Šta je novo?

Sezamov ActionTec plavo beli modem

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Imam ovo djubre. Radilo je lepo 2 nedelje, Download 52kb/s. Onda je posle 4-5 dana poceo povremeno da prijavljuje "network cable unplugged". Ja lepo izmenjao 4-5 kablova za modem, ali ne vredi. ka se to dogodi vadio sam iz njega tel. kabeli i vracao, nista. Samo pomaze da mu izvucem "struju" i vratim nazad. E onda on dodje sebi. Na kraju sam probao da kada sve radi, tj. kada je konektovan izvucem tel. kabel. Izgubi vezu uz istu poruku, vratim ga nazad i on se pelo sam konektuje. Zanci nije kabel, sto je i logicno jer sam ih 4-5 izmenjao.

Od pre 2 dana pocinje novi show! Sto bi nas narod rekao "popio" sam BSOD. Pise driver IRQ less or not equal i onda neko text i na kraju USB bla, bla...
Odmah sam posunjao na njega. Zaim sam i danas dobio sito iz cista mira. Treba li da napomenem da muzika svakih 10-15 min "stucne" u winampu kada sam konektovan. Takodje i WMP. Jednostavno ovo cudo izgleda jako, jako brlja. Sto je jos zanimljivije kada je u sobi ~22C sve je OK, a kada je oko 25C onda modem postaje bas vreo i puca veza svakih sat vremena. OStatak konfiguracije je OK. kada nisam na netu mogu satima da se igram i sve lepo radi, a radilo je mesecima tako, ali onda je stiglo ovo *****!

Ima li tu nekakvog resenja. Vidim da imaju i neki drugi mali beli modem. Da trazim njega umesto ovoga ******? Nerviraju me BSOD ekrani.

Poslednja izmena:
Sva ista njesra sa istim modem imam i ja. Prvo shto je polovan (odozdo ima AOL nalepnicu), baguje se, BSOD, secka winamp... Kanta nevidjena. Ako mi josh jednom lupi BSOD ima da ga razvalim o zid i kupim PRAVI modem.
1. Vidi da li josh traje akcija da za 850 kinti doplate uzmesh ruter + dobijesh web cameru koju mozesh da zadrzish.
2. Ako te ne mrzi, mozesh da pokusas sa novijim drajverima sa Actiontec sajta. Ako ne pomogne vrati kantu Sezamu i trazi nesto bolje.

1. Vidi da li josh traje akcija da za 850 kinti doplate uzmesh ruter + dobijesh web cameru koju mozesh da zadrzish.

Ruteri su im istog kvaliteta kao i modemi, tj. nikakvog. Prilikom obicnog surfa rade manje-vise dobro, ali cim se pokrene neki p2p, pocinju problemi. Bilo je o ovome reci vec nekoliko puta na forumu.

Ruteri su im istog kvaliteta kao i modemi, tj. nikakvog. Prilikom obicnog surfa rade manje-vise dobro, ali cim se pokrene neki p2p, pocinju problemi. Bilo je o ovome reci vec nekoliko puta na forumu.

Da li ima i kod njih BSOD? Ako nema bolje je i to

Sva ista njesra sa istim modem imam i ja. Prvo shto je polovan (odozdo ima AOL nalepnicu), baguje se, BSOD, secka winamp... Kanta nevidjena. Ako mi josh jednom lupi BSOD ima da ga razvalim o zid i kupim PRAVI modem.
2. Ako te ne mrzi, mozesh da pokusas sa novijim drajverima sa Actiontec sajta. Ako ne pomogne vrati kantu Sezamu i trazi nesto bolje.

Ovi drajveri sto su stigli uz njega su isti kao na sajtu. Najnoviji iz 2002 ili 2003, ne secam se sad. Dakle od toga nema novije i ufff.... :smash:
Ala ima da dobije :crash:

Evo sad mi se 2x diskonektovao u 3 minuta. Da poludim!!!

Meni se ne diskonektuje nego prosto zaglupi. Nista ne mogu da otvorim od stranica dok ne ugasim laptop i ponovo ga upalim (restart ne pali). Ja smatram da je Sezam ove modeme otkupio od AOL-a tipa 2$ komad i imash ADSL bato! I kako onda da nekom savetujem da ide kod njih?
P.S. Ova opaska za 2$ je zbog toga shto je makar ovaj moj modem sav izgreban k'o da su ga machke koristile za internet.

Ne, generalno kod rutera tesko da moze da se javi BSOD, posto im nije potreban nikakav drajver za funkcionisanje. Problemi su tipa da se "zaglupi" i prestane sav protok dok se ne resetuje.

Dakle bar nece biti plavih ekrana? E Srbijo! Kod nas covek ni internet ne moze da ima k'o svet!

Meni se ne diskonektuje nego prosto zaglupi. Nista ne mogu da otvorim od stranica dok ne ugasim laptop i ponovo ga upalim (restart ne pali). Ja smatram da je Sezam ove modeme otkupio od AOL-a tipa 2$ komad i imash ADSL bato!
Neko je ovde na forumu objavio koliko koštaju ti modemi na veliko, stvarno neka komična cifra. Jednom mom prijatelju Actiontec lepo radi. Ne znam zašto se maltretirate i nervirate, Sezam će vam zameniti modem ako pravi probleme. Ako i dalje ne radi tražite drugi tip modema.

Isti modem ja koristim vec ccc jednu godinu na PTT-u i nikada nisam imao problema tako da mogu samo reci hvale da iznesem. A modem sa nalepnicom AOL-a kao i kod vas, kupio sam u Netiks-u za 15-ak EUR pre, kako sam i rekao, godinu dana. Ovo je jedino parce HW-a koje sigurno nikada necu menjati jerbo ama bas nijedan problem nisam imao.

Poz!

Ma da, radi dobro kad radi... Sezam je stvarno firma sa kojom se lako rešavaju problemi, stvarno ne znam što se ljudi maltretiraju bez veze kad će im Sezam izaći u susret ako se žale.

Hocu i ja da ih pohvalim. Pre mesec dva sam presao na vistu x64, a posto ne postoje driveri za conexant usb modem koji sezam deli, sve lepo spakovao, otisao kod njih i rekao u cemu je stvar. Rekli su mi da mogu da doplatim za router, na sta sam ja odgovorio pitanjem "da li je to jedino resenje da koristim internet pod vistom?" i pogledom "nisam ja kriv sto nemate modem koji radi." Posle malo cutanja dali su mi ruter bez doplate. Sve u svemu problem resen za manje od minut.

Samim kvalitetom usluge sam i ja zadovoljan, ali ne i opreme. Kontaktirao sam ih vec zbog ovog problema i rekli su mi da ako se ne javlja stalno onda je do sistema (WTF - reinstaliran je pre mesec dana!) i da ako hocu mogu da doplatim za ruter. Ma nek drnda ova kanta dok radi, meni je vishe problem zbog laptopa jer imam vazna dokumenta na njemu, pa mi nije sve jedno kad mi pukne BSOD.
By the way, od kad posedujem laptop (3 godine), samo sam 4x video BSOD, od toga je 3x sa ovim modemom.

Evo opet BSOD. Danas sam otisao do njih, kazu donesi sutra modem i zamenicemo ti sa drugim modelom. Rekao sam im da ne mogu, da cu doneti u ponedeljak. Rekli su nema frke, dogadja se nekima to sa njim. Hteo je odma da mi da drugi ali nisam poneo ovo djubre sa sobom. Eto kulturno i ljubazno.

Poslednja izmena:
Do modema je sigurno. I ja sam patio dok sam imao modem, mislim da je nesto do usb-a bilo, zakucavao je komp svaki cas. A i DFI ploce imaju neke probleme sa usbom. Posle dva meseca i nekoliko instalacija windowsa problem je sam nestao.

Samim kvalitetom usluge sam i ja zadovoljan, ali ne i opreme. Kontaktirao sam ih vec zbog ovog problema i rekli su mi
Kontaktiraj ih opet, traži da ti zamene i zameniće. Ako ne valja traži drugi model, moguće je da postoji i nekompatibilnost tog modela modema sa tvojim hardverom, to se dešava.

i sa onim njihovim conexant ruterom (ako jos njega daju) se necete usreciti,kod mene se zaglupljuje svaki treci dan.

ja vam stvarno savetujem kupovinu postenog adls routera... posebno ako se bavite p2p-om |>

Videcu sta ce mi dati umesto ovog modema. ne trazim nista posebno, samo da nemam BSOD svakih par dana.

Znaci da sam imao srecu, jer sam medju prvima za Sezamov adsl, dobio onaj Conexant router.
Nisam imao nikakav bsod ili zaglupljivanje. Doduse, primetio sam par puta cudno ponasanje prilikom koriscenja utorrenta. Sada kada koristim Azureus 2.5 sa odredjenim dodatkom, nemam takvih problema.

Ja sam tada dobio Conexant USB modem, potpuno nov, neotvaran, iz kutije... Nikad nikakvi problemi. Za ruter se nisam odlučio jer su se još onda neki ljudi žalili (mada se više ne sećam na šta su se žalili).

Neobee deli ove modeme ActionTec (plavo-bele igrachke) a ako ima i US Robotics routere.
Nekome rade OK i ne prave probleme a nekome dushu vade.

PPPoE konekcija se jednom zakachi normalno npr. 512kbps a nekad prijavi 8,1Mbps.
Totalno freak.
Mrezni adapter koji se instalira za taj modem svaki put mora da trazi IP adresu i uvek "dobija" onu 169.x.x.x sem ako ga ne fiksirash na bilo shta. Bridge rezim pa mu i ne treba IP izgleda.
Zaglupljivanje i obaranje linka nikad dosta. Mislim iz njega cakce kad se konfigurishe kao da ima neki rele a i ima ga najverovatnije.

Probao sam Allied Telesin USB i OK je. Jednostavna i brza instalacija drivera i konfiguracija.
Ne zahteva dodatno napajanje vec se napaja preko USB-a.

@GoranM: Kupi sebi neki router najbolje ako ti ne zamene za drugi modem (druge marke).

imaju u sezamu i one bele male modeme na kojima nista ne pise (valjda je conexant) meni su jednom dali to kada sam vratio neispravnog actionteca.

Poslednja izmena:
imaju u sezamu i one bele male modeme na kojima nista ne pise (valjda je conexant)
Kod mene piše plavim slovima USB ADSL Modem (isto kao na slici na linku dole). Na TV reklamama je bio isti takav ali je pisalo ezampro, ne znam da li je taj namolovan samo za reklamu, ili su imali i takve.

Čipset i drajveri su Conexant, a modem je Pro-Nets AUS18CX (što i nije preterano bitno jer je praktično sve integrisano u Conexant čipu):

http://www.pro-nets.com/eng/product.php?mode=show&cid=121&pid=50

To je taj. Isti bez obzira da li nesto pise ili ne. Koliko znam to je jedini modem koji dele.

Pa nije jedini, dele i Actiontec iz naslova (on se ne napaja sa USB nego ima trafo i nema poseban spliter nego je spliter u modemu, a ima i više lampica). Možda su i ti imali natpis pa kad im vrate oni ih brišu alkoholom i onda se možda skinula i slova.

Poslednja izmena:
Moj ima externo napajanje i ono je GLAVNI KRIVAC za gubljenje konekcije. Kada iskljucujem svetlo ili neki drugi k*rac u kuci on u 90% slucajeva prijavi network cable disconnected. Bedak. Djubre nevidjeno :smash: :smash: :smash:
Sutra ga menjam pa cemo videti da li onaj drugi isto tako brlja. Da kucnem u drvo vec 5 dana nisam dobio BSOD. :S:

Moj ima externo napajanje i ono je GLAVNI KRIVAC za gubljenje konekcije. Kada iskljucujem svetlo ili neki drugi k*rac u kuci on u 90% slucajeva prijavi network cable disconnected. Bedak. Djubre nevidjeno :smash: :smash: :smash:
Sutra ga menjam pa cemo videti da li onaj drugi isto tako brlja. Da kucnem u drvo vec 5 dana nisam dobio BSOD. :S:

Hm, ko zna kakavo je to napajanje u njemu.
Moguce je da mu prolazi neki shum iz elektro mreze i zaglupi ga.
Bash cu sutra da premerim napone na izlazu jednog adaptera pa i da ga malo opteretim.

Hm, ko zna kakavo je to napajanje u njemu.
Moguce je da mu prolazi neki shum iz elektro mreze i zaglupi ga.
Bash cu sutra da premerim napone na izlazu jednog adaptera pa i da ga malo opteretim.

Totalno djubre. Kada ga stavim na UPS onda ne puca veza, ali mislim da to nije OK. Trebalo bi da on sam za sebe radi posao. Naravno UPS ne pomaze nista u vezi BSOD. Oni se ponekad, sami od sebe javljaju. Da ne spominjem sto "preskace" winamp i divx filmovi kada je modem ukljucen. Jednostavno nesto opasno brlja na USB i "trokira" celu masinu. danas ga menjam.

Nazad
Vrh Dno