Šta je novo?

Sharcoon ? Dobro ili lose?

aleksandra74

Cenjen
Učlanjen(a)
10.06.2012
Poena
170
Imam na izbor neko napajanje Sharcoon od 550W ali se vodim sumnjom da ona nisu bas toliko kvalitetna kao Chieftec jer nekako mi je sve to novo kod nas a mi smo poznati po Vezanosti za neka koje ima Komsija :). Sharcoon bi trebalo da mi stigne od preko za par nedelja ali bih voleo da me neko posavetuje koje da uzmem i da traje bar 5-6 god,cena mi je nebitna jer hocu samo da me ne izda.

Sharcoon ti je u rangu LC Power napajanja. U prevodu niza srednja klasa.
Ako hoces napajanje za masinu iz potpisa bice dovoljno 550w i radice 5-6 godina bez problema.
Ja bih isao na nekog Chifteka ako vec cena nije problem, plus je bolje kupiti ovde zbog ostvarivanja garancije.

Ako cena nije problem valjda se ide na Seasonic, Enermax, Corsair, Antec itd, što bi išao na Chieftec.
Kupovati napolju ima smisla ako je cena osetno niža nego ovde i/ili ako se juri neko konkretno napajanje, u suprotnom je bolje uzeti ovde Seasonic (trenutno jedini na raspolaganju od jakih imena) zbog garancije.

Poslednja izmena:
Imam na izbor neko napajanje Sharcoon od 550W ali se vodim sumnjom da ona nisu bas toliko kvalitetna kao Chieftec jer nekako mi je sve to novo kod nas a mi smo poznati po Vezanosti za neka koje ima Komsija :). Sharcoon bi trebalo da mi stigne od preko za par nedelja ali bih voleo da me neko posavetuje koje da uzmem i da traje bar 5-6 god,cena mi je nebitna jer hocu samo da me ne izda.

Sharcoon nije nista losiji od odgovarajucih Chieftecha. Ako je cena dobra slobodno uzimaj...

Nije mi bitna garancija,jer imam losa iskustva sa tim garantnim rokovima,bitno mi je da je kvalitet i da ce da traje,a garaancija je smaranje sa servisima jer sam imao MB Gygabyte (sada neznam koja je u pitanju samo znam da je AM3) i da me cimaju vec dva meseca,niti su je popravili niti mi salju novu. Trebao bih mi ceo dan da vam objasnjavam situaciju

A šta ako kupiš napajanje napolju i desi se da baš ti dobiješ faličan primerak, iako je procenat kvarova tog modela/proizvođača veoma nizak? Niko na forumu neće da ti garantuje sa 100% da ti se neko skuplje napajanje neće pokvariti u tom periodu, a onda možeš da kažeš kako smo te mi loše savetovali.
Ako baš hoćeš da kupuješ tamo vidi da li ima nove Seasonic serije G:

http://www.seasonicusa.com/G-series-450-550-650.htm

pa uzmi ono koje ti cenovno odgovara, za mašinu iz potpisa je ovo od 450W više nego dovoljno, ako planiraš neki ozbiljan upgrade onda ima smisla da uzmeš jače.
Mada meni bi bio merak da nabavim nekog Enermaxa.:)

Poslednja izmena:
Hvala vam na vasem vremenu i savetima,odluku sam doneo pa sta bude-bude, uzecu Sharcoon jer dok sam citao misljenja sa stranih foruma nisam video niti jednu zamerku kao sto je nema ni ovde.
Hvala jos jednom

Sharkoon je odlicno napajanje. Interno obicno FSP, imao 450W Sharkon koji je gurao 6950 i Athlon II x2 bez problema.

Slobodno uzimaj!

Vrh Dno