Šta je novo?

Shappire Vapor-X 5770 problem

PHENOM II

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poena
169
Prvo sto sam uradio kada sam ubacio ovu grafu u komp bio je 3dmark06,CPU na difault,grafa takodje skor nekih 15500 a driveri 10.4.Sta se desava dalje flesujem BIOS na doticnoj karti i odradim test 13200 hahah!I kada klokujem CPU i kada kloknem grafu kao da se nista ne desava rez je isti pa isti.Kako da vratim stari BIOS jer mislim da se tu krije resenje problema?:zgran:

Poslednja izmena:
Ako vec nisi sacuvao svoj fabricki mozes pokusati ili na sajtu proizvodjaca ili OVDE
Dalje , pomocu dos flash programa za ati grafike , imas opciju cini mi se -f koja forsira bios bez obzira sto je npr stariji od tvog trenutnog , etc etc ... Barem je tako bilo za seriju 4xxx , nemam iskustva sa 5xxx :(

Prvo sto sam uradio kada sam ubacio ovu grafu u komp bio je 3dmark06,CPU na difault,grafa takodje skor nekih 15500 a driveri 10.4.Sta se desava dalje flesujem BIOS na doticnoj karti i odradim test 13200 hahah!I kada klokujem CPU i kada kloknem grafu kao da se nista ne desava rez je isti pa isti.Kako da vratim stari BIOS jer mislim da se tu krije resenje problema?:zgran:

Pa pobogu sto si cackao bios pored MSI afterburner-a!?...

Nema problema. Ja sam promenio jedno 10-ak razlicitih bios-a dok mi nije proradilo nje...a.
Jedino sto se nesto GPU-Z zaglupi, to me malo bunilo. Ne bi bilo lose posle flash-a da ponovo reinstaliras drajvere. Mislim da te to zeza.

Ma reinstalirao sam drajvere posle flesa i opet isto.A kad sam pokusao da vratim stari bios nije bilo moguce znaci nece ,pa nece!!!Jedino mi preostaje da pokusam da podignem ceo sistem ali mislim da to nece resiti stvar!!A pokusao sam i sa biosom na TechPowerUp jednostano nece da ga prihvati kad pokusam da flesnem.Grafika se ponasa kao da ima zid neki i uvek i pri kloku i na difoltu daje iste rezove potpuno iste.

Poslednja izmena:
Moraces da je flesnes ponovo ali iz dos-a, i naravno reinstalacija celog sistema ne bi nista pomogla.

P iz DOS-a je i flesujem napravim butabilni fles na njemu stavim atiflash.exe i naravno BIOS.I zadam komandu atiflash.exe -f -p 0 ime biosa.BIN i pokazuje mi nekakvu gresku.A na taj isti nacin sam stavio ovaj bios sa Shappire sajta.E sad sta me zeza je... li ga.

Mozda je problem do diskete, formatiraj je pa probaj ponovo.

Ja sam radio sa flopija pa sam se prebacio, nisam siguran ali cini mi se da je i mene tako nesto zezalo, i da je format pomogao :).

Da li je moguce da je ATI flash bio malo starija verzija i da zbog toga nije htelo?Evo skinu najnoviju verziju i flesovao kartu radi ko sat jooooooooooooooooo!!!!!Hvala svima veliko na pomoci i na savetim.

Nazad
Vrh Dno