Šta je novo?

Sezampro ADSL

Nije moguće. Meni je boga pitaj otkad isti IP.

Ovih dana sam često isključivao komp, ali meni je često komp uključen i po 10 dana neprekidno, a No-IP klijent je uvek uključen, oni imaju limit koliko puta dnevno može da se promeni IP adresa, da je tako kao kod tebe dobijao bi stalno dnevni ban posle 15 minuta, a nikad ga nisam dobio, štaviše, iz loga vidim da se IP retko menja.

Meni je adsl router u bridgu. Medjutim ruter posle njega stalno menja ip :(
nisam gledao adsl router (posto imaju razlicite wan adrese !?!)

Iskreno nisam stizao ovih dana da se igram sa tim. Da li mozda neko zna kako se radi NAT i PAT na sezamovim conexant ruterima ?

I meni se ta IP adresa jako brzo menja a bilo je reci na pocetku da ta takozvan dinamicka IP adresa treba da se menja na otprilike sedam dana a ne po nekoliko puta u nedelji pa cak se desi da se promeni i po nekoliko puta na dan kao u poslednje vreme u mom slucaju.

Dobro, ali "nekoliko puta na dan" i "svakih 30 sekundi" nije baš isto. ;)

Da nije isto ali je i jedno i dreugo mnogo ali bas mnogo sta recimo ako lik ili ja hocemo da koristimo DC++ gde recimo treba a i nemora IP adresa pa ti lepo stavis nesto da se skida obicno nocu a ono ti se promeni IP adresa i skidanje stane i tako ti lepo ustanes ujutru kad ono stalo. Pa znaci eksplodirao bih.

Evo sad gledam log, meni je juče promenjena IP adresa jednom, prvi navedeni IP u logu je u 8.58h (što znači da sam tad startovao komp, zapravo restartovao sam tada par puta zbog nekih podešavanja) a promena IP adrese zabeležena je u 18.47h (ne mogu da se kladim da li ju je promenio Sezam ili sam se ja diskonektovao zbog nečega). Ta adresa je još uvek aktuelna.

Poslednja izmena:
Meni je adsl router u bridgu. Medjutim ruter posle njega stalno menja ip :(
Moj conextant isto radi u bridge režimu, a IP adresa se menja retko, nisam pratio ali svakako traje minimum 2-3 dana, tako da sigurno nije do bridge režima. Da li ti često trepti (pali se, gasi) lampica ADSL na Conexant ruteru?

Poslednja izmena:
Pa poshto imash modem tebi je wan IP adresa na interfejsu rachunara (usb ili lan), dakle kucaj u cmd promptu ipconfig /all ili idi na konekciju u network connections pa support...

DC++ gde recimo treba a i nemora IP adresa pa ti lepo stavis nesto da se skida obicno nocu a ono ti se promeni IP adresa i skidanje stane i tako ti lepo ustanes ujutru kad ono stalo. Pa znaci eksplodirao bih.

meni se to u startu redovno desavalo, pa sam instalirao dynDNS updater i podesio da dc ide preko njihovog proxija, tako da to resava problem.

Pa poshto imash modem tebi je wan IP adresa na interfejsu rachunara (usb ili lan), dakle kucaj u cmd promptu ipconfig /all ili idi na konekciju u network connections pa support...

i? tako mogu da vidim trenutnu adresu, zar ne? ali, kako da vidim sta se desavalo sa njom tokom prethodnih npr. mesec dana? za to ipak treba neki dodatni program, pretpostavljam...

Na winu se ne loguje promena ip adrese, bar koliko ja znam. Ruter vec ima logove shta se deshavalo, a za win potrazi neki 3rd party sw koji bi to mogao da loguje.

i? tako mogu da vidim trenutnu adresu, zar ne? ali, kako da vidim sta se desavalo sa njom tokom prethodnih npr. mesec dana? za to ipak treba neki dodatni program, pretpostavljam...
Pošto si iz porodice :p uloguj se na moj.sezampro.yu, pa pravac lista poziva, viđećeš kada ti se menjala IP adresa, a ako baš želiš da znaš koje su bile klikni na POP levo, jer si verovatno najčešće pristupao mailu...

Poslednja izmena:
btw, ne koristim mail na Sezamu skoro uopste...
Ako nisi logovao na www/moj.sezampro.yu, pristupao FTP-u, POP-u ili koristio TELNET iz logova nećeš videti koja ti je bila IP adresa, ali ćeš svakako videti kada su počinjale i završavale se ADSL sesije.

Sinoc posle 00:00 se nesto desilo da li do centrale ili je do mog rutera pitj boga net nije isao nikako a kada odem u podesavanja rutera da vidim taj IP i konfiguraciju ono prazno nema IP adrese, nema Subnet Mask, ni MAC Address.

Jednostavno je bilo prazno a na ruteru svetli lampica ADSL kao da ima neta. I sta je sada to bilo moja predpostavka je da su bili neki radovi na centrali ili server nesto nije bio OK?

Da, u ponoć su počeli 'nenajavljeni radovi' pa ADSL nije funkcionisao do negde 10h pre podne.

koliko vi shto koristite ove sezamove modeme chekati nakon dizanja sistema da se modem verifikuje??(da mozete da se konektujete).
Meni u poslednje vreme u glavnom par sekundi nakon ulaska u win se odrasdi verifikacija, dok mi se do nedavno deshavalo da chekam chak do nekih 3-5min (na kompu nishta nije dirano), ali takodje i sada mi se nekada desi da chekam isto tako malo duze.
Secam se da kada sam josh na pochetku uzimanja adsla (pred novu godinu) uzeo prvo modem, svaki put kada mi se win digne verifikacija bude odradjena odmah, nikada nisam morao da chekam. Zatim sam preshao na ruter, pa sam ga vratio i onda kako sam uzeo modem opet (pre jedno 5-6) meseci, dogadja se da mu treba vishe vremena za verifikovanje. Takodje sam primetio i kod druga da mu na jednom kompu odma modem bude dostupan, dok kada ga nakachi na drugi komp, tamo cheka isto par minuta.
Jel neko zna od chega zavisi vreme verifikovanja i koliko vi dugo chekate na to??

Meni u poslednje vreme u glavnom par sekundi nakon ulaska u win se odrasdi verifikacija, dok mi se do nedavno deshavalo da chekam chak do nekih 3-5min (na kompu nishta nije dirano)
Koji modem imaš, Conexant? I kod mene je počeo modem izuzetno brzo da radi verifikaciju, obično se još nije sasvim ni završilo dizanje Windowsa (kod mene je to malo sporije pošto se u startupu diže milion nekih čuda) a modem je već konektovan. Nemam utisak da je išta promenjeno kod mene, te bi se ipak reklo da to zavisi od Telekoma i da su oni nešto promenili na njihovoj strani.

da conexant....ali eto sad kako sam upalio komp chekao sam nekih 3 min,lol

To valjda zavisi i od opterećenja na centrali, meni se nekad ukači odmah za par sekundi, a nekad trepće 3-4 minuta. Centrala Tošin bunar...

Ja sam posebno morao da se bavim vremenom "podizanja" modema jer RightMark zamrzne komp posle sleep stanja (ne i posle normalnog podizanja Windowsa) ako je aktivan tokom uspostavljanja veze modema sa centralom (dugo mi je trebalo da tačno shvatim zašto zamrzava, onda sam primetio da se zamrzne u trenutku kad lampica počne da svetli konstantno), tako da sam morao u Registry da ubacim period posle buđenja u kome RightMark neće biti aktivan. Ne sećam se koliko je sad, ali mislim da je 40 sekundi (više od minut nije sigurno), a i ne sećam se više kad mi se komp zamrzao posle sleep-a, što znači da se modem uvek konektuje brže.

mislim da nije do centrale, jer je drug isprobao na 2 kompa koji se kache sa istog broja i na jednom mu se odma detektovao dok je na drugom morao malo da cheka...ja isto kontma da je pre do sistema i nekih programa koji se pokrecu prilikom startovanja wina,mada ko ce mu ga znati...

Ajd što ti i ja ne znamo, al' izgleda da ne znaju ni oni iz Sezama i telekoma. :d

Vrh Dno