Šta je novo?

sezampro adsl vs. sbb

dobro je, samo za Wireless podesavanja stavi WPA security i neku lozinku od 10 karaktera - cisto da ti se komsije ne kace na ruter.

sliku pravis tako sto pristisnes Print Screen dugme na tastaturi, otvoris Paint i odradis Ctrl+V i snimis u JPEG formatu.

Hvala, IzNoGooD, evo probacu.

Zakacila sam kao attachment, ne znam kako drugacije :S:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    178.1 KB · Pregleda: 60
I ne znam sad kako tacno da sredim to da zastitim wireless connection od nezeljenih upada sa strane... :(

Poslednja izmena:
ima vise nacina. sa desne strane mozes da vidis "mac filtering". tu treba samo da ubacis svoju adresu i sve ostale ce automatski biti izolovane. to ti je najbolja zastita jer se ne moze zaobici.
druga stvar koja je pozeljna je da iskljucis ssid broadcast. to je javno slanje imena mreze. ako je ukljucen onda ce svako ko skenira okolinu za wireless mrezama moci da vidi tvoj ruter. ako je iskljucen onda ces samo ti znati da je on tu iako se ne vidi.

i naravno sifra za konektovanje wireless mrezu.

i ne bi bilo lose da zamenis default passworde za admin i user naloge rutera. da konektovanje na ruter ne bude samo un "admin" pass "admin".

ima vise nacina. sa desne strane mozes da vidis "mac filtering". tu treba samo da ubacis svoju adresu i sve ostale ce automatski biti izolovane. to ti je najbolja zastita jer se ne moze zaobici.
druga stvar koja je pozeljna je da iskljucis ssid broadcast. to je javno slanje imena mreze. ako je ukljucen onda ce svako ko skenira okolinu za wireless mrezama moci da vidi tvoj ruter. ako je iskljucen onda ces samo ti znati da je on tu iako se ne vidi.

i ne bi bilo lose da zamenis default passworde za admin i user naloge rutera. da konektovanje na ruter ne bude samo un "admin" pass "admin".

Ovo poslednje sam uradila.

Sifru za wireless ne znam kako da postavim, javlja mi Invalid IP address for radius server??!!!

A ovo gore uopse ne kapiram ni sta ni kako :( :( :(

MAC Adresa: Start>Run> kucaš CMD> enter> onda u commanderu kucaš "ipconfig /all" gdje možeš vidjeti MAC adresu wireless adaptera (Atheros, Broadcom... ta dva su najčešća).

Ovo drugo, samo skini kvakicu sa "enable SSID broadcast", ali prije toga stavi za SSID neki naziv koji ćeš zapamtiti i koji nije default. :)

Poslednja izmena:

Ne znam koja je moja MAC adresa.

druga stvar koja je pozeljna je da iskljucis ssid broadcast. to je javno slanje imena mreze.

Ovo sam otkacila.

Tu ne vidim kako se postavlja ta sifra.

Ovo sam uradila.

preterujete... WPA je vise nego dovoljno

MAC Adresa: Start>Run> kucaš CMD> enter> onda u commanderu kucaš "ipconfig /all" gdje možeš vidjeti MAC adresu wireless adaptera (Atheros, Broadcom... ta dva su najčešća).

Ovo drugo, samo skini kvakicu sa "enable SSID broadcast", ali prije toga stavi za SSID neki naziv koji ćeš zapamtiti i koji nije default. :)

Da li je MAC address = Phyisical address?

Poslednja izmena:
I nista ne mogu da savejuem jer mi prijavi Invalid IP address for radius server.

Kod mene je trenutno 0.0.0.0 ali ne znam koja vrednost treba da bude.

Evo:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    186.1 KB · Pregleda: 42
  • 2.JPG
    2.JPG
    198.4 KB · Pregleda: 37
IzNoGooD, to je to!

Puno hvala svima na trudu oko mene!!!

Nadam se da je sad to ok zasticeno :)

Do neba HVALA :) :) :)

nema na cemu...

I ne zaboravi otvaranje portova zbog skidanja torrent fajlova i ostalog P2P sadrazaja.

I ne zaboravi otvaranje portova zbog skidanja torrent fajlova i ostalog P2P sadrazaja.

Hehehe, kad bih ja znala kakvih portova i kako da ih "otvorim"! Skinula sam jedan film preko uTorrenta i bilo je super brzo, cak i sa ovom konekcijom od 2Mb, download je bio oko 250kb/s! Skinula film za 45min!!! Ali ipak je osetno sporije ucitavanje stranica na browseru dok traje download. Zato sam volela rapidshare i JDownloader, ali citam ovde da to sad ne moze...

Ako mozes malo mi pojasni svoj navod, jer ja nisam neki expert :)

2mbps = 250kB/s - tako da si skidala punom brzinom.
mozes da ogranicis download u utorrentu na nekih 200kB/s i mocices da surfujes bez problema.

Hehehe, kad bih ja znala kakvih portova i kako da ih "otvorim"! Skinula sam jedan film preko uTorrenta i bilo je super brzo, cak i sa ovom konekcijom od 2Mb, download je bio oko 250kb/s! Skinula film za 45min!!! Ali ipak je osetno sporije ucitavanje stranica na browseru dok traje download. Zato sam volela rapidshare i JDownloader, ali citam ovde da to sad ne moze...

Ako mozes malo mi pojasni svoj navod, jer ja nisam neki expert :)

Poslao sam ti PM sa mogućim rješenjem problema. :)

A to podešavanje, nema potrebe čim ide 250.

Jedino bi mogla da smanjiš broj konekcija na npr 15 po torrentu, a da skidaš jedan torrent od jednom i upload na recimo 18KB/s, to bi trebalo pomoći oko surfa. ;)

Podesicu parametre kao sto ste naveli.

Hvala na uputstvima i na vremenu koje ste utrosili da mi pomognete :)

SVAKA CAST!

Nazad
Vrh Dno