Šta je novo?

Sharing tv signala ?

bakee

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
609
Interesuje me dal ima neko iskustva deljenja tv signala preko mreze ???
Koliko je problematicno iskonfigurisati ili koju tv karticu kupiti za tako nesto???

Hvala

Ako mislis da u jednom kompu ima tv kartica a ovi drugi da gledaju preko nje, pa moracu da te razocaram ali i ako moze vrlo je ne prakticno.Ne prakticno je iz prostog razloga sto TV kartica moze da prikaze samo jedan kanal dakle ono sto bi jedan gledao morali bi i svi ostali, nebi mogli da gledaju neki drugi kanal. Zato verovatno i niko nije ni razmisljao o tome da napravio nesto tako. Eventualno neke extra skupe profesionalne kartice bi mogle da prikazuju vise kanala istovremeno ali mislim da bi onda doslo do onog skuplja dara nego mera.

Znam da bi se mogo gledati samo jedan kanal ,ali bi i tako nesto odgovarao !
Znaci sluzio bi da se sa video kamere (nadzor) prebacio slika na neki racunar preko mreze (WiFi) ,i koji je udaljen nekih 30-40 metara od kamere !
Dal ima neko drugo resenje ?

FlyDS tako nesto teorijski moze da radi...
ja kad sam probao, brljavilo je, ali opcija postoji...
koristi windows media format...

A zasto ne uzmete neku od IP kamera ? Kamera se kaci na switch kao bilo koji mrezni uredjaj...

Mislim da sam video negde oglas, ali pojma nemam gde...

Postoji i resenje koje bi koristili open source player pod imenom VLC player. Pomocu njega mozes da stream-ujes bilo koji stream(video, zvuk i kominovano) preko mreze na 1 ili vise racunara. Izvor stream-a moze biti tv kartica, fajl sa hard diska ili signal sa zvucne kartice. Ja sam ga koristio za stream-ing utakmica sa moje tv kartice na oko 20 racunara, i teklo je sve bez problema. VLC player mozes potraziti po netu, i besplatan je. Postoje varijante za PC(linux i windows) kao i za Mekintos racunare. Nadam se da sam bio od pomoci.

Nazad
Vrh Dno