)

Grobar je napisao(la):
Imam ja jedan programčić koji bi mogao da pomogne:
CmosPwd 2.4 is a cmos/bios password recovery tool.

Hteo sam da ga zakacim ima samo 58k ali max attach file je 51200

Ko hoce neka ostavi email

Ajd` poshali ga na [email protected]

dedamrsoje , hvala za link.
Vec mi je zatrebalo i resio sam problem.
Hvala jos jednom

Pusticu ti ih na mail, samo ga posalji...
Sajt mi je zapusten vec duze vreme, valjda cu uraditi nesto uskoro...
Al mrzi me!!!FX

P.S. Mislio sam da na sajt ne moze ni da se pristupi...

Evo i mog doprinosa :)
Medjutim ono sto mene interesuje je nacin na koji se moze provaliti BIOS password na novijim BIOS-ima (tipa Award modular 6.00) posto doticni program vazi za neke starije varijante, a backdoor passwordi ne vaze (ne znam iz kog razloga)

Pozdrav :)

P.S. U attachmentu je zipovan html fajl (pa ko voli nek DL-uje)

Rimljanin je napisao(la):
da za award bios-e univerzalna sifra je condo,
lako se pamti ako umesto "," stavite slovo m koje je na tastaturi odmah pored,a znate kako se cita dobijena rec )

A sta da radim ako ne mogu da otkucam zarez u BIOS-u?
ima li jos neka zajednicka sifra?

Evo necega sto sam nasao kod sebe, nisam probao da li i kako radi tako da ne mogu da dam komentar, uglavnom program je za provaljivanje sifre u bios-u. ako neko proba neka javi rezultate.

Vrh Dno