Šta je novo?

SharePoint?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Ok nisam siguran da li postujem pitanje na dobrom mestu, pa neka se admini i moderatori ne naljute. Naime treba mi pomoc oko administracije SharePoint-a, MOSS-a 2007. Ako neko poznaje materiju bio bih mu zahvalan da se javi, pa cu obrazloziti problem u detalje. 🙂 hvala u napred...

Poslednja izmena:
Ne ljute se modovi; podforum Serveri, kao što mu u opisu i stoji, služi za diskusije uglavnom u vezi hardvera za servere. Ukoliko se radi o serverskom softveru, on spada ili u neki od softverskih podforuma (OS, Programi...) ili dole u Mrežni deo, u zavisnosti već od toga šta servis radi.

Ok, sta god, bitno da ste ga presaltovali, hvala :wave:

Aj baci ovde problem slobodno ono ja imam neka ogranicena iskustva sa SPS-om

Evo ovako, konkretno problem i sa SPS i sa MOSS-om. Imamo u firmi podignut MOSS na jednom test serveru, rade kolege custom web partove za isti. Situacija je sledeca, nova instalacija i win2003 servera, i sql-a 2005, sve potrebno instalirano, pa zatim MOSS. Administrator za sada jedan jedini aktivni user, koji kako vidimo ima po default-u sve permisije u full-u. Kreirana web aplikacija, zatim extend-ovana na internet. Pristupamo bez problema preko nase javne IP adrese kreiranoj stranici. E sad, problem je sledeci, iz lokala mozemo da ubacujemo i editujemo web partove, dok sa spoljne adrese to nije slucaj, to jest, ne mozemo da dodajemo web partove, a mozemo ubacene da editujemo cak i da brisemo. Ono sto je najcudnije jeste da je pre dve nedelje instalirano sve istim redosledom i sve je radilo, mislim na dodavanje web partova od spolja, da bi nakon nedelju dana poceo isti problem koji imamo sada od starta.

Znaci prosto ne kontam gde gresimo, sve je radjeno korak po korak. Da napomenem samo nisu u pitanju samo custom web partovi, vec i microsoft-ovi build-in wp koji idu uz samu aplikaciju, a da sve bude jos cudnije kada skinemo Kwizcom-ove (www.kwizcom.com) web partove, oni nekim cudom rade, to jest mogu biti ubaceni preko spoljne IP adrese.

Ako nisam jasan dovoljno samo recite, malo sam u guzvi na poslu pa kuckam ovo u epizodana, ne znam jeli povezano sve 🙂

:d hmm, da, ovde se svi obicno zabaguju, i na nasim i na stranim forumima 🙂

Nazad
Vrh Dno