Šta je novo?

SG2 vs Sensation u praksi

Sve zavisi od firmware, roma... Na SGS - JVQ,bateriju nisam uspeo da ubijem za 1 dan veoma aktivnog koriscenja (Dan proveden po avionima i aerodromima; mp3, film, wifi- video calls na skype, malo kamera, igre poput jewels, i quiz, tapatalk i par poziva... i dalje je imao oko 30% na kraju dana.) U proseku traje oko 45 sati.

Meni kratko traje baterije sg2... Do 18 časova (maksimum) uveče i posle nisam dostupan.
Na Atrixu mi traje oko 2 dana.... Isti režim upotrebe... Onda ću da vidim da se malo poigram sa podešavanjima na sg2. Kako da isključim 2g-3g? Nisam našao opciju.-...

Na romu koji sam flesovao ima pored ukljucivanja wi fi i bluetootha isto jedno dugmence sa kojima ukljucujem i iskljucujem a na stock romu se ne secam gde je ta opcija.

Rom je batista. Takodje jedan moj drug ima teoriju da treba i da se iskljuci da telefon steluje vreme preko operatera jer to isto arci bateriju podosta. Nisam siguran koliko je to tacno ali sam sve jedno iskljucio,)

@DARK SIDE
ako si na stock, settings/wireless and network/mobile networks/network mode -> gsm only
takodje osvetljenje drzi na automatsko, a mozes i na 0 kada nisi napolju na suncu i znas da ces dosta da radis sa upaljenim ekranom. Ekran jako puno trosi, definitivno.

Uskoro mi istice ugovor u vip-u, pa i ja - bas se dvoumim izmedju ova dva modela, dosta sam procitao review-a i komentara, jel neko od vas vlasnika SG2 imao problema sa grejanjem do tacke blokiranja, ili restartovanja kao sto su neki komentarisali na stranicama mobilnog sveta (velika kolicina topline koncentrisana oko kamere - kad se malo "upregne" procesor). Dok, ni na jednom stranom sajtu nisam mogao pronaci da je neko uopste pomenuo grejanje kao problem. Sto se tice ekrana, meni vise pogoduje onaj na Sensation-u, po citav dan buljim na razne ekrane i vise mi prijaju manji kontrasti nego jarke i lepe boje, ali osetljivost je bitna, neko ovde spomenu slabu osetljivost, pa ako je neki korisnik Sensation-a imao takvih problema, nek kaze, odnosno, prakticnije bi bilo da pricaju o manama, tj. nedostatcima, posto su telefoni toliko nahvaljeni i svi samo o tome pricaju, 99% informacija su iste na svim forumima.

Uzimaš za ozbiljno komentare sa mobilnog sveta (ajde forum, ali komentari na sajtu su umobolni). Naravno da će da se greje (kao i svaki 1GHz), šta misliš gde će toplota da ode kada je telefon onako tanak.

Uskoro mi istice ugovor u vip-u, pa i ja - bas se dvoumim izmedju ova dva modela, dosta sam procitao review-a i komentara, jel neko od vas vlasnika SG2 imao problema sa grejanjem do tacke blokiranja, ili restartovanja kao sto su neki komentarisali na stranicama mobilnog sveta (velika kolicina topline koncentrisana oko kamere - kad se malo "upregne" procesor). Dok, ni na jednom stranom sajtu nisam mogao pronaci da je neko uopste pomenuo grejanje kao problem. Sto se tice ekrana, meni vise pogoduje onaj na Sensation-u, po citav dan buljim na razne ekrane i vise mi prijaju manji kontrasti nego jarke i lepe boje, ali osetljivost je bitna, neko ovde spomenu slabu osetljivost, pa ako je neki korisnik Sensation-a imao takvih problema, nek kaze, odnosno, prakticnije bi bilo da pricaju o manama, tj. nedostatcima, posto su telefoni toliko nahvaljeni i svi samo o tome pricaju, 99% informacija su iste na svim forumima.

Greju se i jedan i drugi. Mozda Sensation i vise ili se meni tako cini zbog aluminijuma ali se greju, normalna stvar.

Evo ja sam suprotno, odusevljen baterijom na SGS2. Nakon nekog vremena kada znas sta koliko trosi od aplikacija, prilagodis se tome, ako idem negde na vikend i ne nosim punjac necu 4 sata da igram neku igru i slicno. Baterija je odlicna u rangu smartphoneova, a nacin uoptrebe cini ogromnu razliku koliko ce da traje, pa ta poredjenja meni ovoliko a meni ovoliko nisu relevantna.

Evo ovih dana nemam nesto vremena ni potrebe da drndam telefon i kada se koristi samo za razgovore i sms i proveru maila i tako nesto osnovno, traje kao dumb telefon, preko 4 dana! sa sat i po razgovora i 3 sata display time. Bez gasenja nocu ili flight mode, znaci 4 x 24 sata i jos preko toga.

Kada neki dan pricam 3 sata, koristim gps, par sati net, opet nema sanse da mi se isprazni do uvece ma sta god radio (osim igara, to cini mi se najvise trosi bateriju, ali ne koristim bas nesto pa ne znam).

Druga je stvar ako ima neki problem sa procesom koji u pozadini trosi bateriju kao sto se desava, imao sam to u pocetku. Kada je sve ok, ponavljam, baterija je odlicna.

Napravio sam screenshoot sa ova 4 dana, ako mi neko ne veruje, mogu da okacim :)

Meni je 3 dana izdrzao na moru, sa 20 min razgovora I pola h neta..ovako je 15h max, 1h razgovora, 1h net, 15min igre i 3h displej..

U ostalom sta sve radili od podesavanja da dobijete bolju autonomiju?

P.S. Samo 3g koristim, ko hoce ima widget 2g/3g

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@telep ;) tehn. karakteristike su mi poznate, jasne i kako funkcionise tehnika, stvaranje i odvod toplote i sl... to ti nije nikakav odgovor,
samo me interesuje da'l ima onih drasticnih slucajeva (blokiranja, restartovanja zbog grejanja), il to neki bolesnici pricaju gluposti zato sto mrze sve sto valja,ili su ljubomorni na vlasnike istih, ili jednostavno mrze Samsung kao sto ja mrzim Nevidiju, hehe...
(da ne bude isto k'o xbox360, svi ga hvale, svi ga kupuju, a crkava zbog pregrejavanja, provereno znam, jel imam drugi po redu, prvi nije izdrzao ni godinu, drugi 2.5 i jos ce nadam se bar toliko, hehe).

Kako nije odgovor, napisao sam ti kakvi su tamo komentari, ako nisi nigde to drugde pročitao valjda ti je dovoljno da shvatiš neke stvari.

Ma shvatam ja, samo sto znam kako veliki proizvođači štite svoje proizvode pogotovo nove i skupe kao SG2, tako da na stranim sajtovima neces moći ni naći neki ozbiljniji negativni komentar i ako on postoji, bar ne dok je model aktuelan i prodaja velika.

Sto se tice ekrana, meni vise pogoduje onaj na Sensation-u, po citav dan buljim na razne ekrane i vise mi prijaju manji kontrasti nego jarke i lepe boje, ali osetljivost je bitna, neko ovde spomenu slabu osetljivost, pa ako je neki korisnik Sensation-a imao takvih problema, nek kaze, odnosno, prakticnije bi bilo da pricaju o manama, tj. nedostatcima, posto su telefoni toliko nahvaljeni i svi samo o tome pricaju, 99% informacija su iste na svim forumima.

Imas na temi o Sensation-u link ka temi na XDA cini mi se, gde se prica o tom nekom problemu sa ekranom. Ja imam taj problem, tj. javlja se ponekad ali je to vrlo retko. Uglavnom se ispoljava, bar meni, kad telefon stoji na stolu npr. a ja samo prstom, bez dodira sa kucistem, pokusavam da ga otkljucam, ali to nije uvek vec mi se desi svaki drugi, treci dan. Tada uspem da onaj prsten povucem tek iz treceg-cetvrtog puta. Kada mi je telefon u rukama nisam primetio da se ikada desilo. Oni koji malo bolje znaju kako funcionisu kapacitivni ekrani bi mozda mogli da objasne pojavu.. mada nema logike da nekad hoce a nekad nece. Negde sam procitao da je problem softwerske prirode i da ima neke veze sa punjenjem telefona. Nisam jos dolazio u situaciju da me bas iznervira ali se nadam da ce u nekom od sledecih update-a to biti reseno.

Hvala, interesantno, to su te neke stvari koje znaju da iznerviraju coveka, kao mene recimo za moj HTC. Uzeo sam pre dve godine njihov najjadniji android -Tattoo, za ono sto ja koristim, sasvim dovoljan, ali sada su vec porasli apetiti, sad vec ne dolazi u obzir da uzmem neki mlaki, cepkajuci telefon, kao sto sam navikao na PC-u, kad kliknes sve mora odmah ili samar, hehe. Kod ovog mog tattoo-a, takav je kakav je, ali me strasno nervira jedna bitna stvar. Desilo mi se bar pet - sest puta u poslednjih godinu dana da alarm ne zvoni (za budjenje) i zbog toga sam 3 puta zakasnio na posao, a proradi sa otkljucavanjem ekrana... kad je vec kasno, dodje ti da ga tresnes o pod.
E j...s telefon ako ne moze ni kao budilnik da sluzi. A nikada nisam cackao po njemu, abdejtovao, rutovao i slicno, svejedno se zaglupi i pored programa (advanced task manager - skidanja neaktivnih aplikacija), nocu u flight modu...

Baš maler, nije mi se nikad desilo da mi alarm ne zazvoni na mojim Androidima, sem kad zaboravim da mu stavim da zazvoni vikendom - pre neki dan za dlaku da zakasnim na avion zbog toga.

verovatno ti taj task manager sa vremena na vreme zeza stvar sa alarmom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Probao sam i to, jedno vreme je bio skinut (deinstaliran), pa se opet dogodilo da ne zvoni, pa sam vratio nazad, gledao sam i po netu, isto se i drugima desavalo, a da ne znaju razlog, ma nema veze, telefon ce svakako uskoro dobiti sin, a ja nesto malo jace... nadam se do tada ce da rese problemcice koji se tu i tamo javljaju na ovim jacim modelima.

@sale Da zna da se ugreje dobro, zna. Pogotovo kad ga stavis na punjac i igras igre satima, ali nikakvo blokiranje ili zapucavanje nisam doziveo.

Mislim da opisan gore problem sa ekranom nije ono o čemu se piše na netu. Meni se slično ranije dešavalo sa Z, dok je telefon na stalku za kola. Kadgod se telefon normalno uhvati punom rukom (a pogotovo ako se dodirne metalni deo kućišta) tač radi perfektno, dovoljno je ovlaš da se dodirne. Pretpostavljam da je štos u uzemljenju, jer kapacitivni ekrani rade po tom principu. Zanimljivo je da sa Magicom nisam nikad imao taj problem, a on je još sav plastičan.

Meni se na legendu dešavalo kada telefon stoji na stolu i samo dodirujem ekran da touch radi dosta loše, čim bi ga uzeo u ruku radio je potpuno normalno, u čemu je bila fora nemam pojma.

to sam video na dosta telefona, jedino sto mi pada napamet je da mozda ruka "bolje zatvori kolo" xD

Aluminijum provodi toplotu odlično a sg2 je inače jako tanak... Moje skromno mišljenje...

Nazad
Vrh Dno