Šta je novo?

SezamPRO pojeftinio

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Evo jos jedne lepe vesti!

Posle dupliranja brzine, Sezam znatno pojeftinio! Sada su HOME paketi (bez merenja protoka)

- 1024/128 jeftiniji oko 450 dinara,
- 1536/198 jeftiniji oko 700-800 dinara!

Ove cene sam naveo otprilike jer nisam siguran kolike su tacno bile ranije, ali tu su negde :)

Poslednja izmena:
:shock: Ne mogu da verujem !! Bilo je lepo dok je trajalo :)

Poslednja izmena:
Izvinite ljudi! Pre nisu na sajtu stavljali cene bez PDV-a, pa mi nije palo napamet uopste da pogledam sta pise malim slovima.

Ma i ja sam se navukao vec sam krenuo da razmisljam da uzmem 1Mbit :D

Paket 1024 je jeftiniji nekih 130 din, ako sam dobro izracunao (2375-2240)

^
1024, bivši 512 je bio 2499 din do sada, ne znam odakle ti ta cifra?

Kada placas u njihovoj radnji (u Kralja Petra) imas popust 5%

i oni postadose prevaranti...paket od 256-512kb nije ni pojeftinio...a taman sam se ponadao da cu uzeti 1mb:wall:

Shta je to jeftinije, pa 512 (sad 1024) je 1900 din kod PTTa posle par meseci :D

Cena na sajtu + 18% - 5% (ovih 5% se oduzima ako se plaća u njihovoj "prodavnici")

512/65 je, dakle, 1422,5 din u "prodavnici".

Poslednja izmena:
Shta je to jeftinije, pa 512 (sad 1024) je 1900 din kod PTTa posle par meseci :D

Svaka cast ptt-u sto ovako stimulise svoje verne korisnike :smoke:, ja posle vise od 1 godine kod ptt-a placam 450 do 650 din manje isti paket u odnosu na ostale provajdere (sezam, telekom, a da ne pominjem onaj precenjeni eunet).

Poslednja izmena:
Ranije sam bio na PTT, vidim da cu opet kod njih :D

@ZLI

Bio sam na PTT u preiodu akcije - 3 meseca po 1100 dinara, pa posle full cena. U to vreme sam delio sa komsijom net, pa je nakon isteka tih 3 meseca on nas lepo prebacio na beotel zbog razlike u ceni.
Za to vreme net je radio savrseno, ni jedan jedini problem nisam imao + sto ne placas unapred, vec kao racun za fixni telefon.

Poslednja izmena:
Sezam 1024/128 2360 dinara
Telekom 1024/128 2140 dinara
Dakle, Sezam je skuplji 200din od Telekoma, razlika je neznatna, ali je pitanje šta to Sezam nudi više u odnosu na Telekom?
Trenurno koristim 512/64 kod Sezama, planiram da pređem na paket 1024/128, ali kod Telekoma. Sezamom nisam nikako zadovoljan, ni pingom, ni protokom, P2P preko dana ne ide brže od 5kb/s, dok noću isti torrent fajl ide sa 52kb/s, zaključite sami o čemu se tu radi.
Korisnička služba je bila od kad ih znam na visokom nivou, ali sada više nije, poslednjih mesec dana imao sa jako negativno iskustvo sa njihovom korisničkom službom, a radilo se o tome da korisnika tretiraju kao debila i ako im po 100 puta kažem da je kod mene sve OK, da sam probao i drugi modem, ruter, kompjuter, i molim ih da upute reklamaciju Telekomu, oni to nisu hteli, nego su me zavlačili 5 dana sa glupostima tipa restartujte komp, isključite modem sa usb-a, ukucajte ove paramtetre, isključite spliter, isključite telefone, ma nema šta me nisu terali da radim i to svaki operater redom koji se javio i po 10 puta ista priča, a ja znam da je problem na liniji/centrali, govorim im to, ali ne vredi.
Osim toga, uputio sam im zahtev za povećanje brzine sa 512 na 1024 i još naglasio da mi nije hitno, samo da me obaveste kada će to biti. Na to sam dobio odgovor prilično neljubazan, da sad nemaju vremena jer dupliraju brzine svima, nego da se javim kasnije. Mislim se, javiću se kasnije, ali nekom drugom provajderu.

i mene malo zezaju ti torenti, ali opet se tripujem ma to je do seedera. evo recimo aXXo mi ide i do 80-90 ali sa velikim padovima na 5-10KBs. ali isto tako i neki manje "poznati" torenti znaju da osciliraju... sve su prilike da je vreme da se predje gde je bolje, ... u stvari daj da cujemo sta kazu korisnici telekomovog adsl-a! Jel i vama brzine osciliraju, neki problemi mozda?

i mene malo zezaju ti torenti, ali opet se tripujem ma to je do seedera. evo recimo aXXo mi ide i do 80-90 ali sa velikim padovima na 5-10KBs. ali isto tako i neki manje "poznati" torenti znaju da osciliraju... sve su prilike da je vreme da se predje gde je bolje, ... u stvari daj da cujemo sta kazu korisnici telekomovog adsl-a! Jel i vama brzine osciliraju, neki problemi mozda?

Ma nema to veze sa klijentom, podešavanjima, torrentom, to ima veze sa provajderom, pričam u slučaju da je torrent prilično zdrav sa par stotina seedera.
Skidam evo 2 fajla veličine oba oko 4GB i pratim statistiku u NetLimiteru. Da je do torrenta bilo bi padova i noću, ali ne, noću skine 180-190MB po satu, a preko dana 20-30MB po satu. Brzina preko dana pada bukvalno ispod 1kb/s. Kad kažem noć, mislim na period od nekih 2h do 9h ujutru, i tu negde prepodne postepeno opada protok da bi oko 16h bio mrtav što se torrenta tiče, download ide sa 300 BAJTA (!!) po sekundi. Probam da skinem nešto sa npr. sajta download.com ide sa 52-53kb/s, znači tačno seku P2P kako im opterećenje linka raste, a očito nemju dovoljne kapacitete da to radi 24/7 kako treba. Da se razumemo, ne očekujem ja konstantan download 52kb/s, neka oscilira, ali ne baš da pada ispod 1kb/s i to tako celo poslepodne i veče. A kad seku P2P, bar da su im pingovi OK, ne, nego su preko 150ms redovno, ima perioda da bude 70-80ms, ali retko. Surf opet ne radi ništa naručito, sve je nekako tromo i jako oscilira u toku dana.

ja sam eto korisnik na sezamu od samog pochetka uvodjenja adsla i potpuno sam zadovoljan sa provajderom...dok sam ima 256, a sada 512, uvek mi je brzina ishla maximalno - dload,ping mi je i preko dana i uveche isti,nikada nisam imao neke probleme (bilo je nekih sitnih ali je tehnichka podrshka skroz ok reagovala) tako da sam generalno zadovoljan sezamom.

Kolika ti je maximalna, a kolika prosečna brzina u P2P aplikacijama, na primer DC++, a kolika na torrentima? Kažeš, ping ti je isti, konkretno koliko ms i koji server pinguješ? Ne primećuješ lag prilikom otvaranja web strana?
Šta po tvom mišljenju dobijaš više u odnosu na recimo Telekom ili PTT, s obzirom da plaćaš malo više? Ne shvataj ovo kao provokaciju, nego kao "Ubedi me da ostanem na Sezamu bar nekim valjanim razlogom" :)
Iskreno, ne menja mi se provajder jer ne znam koliko ću dugo čekati dok ne dobijem port kod Telekoma, ali opet ne vidim ni zašto bih Sezamu plaćao 200din više kada sam prilično nezadovoljan.

Evo ja da odgovorim za Sezam posto sam i ja zadovoljan uslugom.

Ping do www.google.com mi je bio oko 80ms pre dupliranja a sada je ~66ms, naravno bez gubljenja paketa.
DC++ ne koristim a max brzina koju sam video u uTorrentu je bila nekih 111KB/s, prosecna brzina je oko 107-108KB/s potpuno nezavisno od doba dana.
Sta dobijam vise? Pa ne znam, nisam probao ostale. A Sezam koristim.... huh, oduvek i nikad nisam imao neki problem a zbog 200din da idem u nepoznato.... Ma daj!

Bas cu da instaliram NetLimiter ponovo pa mogu za par dana da ostavim i statistiku, mada nisam bas ekstreman primer obzirom da meni komp ne sluzi kao DL masina nego skidam crtace za klinju i poneki film.

evo meni je ping ka guglu prosechan 85ms (na 512/64 sam), max dload na dc++(kao i preko browsera - rapidshare itd) mi ide 50-52kb/s (uglavnom je 50kb/s) a takodje toliko i na torentu (naravno ako ima dovoljno sidera i svega ostalog)...
lag pri otvatranju strane? - pa mora valjda uvek da prodje 1-2sec dok se skonta...
shta dobijam u odnosu na telekom i druge?...pa od prilike shto je i Soko rekao, za tih 200 din mi se uopshte ne prelazi na nepoznato josh pogotovu kada prochitam na netu da se neko pozali na (primer) na telekom da mu neshto neke stranice ne otvara kako treba i slichno,jednostavno dok mi na sezamu sve radi kako treba nemam potrebe da ih menjam.

isto kod mene, samo ja imam 1024/128 i ako pusti torent da radi upload na max pocinje da gusi i sam sebe a surf je bukvalno nemoguc. ovo mi se nije desavalo pre povecanja brzine

Nazad
Vrh Dno