Šta je novo?

Sher HDD u kucnoj mrezi

Dacha!

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2006
Poena
319
pozdrav ljudi

nisam nikakav ekspert oko umrezavanja racunara,pa me interesuje sledece.

Povezao sam lap-top na kucni racunar preko mreznog kabla.Uspeo sam da sherujem internet konekciju,ali nikako da sherujem medjusobno HDD,tj. ne znam kako da odradim da se pojave medjusobno u my computery.

Moze li mala pomoc?

hvala

Pod jedan ukljuci file sharing. Sledece desni klik na hard koji hoces da sherujes, pa na sharing tabu ukljuci share. E da postavi oba kompa da budu isti workgroup (system). resetuj oba racunara( ne pitaj me zasto :) ) desni klik na my computer, map network drive, i tu samo nadjes ono sto si hteo da sherujes u mrezi.

To je manje vise to. ajde pokusaj pa javi dal si uspeo i sta se desava. E da pitanje koji su operativni sistemi u pitanju.

u pitanju je WIN XP

sve sam odradio kao shto si i rekao,ali opet ne valja. Kada odem na map network drive,izaberem mrezu tj.workgroup,ali ne dobijam opciju da izaberem nijedan HDD :(

Map Network Drive,
Učukaj
\\IpAdresa\ i klikni browse
IpAdresa tipa 192.168.1.2 - onaj komp na kome je [erovan HDD

IP addrersu gledas tako sto odes na karticu pa desni klik pa propetis i onda izaberes internet protocol vesion 4 (TCP/IPv4) pa opet propetis, i onda ti tu pise koja je ip addresa. Zapamtis ip addresu i otvoris my computer i upisi kao na slici!

benchmark.png

Ili ti desni klik na konekciju, status, i onda pređeš na support (winXp)

ne uspevam :(

da li postoji neki softver preko kog mogu to da uradim? konkretno hocu da mi download sa neta funkcionise na lap topu,pa da sve to mogu da cuvam na kucnom racunaru,jer mi se odvija goomilu aplikacija na kucnom,pa bi zeleo malo da ga rasteretim.

Ima li ko predloga kako to odraditi?

Pa jednostavno seruj internet konekciju, ili uzmi neki proxy (preporucujem ccproxy) program!

Pa jednostavno seruj internet konekciju, ili uzmi neki proxy (preporucujem ccproxy) program!

internet konekcija je sherovana i funkcionishe,znachi mogu da surfujem po netu preko mozile. Ali ja bi sada hteo da skidam preko lap-topa na HDD kucnog rachunara jer je HDD na lapu mali(40gb),da li ccproxy moze da mi pomogne u ovome?

Ja mislim da to ne moze, i ako moze kontam da je komplikovano. Ako neko zna bash bi vole da i ja saznam kako to da se izvede?....

Može, kad ti se otvori download prozor idi na browse i stavi da skida na taj mapirani disk, ili ti \\IpAdresaDesktopa\ŠerovanDisk(Folder)

Gore sam objasnio kako da mapiraš particiju (ako si je dobro šerovao na desktopu).

PS: Ako imaš MSN kontaktiraj me na PM pa ću ti preko remote-a to sve podesiti.

Poslednja izmena:
Upravu si , skroz sam zaboravio na tu opciju.:wall:

Mapiranje foldera ili diska je rešenje za tebe, kao što su ti već rekli.
Ako ti ne ide nađi nekoga da ti to odradi, pa zapamti za sledeći put.

Ja to radim preko Total Commandera...

Imas opciju Network Neigborhood i tu napravi konekciju izmedju ta 2 kompa (na Add Network Place i na jednom i na drugom kompu) i onda sheruj foldere koje hoces da razmenjuje.....kao sa drajva na drajv:) lako....

http://img24.imageshack.us/img24/1117/dddiow.jpg

Poslednja izmena:
da,ali problem je generealno shto ja ne vidim nishta u mojo mrezi...ne znam da li je to problem do windowsa ili do chega...imam instaliran windows black ediciju :/

evo kako izgleda kada hocu da idem add network place

Prilozi

• mreza.JPG
    mreza.JPG
    403.3 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno