Šta je novo?

Shadow Gambit: The Cursed Crew

Space Beer

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poena
585
Nova igra RTT mimimi tima (Shadow Tactics, Desperados III) .Izašla je pre 2 dana, dostupna na poznatim mestima (GOG, Steam, Epic).
Odigrao sam demo na brzinu pre mesec dana, sad polako ispočetka.

Tehnički izvanredna, ali priča sa magijama i mrtvima smara, mnogo mi više leži "realni" svet - Desperados, Shadow Tactics i naravno Commandos. Igram ali se nerviram :)

Eh to je do tebe :D, inače ne volim pirate i brodove, ali ovaj žanr igara mi je fenomenalan, tako da uživam u igri, samo neka prave ovakve igre koja god da je tema i od mene imaju $$ :D

Mala je šansa za novim igrama ovog tipa, Mimimi studio najavio zatvaranje.

Loša vest. Mada ne mogu da kažem da sam iznenađen, takva je industrija. Ali šta je tu je.

Što se ove igre tiče, jeste drugačiji koncept u odnosu na prethodne dve, ali je i dalje dobro odrađeno. Vidim žalbe na likove i misije, da nisu kompletni kao u prethodnim igrama, ali ja sam za sada zadovoljan.
Iako ne volim preterano ovakav način napredovanja kroz igru (baza, odabir misija/mapa i likova za misiju, upgrade likova kroz skupljene resurse...), to svakako daje veću raznovrsnot i želju za ponovnim igranjem. Pri tom je bolje izvedeno nego npr. u Partisans 1941. Verujem da je to bio jedan od prioriteta jer su znali da novih naslova neće biti. A opet, glavna stvar je tu (stealth RTT a la Commandos)

Imajući u vidu da je žanr praktično nepostojeći (i tek ga neće biti), nemamo mnogo prava ni da se žalimo :d

Odigrao Ignacia Unleashed misiju, ufff od Commandosa 1 se nisam toliko namučio. Uživam u igri, sviđaju mi se sposobnosti likova, stvarno su raznovrsni, ali i dalje gunđam na priču, odavno me nije toliko promašivala, ne znam da li je nekom interesnatna. Trostruki prognosticari, wtf!!

Slažem se za priču, malo je tanka naspram prethodnih delova, crew priče su jednostavne ali mi ne drže pažnju, gameplay i rešavanje misija je vrhunski i to je ono što igram s uživanjem, jedino što me smara je skupljanje jednog po jednog gema a moglo je u jednoj misiji pokupiti sve gem questove, ovako malo veštački produžuje igru

Prešao igru i da sumiram utiske:

1. tehnički odlična, sposobnosti likova su raznovrsne i uživancija je koristiti ih, otišli su korak dalje od Shadow Tactics i Desperadosa
2. priča ne samo što je dosadna, već je i previše ima, stalno razgovaraj sa Marlijem, dok krene razgovor prođe i po nekoliko sekundi. Iako sam prešao igru, blage veze nemam šta se desilo a trudio sam se da razumem
3. očigledno woke igrica sa 5 ženskih likova i glavni negativac je verovatno žena (Ignacia)
4. Igra tvrdi da sam na 35% iako sam je defakto prešao, ne pada mi napamet da nastavim, veštački produžavaju igru bez suštinski novih sadržaja nego nas po stoti put vraćaju na ista ostrva

Dobar si, hvala na informacijama :D
Sa 2. i 3. se slažem, malo smara to stalno vraćanje na brod
Što se 4. tiče, i prethodne igre su im bile takve, da "traže" da pređeš više puta ako hoćeš sve bedževe da pokupiš. S tim što meni npr. speed run nikad nije bio zanimljiv način igranja u igrama ovog tipa. A sad još možeš i da biraš likove za misiju, pa ima još više mogućnosti

Ja sam i dalje na početku, mislim da igram 4-5 misiju trenutno.

Završio sam glavnu priču, ostalo mi je par sporednih misija. Na kraju sam ipak zadovoljan igrom, vredi tog novca. Ne mogu da kažem da je bolja ili lošija od Shadow Tactics ili Desperados III, ima prednosti i mane, ali lepo su sve izveli na kraju.
Jedino što mi se ne sviđa je što je priča za misije malo tanka, ispada da je jedini razlog putovanja od ostrva do ostva skupljanje bisera i energije da bi oživeo ostale članove na brodu. Moglo je to biti urađeno bolje, da su neki od likova pokupljni/oslobođeni tokom misije, posebno što ih na brodu ima više nego što treba. Ta strana je bolje urađena u ST i D3

Nazad
Vrh Dno