Šta je novo?

Sezampro IPTV/VoIP

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
Dakle , u nedostatku kvalitetnog kablovskog operatera u Jajincima (Radijus Vektor ... Vise ne radi nego sto radi...) na um mi pade iptv. Medjutim kako sam korisnik Sezampro-a , a da bi se uzeo iptv mora se biti Telekomov korisnik , nazovem sezampro da zatrazim migracioni kod etc... Kad , operater me ljubazno zamoli da budem strpljiv , da sacekam do kraja januara , jer po njegovim recima Sezampro krece u rad sa IPTV/Voip po citiram "znatno povoljnijim uslovima nego Telekom , i sa kvalitetnijim uredjajima".
E sad moje pitanje glasi. Posto mi je hica (ne zbog mene ... TV i ne gledam ... Vec zbog ostalih ukucana) ,interesuje me da li se isplati biti strpljiv i sacekati to Sezampro cudo ,ili je pametnije do 31 uzeti ovaj "promo" paket kod Telekoma za iptv , i prebaciti se na njihov adsl takodje?

A zar promo važi za Beograd?

Sad mi je lakše. Ja sam baš hteo da naručim taj IPTV. A ne prelazi mi se na Telekomov ADSL.

Maxo,što? :) Pošto ja baš o njemu razmišljam ovih dana.

Poslednja izmena:
@Bosla: Hvala na informaciji, ulepsao si mi dan. Mastam da se skinem s IKOMa vec duze vreme zbog jako lose usluge, a posto mi je ADSL kod Sezama ovo sam ceko vec duze vreme.
Interesuje me jos jedna stvar, da li se zna da li ce moci u neko dogledno vreme da se nakace 2 TVa na IPTV?

neka bude samo što više konkurenata telekomu i za 5-6 meseci možda dostignemo Hrvatsku(bar što se tiče neta, pritom ne mislim na brzine već na cene).
i kod njih krajem januara kreće drugi IPTV operater.

Poslednja izmena:
Maxo,što? :) Pošto ja baš o njemu razmišljam ovih dana.

zato sto smo u redakciji na telekomovom adsl-u, koji je najgori na svetu. prvi kolega ga takodje ima i u par navrata je hteo da skoči u reku zbog toga što mu net ne radi danima kad mu je neophodan... zbog čega smo svi ispaštali. I na kraju, ja sam proveo sate slušajući njihovu muzikicu kad čekaš da ti se operater javi za "duže od dva minuta". Telekom ADSL - NIKAD!

Ja vec dve godine na telekom adslu, bilo je samo jednom da 3 sata nisam imao net, protok nikad, ali bas nikad nije opao, tako da sam prezadovoljan sto se toga tice. Al ipak ne volim telekom pa to ti je :p

Sto se tice IPTV nisu znali da mi precizinije kazu kada krece , sto se tice VOIP-a rekli su da ce precizne informacije imati od ponedeljka.
Zvacu ih posto mi je to dosta zanimljivo , pa prenosim utiske.

Ja sam uzeo iptv pre nekih dvadeset dana, i planiram da vratim za koji dan dok jos nije istekao rok za vracanje.
Jednom recju: S****E!
Slika zna da blokira na par sekundi dok gledam , kad prebacim kanal treba da cekam 3-4 sekunde pa tek onda se pojavi slika. Cesto moram da iskljucim resiver jer blokira i ne mogu da nista uradim.
Jedan daljinski koristim za pojacavanje a jedan za prebacivanje kanala , posto njihov "univerzalni" daljinski ne moze da pojacava ton.
Pri svakom paljenju tv-a treba da sacekam dobrih 10 sekundi dok ucita. ITD...
Pa sad ko hoce neka uzme .:d

Naravno rec je o lelekomu

Poslednja izmena:
Ja ostajem na Sezamu... Tehnicka podrska je POBEDILA sve ostale provajdere... Dakle umesto 45 min "cekate duze od 2 minuta na odgovor operatera" za 2 min dobijem coveka u sezmu koji zapravo ZNA o cemu razgovara... Istekla mi uplata ? NP 15 dana produzenje u sezamu. Nisam i dalje uplatio ? NP nazoves i ljudi produze i kazu plati kad stignes... Nisam bio zadovoljan modemom (dali su mi neki "polovan") , otisao zamenio za sekund za adsl modem router... etc... sve u svemu ukupan utisak mnogo bolji ... Ne zelm da znam sta bi se dogodilo da mi kod telekoma nesto ne radi kako treba... verovatno 2-3 dana *******cije i prepucavanja ... A to znaci ... Sve u svemu ... Cekacu tih mesec dva da i oni krenu sa iptv... Svejedno vidim da ljudi bas nisu najsretniji sa izborom opreme koju telekom deli za iptv...

Poslednja izmena:
zato sto smo u redakciji na telekomovom adsl-u, koji je najgori na svetu. prvi kolega ga takodje ima i u par navrata je hteo da skoči u reku zbog toga što mu net ne radi danima kad mu je neophodan... zbog čega smo svi ispaštali. I na kraju, ja sam proveo sate slušajući njihovu muzikicu kad čekaš da ti se operater javi za "duže od dva minuta". Telekom ADSL - NIKAD!

Podršku nisam koristio, ali link jesam, i slagao bih kad bih rekao bilo šta osim da najmanjeg problema sa njim nisam imao. Ne koristim torrente, tako da za taj deo ne znam, ali link je 24/7 stabilan i daje max speed.

Koliko ja kapiram logiku stvari nije bitno preko kog provajdera si konektovan , moci ces da koristis VOIP:) E sad da li mozda neces imati prava na neke privilegije kao njihovi adsl korisnici , videcemo u ponedeljak :))

Ovo je odlicna informacija samo da bude i sprovedena u delo. Na sezamu sam sad ce godina dana i sta reci, samo reci hvale, nikad se nista nije desilo ne planirano.

Ja sam na sezamu sedam-osam godina, bio sam pre toga dve na YUBC i pre toga na EUnet-u (naravno :)). Stvarno sve pohvale za njihovu podršku. Po prvi put nemam niti jednu zamerku!

I meni su rekli nesto slicno, da ce prvo ponuditi voip pa onda i iptv.

Elem, sto se tice podrske -- posto (skoro) svi provajderi idu preko Telekoma podrska moze da otkloni samo lokalni problem. Kad net ne radi na izvoru on ne radi kod kog god da ste provajdera.

Uzgred, ja licno vise volim da budem kod provajdera kod koga je podrska losa pa da mi ta podrska nikad ne zatreba nego kod nekog gde je podrska dobra ali mi cesto treba.

Na kraju, za Telekom ADSL tehnicku podrsku radi neka eksterna firma pa bi trebalo da radi barem korektno jer to nisu "neke tamo neznalice" iz samog Telekoma kao sto svi verovatno misle.

Ja ocekujem da ce se situacija sa podrskom promeniti.

Postoji li trenutno neka mogućnost da se IPTV koristi na računaru direktno, bez TV karte?
Pošto nemam TV i nemam nameru da ga nabavljam, ovakva varijanta me zapravo jedina i interesuje.

sezam će nuditi telekomov iptv, što znači da neće niko morati da se prebacuje na telekom da bi imao iptv. to je telekom malo zamazao oči javnosti jer već od kraja januara bi svi ostali provajderi trebali da ponude to isto, samo ne znam da li će stb-ovi biti isti kao i od telekoma.
to mi je danas rekla devojka iz sezama kad sam uplaćivao net.

bio danas da uplatim net i zaboravih da pitam :wall:
bilo bi super da daju mogucnost gledanja bez TV (kartice), preko LAN_a

Prć... 'bem ti naprednu tehnologiju :trust:
Znači ništa od TV-a za mene do daljnjeg...

Kako možeš da nemaš bar TV karticu? Ima onih USB varijanti za 30 evra koje rade posao...

Da li neko zna kako podesiti Sezamov VOIP na Nokiji N82? Zvao sam ih danas i oni sami poima nemaju. Probao sam razne kombinacije ali nikako nisam uspeo.

Da li neko zna kako podesiti Sezamov VOIP na Nokiji N82? Zvao sam ih danas i oni sami poima nemaju. Probao sam razne kombinacije ali nikako nisam uspeo.

Pa naravno da ne znaju za svaki uredjaj ponaosob,pa ima na stotine mogucih uredjaja.Oni mogu samo da ti daju osnovne parametre i to je to..bas da znaju za svaki uredjaj nije realno...jedino ako pogodis nekog ko bas ima Nokiu:)
Da li si probao da posaljes mail?

Poslednja izmena:

U principu u podesavanju tvog ili bilo kog drugog SIP telefona trebas uneti samo 2 parametra: Sip ID i Sip server. Kod SezamPro-a ti je SIP ID u obliku: [email protected] a Sip server: sip.sezampro.rs

Pretpostavljam da vec imas postojeci Wireless router koji koristis za bezicni pristup preko ADSL-a, tako da je neophodno i na njemu na odgovarajuci nacin (pretpostavljam da vec sam znas kako) forwardovati i port za Sip protokol: 5060

Javi sta si uradio ,)

Vrh Dno