ZoNi je napisao(la):
ma, sezam u poslednje vreme katastrofa zeza! FX meni sad mnogo bolje radi njihov "analogni" broj nego "digitalni" (a centrala mi digitalna, i super radi sa YUBC i Drenikom!)... pisao sam im, a oni kazu da je to sigurno moja greska

uvek je najlakse svaliti na druge, zar ne?
gde ti zivish? u tunguziji aka Srbiji ili Americi gde je ISDN ko kod nad metakonta?
aj sad razmisli logicno kako moze da bude nesto do pristupnog uredjaja u sledecoj situaciji
- sve radi super i na digit. i na analog.
- odjednom nesto ne radi LEPO na digit. a na analognoj i dalje radi ok
- neko je drndao softver? i ti radi ONAKO? a buni se josh par korisnika a ostali ne!
- sledeci dan deshava se da opet sve radi ok
prostudiraj telekomunikacije pa onda pocni da onako klasicno srbijanski napadash.
svaki put kada zovesh jedan broj ta veza krece:
-tvoj telefon-razvodna kutija - lokalna centrala - mesna centrala1 - mesna centrala2 ako je put duzi - pa opet odredjena lokalna centrala pa njih pristupni server.
- okreni sleeci put i dobices isti put al ce prva mesna centrala mozda da bude neka sasvim druga centrala(ili treca ili centvrta) sto se kaze preko male mostanice (ne shvati bukvalno) preko drugih relejnih jedinica u krtakom prevodu = svaki put se uspostavlja veza drugim (slobodnim) putem koji moze da bude blaga katastrofa u odnosu na pre 1min kad si zvao.
ja sam probao sve provajdere (izuzev Arakaji neta ...novopecenih nekih i mozda par 041 servisa) a na staroj sam METAKONTA od pre 30ak godina... i prilicno "osecam" probleme pri zvanju
jedan dan mi je super sezmaov 3222592 sledecg dana krci da mislim da ce modem da pocne da prica... 186333 uvek lepo radi...
3020234 ponekad iz prve ponekad iz 2,3eg pokusaja dok se malo progura veza

i to je sasvim normalana pojava...
obori brzinu na koji stepen nize i videces cudne pojave

tipa mozda ces moci lakse da uspostavsih vezu ako imash nekad problem sa tim kao i kvalitetniju vezu jer na manjim brzianam odnos signal/sum je mnogo bolji i sam modem se manje "muci" da vrsi silne korekcije gresaka i da smanjuje nivo suma.
centrala ti digitalna i mislish reshio si problem... sve digitalne centrale rade super (ti si od onih sto kazu kupicu alcatel mobilni jer kazu da imaju alcatel centrale pa cu imati bolji prijem/signal? boze boze...)
ko kad me zove ortak i jedva ga cujem od krcanja i sustanja i kaze mi e brate ne mogu da se konektujem...pa aj nek on proba da recimo slusa jednog dok mu se 2i ortak dere na drugo uvo... imace 20-30% prijema
-btw sta je ono kad dignesh slusalicu i nema signala...to su svi ulazi u centralu zauzeti i ne moze da izadjesh iz nje da zovesh dalje. jel i to kriv provajder?
sve u svemu raspisao sam se zesce... cisto zato sto nem ogu da verujem u tako nezasnovane cijenice a nemash pojma sta se u stvari deshava...ili mozda ne zelsih da znash
naravno i ja sam kaada sam pocinjao krivio provajdera i rekao sta me briga sto on ima loshe veze nek vidi sa telekomom...bio sam mlad...
aj se ponovo zamislimo i kazemo sebi ko je u Stvari Telekom i da li provajder moze tako lako da sredi to...da moze on bi i sredio...kao sto tebi ne radi Sezam a ovom drugom Eunet a YUBC radi super meni Sezam radi super a Eunet 70% slucajeva...dok Drenik radi kako radi..ISP za debile ...

dok verat radi kako kad i kako gde, dok YUBC peva susti i krci i pri tom ne radi uopste

sve je to stvar centrale trenutka i situacije napolju tj kishe i slicno koje veomaaa ucestvuje u celoj ovoj prici...
da oni mogu nesto da urade oni bi uradili ...najlakse je stvar svaliti na druge...slazem se to si upravo i ti uradio al da ne filozofiramo

al shvati kad neko nema tu moc on ne moze nista da uradi...u Americi bre imaju dumbass helpove i ako malo odstupa pitanje od toga neces odgovor nikad ni dobiti... samo kod nas se gubi tolko vremena na sve i svasta... i naravno 'ja sam najvazniji i ja imam prioritet i ocu da budem odmah usluzen i slicno' pa oce to tako...mozda jednom, nadam se