Šta je novo?

sezampro.yu

Zerg

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
601
U poslednjih nekoliko dana kad se povezem na sezampro u @world rezimu, znaci pun pristup netu, ponasa se kao da je u @home rezimu, otvara samo domace sajtove, ne mogu da otvorim nijedan sajt osim onih na domacim serverima!
Tek posle nekoliko pokusaja konektovanja otvori mi puni @world pristup.

Na sezamovom sajtu nista o tome :(
inace to se desavalo i ranije,
jel neko zna o cemu se radi?

Meni se tako nesto nije desavalo, ali mi se desavalo da se bilo u @home ili @world protok jednostavno stane, tj nema nikakvog transfera bilo sa kog sajta. U takvim slucajevima pomaze samo reconnect. Inace, za ovo sto ti pitas, mozda nesto popravljaju ili budze pa moraju na kratko da iskljuce. Koliko ti je dugo to trajalo?

Zerg je napisao(la):
U poslednjih nekoliko dana kad se povezem na sezampro u @world rezimu, znaci pun pristup netu, ponasa se kao da je u @home rezimu,

Meni se to juce desilo ,a i ranije se desavalo.Nista novo to su ti nasi provajderi:(

Geek_master je napisao(la):
Meni se tako nesto nije desavalo, ali mi se desavalo da se bilo u @home ili @world protok jednostavno stane, tj nema nikakvog transfera bilo sa kog sajta. U takvim slucajevima pomaze samo reconnect. Inace, za ovo sto ti pitas, mozda nesto popravljaju ili budze pa moraju na kratko da iskljuce. Koliko ti je dugo to trajalo?

mislim da nije to u pitanju, jer se desava s vremena na vreme, dakle desavalo se i ranije ...

Re: Re: sezampro.yu

cnikola je napisao(la):
Meni se to juce desilo ,a i ranije se desavalo.Nista novo to su ti nasi provajderi:(

za njih - dobro, protok u @home rezimu ih ne kosta nista,
na taj nacin od svakog korisnika uzmu po 10-15 minuta vremena dnevno, odnosno uzimaju ti unapred placene sate a ne daju ti nista,
ako znaju da im u tom trenutku ne radi veza sa svetom, onda ne treba da skidaju to vreme, odnosno neka ga racunaju kao @home

bilo bi OK da daju neka obavestenja o tome, recimo mreza nece raditi u to i to vreme... bar ja nisam to primetio nigde na njihovom sajtu (na kome, uzgred, nije menjan dizajn vec godinama) mislim da cak lokalni provajderi u unutrasnjosti imaju redovno ta obavestenja...

pored toga news.sezampro.yu je nemoguce koristiti, sve poruke su duplirane, i to traje s prekidima, unazad 3-4 meseca ...
pozdrav

sezam ima neke radove na mrezi.....naztovite ih pa proverite....prekjucer su poceli, a jucer su trebali da zavrse....sada meni sve radi...

Star Trek je napisao(la):
sezam ima neke radove na mrezi.....naztovite ih pa proverite....prekjucer su poceli, a jucer su trebali da zavrse....sada meni sve radi...

Ma sve je to lepo, ali neko obavestenje korisnicima na njihovom sajtu bi bilo i te kako dobrodoslo, a ne da gledamo u pasulj i svi zivkamo telefonom da preoveravamo...FX

a ma slazem se ja, ali sta vredi kada su lenji ko trutovi....:p

Kao što kaže Geek_master, i meni se dešava da protok jednostavno stane.

Star Trek je napisao(la):

evo upravo dok ovo pisem konektovao sam se u punom pristupu (@world) po ko
zna koji put veceras, i
ponovo isto, ne radi veza sa svetom, rade samo domaci sajtovi, a sto je
najbolje ne radi im ni kao takozvani @home u potpunosti jer danas ceo dan ne
radi news.sezampro.yu!

stvarno svaka im cast :(

Juče sam im poslao jedan mail da razjasne o čemu se radi, ali još uvek ništa.

Meni se to desilo sa Yubc-jem (svi znamo da Yubc ima samo full)
doduse ne sve sajtove, ali neke nece da otvori!

Tebi su bar odgovorili. Eto zasto je konkurencija dobra stvar. Cu ih menjam.

Benchmark se na pocetku "vrteo" na Sezamu...

Bilo ne ponovilo se...

hehe...

... Cisto da ne bude da je uvek sve tako lose , ja sam se juce ulogovao @home, kada se ICQ odjednaput konektovao :confused: :), prvo sam pomislio da sam slucajno upisao @world , ali posto sam u @world rezimu imao samo nekih minut, dva, provalio sam da bi ovakvu gresku trebalo iskoristiti :), i tako sam bio u "svetu" (ubilo se), oko sat vremena a dz ....

Sve ostale primedbe vezane za protok , pucanje veze itd. se pojavljuju i kod mene .... (istina nocu oko 4-5kB/s)

Idealno bi bilo:

Za download i full YUBC
Za @home SEZAM

Ma oni su do pre dva ti meseca bili sasvim dobri za pare koje su uzimali, ali nije u tome stvar, ni eunet nije nista bolji, evo danas celo radno vreme nisam mogao da skinem postu. Ali oni bar kažu šta je problem, gde je prekid kad će biti stvar sređena dok kod sezama toga nema (klasična srpska firma). U petak sam im poslao mail jer imam problema sa jednim sajtom koji je bio neko vreme kod njih pa je premešten na bolje mesto (što reče Peca bilo ne ponovilo se), ali posle toga ako se logujem preko sezama nije bilo moguce pristupiti sajtu, tom prilikom sam posavio pitanje zastoja u protoku što smo konstatovali da svi imamo. Dobio sam odgovor kratak i jasan "Problem je rešen".;)

Re: Re: Re: sezampro.yu

Zerg je napisao(la):
bilo bi OK da daju neka obavestenja o tome, recimo mreza nece raditi u to i to vreme... bar ja nisam to primetio nigde na njihovom sajtu (na kome, uzgred, nije menjan dizajn vec godinama) mislim da cak lokalni provajderi u unutrasnjosti imaju redovno ta obavestenja...

pored toga news.sezampro.yu je nemoguce koristiti, sve poruke su duplirane, i to traje s prekidima, unazad 3-4 meseca ...
pozdrav

Da se neko ulogovao na sajt mozda bi mogao da vidi opciju Info kao PRVU opciju u MENIju sa leve strane. Kad covek klikne na nju moze sasvim lepo da vidi informacije o trenutnim problemima ako ih ima. U slucaju da su problemi koji su prolazne prirode (od pola sata sat stvarno je nepotrebno davati ih...)

Nije ti se nista videlo kao ni ostalima koji su se tada konektovali jer je bio problem sa linkom tj nije bio dostupan @world rezim. Kolko znam bilo je neko zesce nevreme pa je to veroavtno bio uzrok problema :) a trajao je oko 2h ne vishe. meni je oko 22:30 sve bilo super.

Prethodne nedelje su bili radovi i kada se covek uloguje moze lepo da vidi obavestenje.

news.sezampro.yu je prica koja je pricana i prezvakana 100x
taj server je samo transparentan server i prenosi se sa beotela.

to da njima puca server (beotelu) je opste poznata prica a zilion puta se desilo da ih pozovesh i kazes pa ne radi na tom i dobijesh
"a jel, kontakiracemo kolegu da proveri to" posle par sati, dana resi se stvar.
news.sezampro.yu nije radio taj dan medjutim sada radi normalno kao i uvek. Sto se tice duplih poruka postuju se 2x jer glupi beotelov server nije podeshen kako treba niti ce ikad biti.

ZoNi je napisao(la):
ma, sezam u poslednje vreme katastrofa zeza! FX meni sad mnogo bolje radi njihov "analogni" broj nego "digitalni" (a centrala mi digitalna, i super radi sa YUBC i Drenikom!)... pisao sam im, a oni kazu da je to sigurno moja greska :( uvek je najlakse svaliti na druge, zar ne?

gde ti zivish? u tunguziji aka Srbiji ili Americi gde je ISDN ko kod nad metakonta?

aj sad razmisli logicno kako moze da bude nesto do pristupnog uredjaja u sledecoj situaciji
- sve radi super i na digit. i na analog.
- odjednom nesto ne radi LEPO na digit. a na analognoj i dalje radi ok
- neko je drndao softver? i ti radi ONAKO? a buni se josh par korisnika a ostali ne!
- sledeci dan deshava se da opet sve radi ok

prostudiraj telekomunikacije pa onda pocni da onako klasicno srbijanski napadash.

svaki put kada zovesh jedan broj ta veza krece:

-tvoj telefon-razvodna kutija - lokalna centrala - mesna centrala1 - mesna centrala2 ako je put duzi - pa opet odredjena lokalna centrala pa njih pristupni server.
- okreni sleeci put i dobices isti put al ce prva mesna centrala mozda da bude neka sasvim druga centrala(ili treca ili centvrta) sto se kaze preko male mostanice (ne shvati bukvalno) preko drugih relejnih jedinica u krtakom prevodu = svaki put se uspostavlja veza drugim (slobodnim) putem koji moze da bude blaga katastrofa u odnosu na pre 1min kad si zvao.

ja sam probao sve provajdere (izuzev Arakaji neta ...novopecenih nekih i mozda par 041 servisa) a na staroj sam METAKONTA od pre 30ak godina... i prilicno "osecam" probleme pri zvanju
jedan dan mi je super sezmaov 3222592 sledecg dana krci da mislim da ce modem da pocne da prica... 186333 uvek lepo radi...
3020234 ponekad iz prve ponekad iz 2,3eg pokusaja dok se malo progura veza :) i to je sasvim normalana pojava...
obori brzinu na koji stepen nize i videces cudne pojave :) tipa mozda ces moci lakse da uspostavsih vezu ako imash nekad problem sa tim kao i kvalitetniju vezu jer na manjim brzianam odnos signal/sum je mnogo bolji i sam modem se manje "muci" da vrsi silne korekcije gresaka i da smanjuje nivo suma.

centrala ti digitalna i mislish reshio si problem... sve digitalne centrale rade super (ti si od onih sto kazu kupicu alcatel mobilni jer kazu da imaju alcatel centrale pa cu imati bolji prijem/signal? boze boze...)

ko kad me zove ortak i jedva ga cujem od krcanja i sustanja i kaze mi e brate ne mogu da se konektujem...pa aj nek on proba da recimo slusa jednog dok mu se 2i ortak dere na drugo uvo... imace 20-30% prijema :)

-btw sta je ono kad dignesh slusalicu i nema signala...to su svi ulazi u centralu zauzeti i ne moze da izadjesh iz nje da zovesh dalje. jel i to kriv provajder?

sve u svemu raspisao sam se zesce... cisto zato sto nem ogu da verujem u tako nezasnovane cijenice a nemash pojma sta se u stvari deshava...ili mozda ne zelsih da znash

naravno i ja sam kaada sam pocinjao krivio provajdera i rekao sta me briga sto on ima loshe veze nek vidi sa telekomom...bio sam mlad...
aj se ponovo zamislimo i kazemo sebi ko je u Stvari Telekom i da li provajder moze tako lako da sredi to...da moze on bi i sredio...kao sto tebi ne radi Sezam a ovom drugom Eunet a YUBC radi super meni Sezam radi super a Eunet 70% slucajeva...dok Drenik radi kako radi..ISP za debile ...:) dok verat radi kako kad i kako gde, dok YUBC peva susti i krci i pri tom ne radi uopste ;)
sve je to stvar centrale trenutka i situacije napolju tj kishe i slicno koje veomaaa ucestvuje u celoj ovoj prici...
da oni mogu nesto da urade oni bi uradili ...najlakse je stvar svaliti na druge...slazem se to si upravo i ti uradio al da ne filozofiramo ;)
al shvati kad neko nema tu moc on ne moze nista da uradi...u Americi bre imaju dumbass helpove i ako malo odstupa pitanje od toga neces odgovor nikad ni dobiti... samo kod nas se gubi tolko vremena na sve i svasta... i naravno 'ja sam najvazniji i ja imam prioritet i ocu da budem odmah usluzen i slicno' pa oce to tako...mozda jednom, nadam se ;)

Re: hehe...

EagleOne je napisao(la):
... Cisto da ne bude da je uvek sve tako lose , ja sam se juce ulogovao @home, kada se ICQ odjednaput konektovao :confused: :), prvo sam pomislio da sam slucajno upisao @world , ali posto sam u @world rezimu imao samo nekih minut, dva, provalio sam da bi ovakvu gresku trebalo iskoristiti :), i tako sam bio u "svetu" (ubilo se), oko sat vremena a dz ....

Sve ostale primedbe vezane za protok , pucanje veze itd. se pojavljuju i kod mene .... (istina nocu oko 4-5kB/s)

aj prosvetli nas kako...:)
si uspeo josh koji put?:)

da nisi slucajno samo obrisao @home i time opet dobio @world :)

merlin je napisao(la):
Ma oni su do pre dva ti meseca bili sasvim dobri za pare koje su uzimali, ali nije u tome stvar, ni eunet nije nista bolji, evo danas celo radno vreme nisam mogao da skinem postu. Ali oni bar kažu šta je problem, gde je prekid kad će biti stvar sređena dok kod sezama toga nema (klasična srpska firma). U petak sam im poslao mail jer imam problema sa jednim sajtom koji je bio neko vreme kod njih pa je premešten na bolje mesto (što reče Peca bilo ne ponovilo se), ali posle toga ako se logujem preko sezama nije bilo moguce pristupiti sajtu, tom prilikom sam posavio pitanje zastoja u protoku što smo konstatovali da svi imamo. Dobio sam odgovor kratak i jasan "Problem je rešen".;)

kao sto rekoh postoji info kada je neki ozbiljan rad u toku ...svaki put kad nesto nije valjao mogao sam da vidim u sekciji Info i na telnetu...
dok neki provajderi imaju debilne informacije tipa puklo nam ovo ...cistacica ce da isjkljuci struju na pola sata ...i kad sam hteo jednom da probam neki provajder...na njihovom STATUSU sam video ZILION nekih problema...da li sam otishao da uplatim? jock ;)

a nadji nedge na beotelu i Dreniku statuse...ja ih nisam nashao...a vala ni na vecini ostalih ISPova...

Pa ima neko ko se i ulogovao na njihov sajt i u info nikad nije nista pisalo o problemu kada stane protok, a to smo ovde skoro svi konstatovali kao konstantan problem.

AmonRa
Newbie

Registered: Aug 2002

?!? jel forum zas*o il je ovo neki drugi AmonRa?

ja mislim da ovaj AmonRa radi za Sezam, jer sam pre neki dan njihovom webmasteru poslao link za ovaj thread...

samo kratak odgovor: Sezam koristim od 1998(9?). YUBC od 1998. Drenik od 2000. Sezam je do pre dva meseca uvek super radio (kao i YUBC!). Drenik je bio tesko sran*e, ali daje 10MB za sajt. Primetio sam sledece: Drenik je poslednjih 4-5 meseci *super*, YUBC standardan, Sezam sh*t! Modem mi je USRobotics Professional Message ext... Kad se prikacim na Sezamov "56K" broj sa 45K veza pukne posle 5min ili se prenos totalno uspori...

Javiće se verovatno sutra jer oni u sezamu ne rade vikendom :D

Nazad
Vrh Dno