Baš pre nekoliko dana sam prebacio svoj displej sa LPT na USB. Ako ti treba za LCDSmartie, možeš da odeš na njihov forum, u delu Hardware Discussions imaš jednu temu o povezivanju displeja na USB.
Oni koriste gotov USB modul sa čipom FT245RL, a pošto ceo modul kod nas nema da se kupi, morao sam da ga napravim. Šema za modul je Shema1, a šema povezivanja modula na displej je Shema2. Sa šeme modula sam ti izbacio nepotrebne komponente. Čip FT245RL možeš da nađeš u Timočkoj 18 - prodavnica Kelko (bivši radio klub). Šema je jako jednostavna, napravi sve na maloj pločici i poveži na LCD displej. Sa foruma skini drajver za LCDSmartie, a sa sajta proizvođača skini drajver za FT245RL
Radi dobro, ali mi smeta što ako kompjuter ode u stand-by, mora se restartovati LCDSmartie, sa LPT portom to nije moralo da se radi.
Ni ove šeme koje si ti našao nisu loše samo su dosta komplikovanije jer moraš da napraviš i programator za mikrokontroler, možda probam i njih kad budem imao vremena
P.S. Konvertor USB na LPT ti nebi pomogao
P.S.2 Sad se setih, FT245RL je u kućištu za SMD pa će ti trebati dobra lemilica i mirne ruke