Šta je novo?

Sezam menja rezim?

delimir je napisao(la):
...

Potkrala im se greska nove cene su ovde:
http://www.verat.net/cenovnik/novecene.htm

10 sati 120 din :)

Flat rezim je 690 din :)

Samo sto ne placaju da uzmes, bas je otislo dole. Kakve su cene sad na eunet-u jesu li ih i oni spustili?

Pa Verat je imao pre mesec dana jedno veliko pojeftinjenje,ove vec ne mogu da verujem.Pazi 10 sati 120din u Srbiji?!?!?!?Sve mi se cini da ce i ostali koji su spustili vec jednom cene posle ovoga maroti da jos jednom koriguju cene

Bice FLAT 300 dinara :evil:

Ali opet,bice i navale...tesko nama :mrgreen:

Calibra 4WD je napisao(la):
Pa Verat je imao pre mesec dana jedno veliko pojeftinjenje,ove vec ne mogu da verujem.Pazi 10 sati 120din u Srbiji?!?!?!?Sve mi se cini da ce i ostali koji su spustili vec jednom cene posle ovoga maroti da jos jednom koriguju cene

Veoma moguce jer daleko je 220 od 120, samo ima dosta onih koji zbog mail adrese ne bi da menjaju provajdera a ni verat nije bas rasprostranjen po srbiji :(

e, a kako funkcionise verat? isplati li se prelazak sa sezama?
ja sam na 3xxxxxxx.

Ser_Zile je napisao(la):
...
Veoma moguce jer daleko je 220 od 120, samo ima dosta onih koji zbog mail adrese ne bi da menjaju provajdera a ni verat nije bas rasprostranjen po srbiji :(
Postavite alt. lozinku na Sezamu i preko bilo koga mozete PRIMATI email....
Dok se ljudi ne naviknu na novi email ili jednostavno nista nedireate :!: :)

andjelkoyu je napisao(la):
...

Dok se ljudi ne naviknu na novi email ili jednostavno nista nedireate :!: :)

Dok nam Sezam to ne zabrani, jer ce sve manje ljudi da koristi njihove usluge, a mailovi ce i dalje da im stizu u ogromnim kolicinama....

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Svi pricaju o tom poskupljenju telefona. Ima li nekih official najava od strane dragog nam Telekoma?

Prica se vec duze vreme o tome kako ce cela Srbija da bude u 2-3 ili cak jedna??? zona.....dakle, nema vise lokalnih poziva i jeftinih tarifa....

Stevs je napisao(la):
Flat rate za 850din je odlična ponuda. Prava je šteta što Sezam nema svoje prestavništvo u KG-u istog trenutka bih uplatio takav flat rate. Nadam se da će i ostali provajderi krenuti njihovim putem, a tu prevashodno mislim na Verat koji je uvek važio za jednog od najjeftinijih provajdera. Inače kod njih je sada 1300 din flat za mesec dana.

Kao sto rekoh stigao je Veratov odgovor ;) Ja i dalje ne verujem da je internet u zemlji Srbiji ovoliko pojeftinio! Flat rate za 690 Din i 10 sati za 100 i kusur dinara stvarno da covek ne poveruje.

upozorenje : oni koji mesechno troshe ispod 50h neta, slobodno mogu da zaobidju txt ispod, jer oni se ne rachunaju u korisnike interneta, a nedaj boze membere bencha :)

E stvarno Srbima ne mozesh udovoljiti...Do sada je najjeftiniji flat bio 1600 din + telefon koji niko nije pominjao, i svi su govorili, nije losha cena, ok je....Sada kad je flat 850 din odmah se rachuna telefon i uporedjuje sa KDSom koji ti daje shta ? 320mb mesechno za 10€ ? Pa tako mozesh da nagruvash i 5000 din, ali ne, ipak je flat sezam+tel skuplja varijanta :) Druga stvar...josh malo pa ce ceo grad imati 2jke, a shta to znachi ? To znachi protok neshto manji od 64kbit koji je kod KDSa i na kraju ispade da se KDS uopshte ne isplati....Isplati se jedino u kombinaciji sa Satelitom, sam KDS je boolja i telefon sa 2jkom i lucentom ga shije :)

Uključiš Authentication i onda možeš i da šalješ, a ne samo da primaš :)

PJ je napisao(la):
...

Dok nam Sezam to ne zabrani, jer ce sve manje ljudi da koristi njihove usluge, a mailovi ce i dalje da im stizu u ogromnim kolicinama....

Samo nek probaju !
Email je prirodno dobro,bre :cuss:

Pazite - i ta pretplata na Sezamu je postala fiktivna stvar...
koji ce mi pretplata - za Get Order ? Ha !
Pa svaki put umesto da skinem iz @Home rezima ja moram da se cimam do njih za 20-30 Mb...pih...
Bruka...

E,sad da li ce ili ne da se masovno 'bega sa Sezama' neznam...ali znam da ja se mozda preselim na Verat
ovih dana...
bedak je sto moram da dam 100 dindzi za "clanarinu" ...
Koji "serbian-kapitalistic" fazon - spustili cene a uveli "clanarinu" koja ne postoji za 99% provajdera ohoho...

Heinz (...)
Ma slanja nije problem - i bolje ako se planira
trajnija promena adrese...
Mada neko mozda i to hoce - ali problem je sto se mora placati ta PRETPLATA da bi se koristili SEZAAM SERVISI (a tu spada i email)

driver je napisao(la):
upozorenje : oni koji mesechno troshe ispod 50h neta, slobodno mogu da zaobidju txt ispod, jer oni se ne rachunaju u korisnike interneta, a nedaj boze membere bencha :)

E stvarno Srbima ne mozesh udovoljiti...Do sada je najjeftiniji flat bio 1600 din + telefon koji niko nije pominjao, i svi su govorili, nije losha cena, ok je....Sada kad je flat 850 din odmah se rachuna telefon i uporedjuje sa KDSom koji ti daje shta ? 320mb mesechno za 10€ ? Pa tako mozesh da nagruvash i 5000 din, ali ne, ipak je flat sezam+tel skuplja varijanta :) Druga stvar...josh malo pa ce ceo grad imati 2jke, a shta to znachi ? To znachi protok neshto manji od 64kbit koji je kod KDSa i na kraju ispade da se KDS uopshte ne isplati....Isplati se jedino u kombinaciji sa Satelitom, sam KDS je boolja i telefon sa 2jkom i lucentom ga shije :)
Stvarno je glupo sto se mi svadjamo ovde - dok oni
zadovoljno trljaju ruke...
To - sta je za koga skupo a sta ne; koliko trosi net ili
ne...je individualna stvar.
Mislim;ako neko ne trosi 50h neta/mes nije clan Bencha...
pa ajd sad,ovo je neka nova filozofija :!:
Mozda bi trebali na taj novi nacin da doseljujemo statuse
clanovima:
Koliko ste dnevno na Benchu ?
Da se konektujem 24h na Bench...da bih bio - what?
'for Bench':?:
A i ova shushkanja oko tel.zona nisu bez osnova...
Znate koji je redosled: struja,voda pa onda sve ostalo :)
Ajd da vidim ko ce da ima 64KB FLAT pa makar i na
digitalnoj centrali :!: :?:
Sto se kabla tiche - 64/128 KB je za pocetak sasvim ok
(bajt a ne bit)...
A to ogranicenje od 350 MB u pocetku - pa izracunaj
koliko ces sa FLATom da skines pri 4 KB:
4 KB x 3600 sec (24h) x 30 dana = 420 MB (bez "gubitaka"
na vezi" )
A kod kabla ti se sve to odvija mnogo brze i sa manje
nervoze...plus telefon stoji 100% slobodan...
Nego su se svi uspanicili - i Telekom i Provajderi pred
najezdom Satelita i kabla,pa vele
"jos malko da grizemo tog slatkog kolaca" :)
Ko je uopste merodavan da odredjuje cenu tel. impulsa i internet "usluga" :?:

E,sad da li ce ili ne da se masovno 'bega sa Sezama' neznam...ali znam da ja se mozda preselim na Verat
ovih dana...
bedak je sto moram da dam 100 dindzi za "clanarinu" ...
Koji "serbian-kapitalistic" fazon - spustili cene a uveli "clanarinu" koja ne postoji za 99% provajdera ohoho...

Otvaranje naloga se uvek placalo, kod nekih vise , kod nekih manje. Kod PTT-a npr. je 70 din, kod Tehnikoma se koliko se secam ne placa. Otvaranje naloga se placa jednokratno, ukoliko se placa i mislim da to nije neki preveliki izdatak, bas zbog njegovog jednokratnog karaktera.

andjelko, *****o si se s'racunicu :)

mesecno skidas: 4kb x 3600sec x 24h x 30dana = 10368000 kb sto je priblizno gigabajtu, ili 988megabajta bez gubitaka na vezi :)

Neko je izgleda spavao na casovima matematike, a to je Andjelko :D

Ako imas protok od 4 kb/s, za jedan sat skinuces 14.4 MB (3600 * 4 KB), a za jedan dan ces skinuti 345.5 MB (14.4 * 24), ako mesec ima 30 dana skinuces za taj mesec 10365 MB odnosno 10.122 GB. Niko ne uplacuje kablovski net da bi skidao, vec da bi surfovao iz prostog razloga sto tih 320 MB koliko oni daju za 10e nije dovoljno ni za surfovanje, a kamoli za downloadovanje.

Oko flata procitajte i ovu temu na ES-u...http://www.elitesecurity.org/tema/25151 - izgleda da postoje neka ogranicenja po pitanju mesecnog protoka i na tim flat tarifama.

Modemom sam skinuo skoro 500MB za jedan mesec a plus sam se jos i naigrao i td. i to sa sest sati dnevno sto znaci da dobrim modemom ide malo vise od 4KB/s.

64/128 KB to mu dodje 512/1024 Kbps mogu li oni da izguraju to sa toliko buducih korisnika?

Da, kod mene download ide nesto >5 kb/s. Inace modem je krsina od Lucenta :)

Ma nisam spavao na matishu :) ... nego mi se omakle zagrade...vidim i ja nesto mi malo :)
eh desava se,,,trenutno jos imam i crno-beli TV na kome radim pa nemojte zameriti...monitor mi je u servisu :(
Kada biste vi videli na chemu ja sad trenutno radim :)

Uglavnom,da bih svoju racunicu upotpunio - za tih 9.8 GB bi neminovno morali da dodate i cenu TEL.impulsa pa kada se podele gigabajti sa cenom stvarno ispada mnogo...
Opet,sada ja ispade ko da zastupam kablovsku pa je kao branim...
jok !

Evo - dok sam pisao ovo - preko 25x sam okrenuo Sezam da bih postovao ovaj text ! :grrrr:
Kad mi rikne modem - trazicu im odstetu tj. da mi kupe novi... ;P
Od ovih sa flatom ne mogu ni email da proverim :cuss:

I shta je na kraju ispalo Andjelko ? :) Samo 25x vishe mozesh da skinesh modemom i to ako rachunash 4Kbs :) Zato sam i pomenuo 2jke, poshto sam sa nekoliko strana chuo da 2jka ne pada ispod 5Kbs a neretko "se sheta" izmedju 6 i 7Kbs...KDS se definitivno ne isplati sa tim limitom ni za shta osim za IRC, a zato cu da platim 100e adapter :) Ogranicheni protok je mnogo losha stvar, znam jer takav net koristim poslednjih skoro godinu dana na poslu, i bilo shta da krenem da skidam, muka mi je kad pomislim da moram da pazim da ne probijem limit...
Btw, od kada znam za net, nisam koristio chak ni sate jer i to je glupo ogranichenje...najjacha kombinacija je uvek bila flat, a shto se tiche onih 50h, stvarno ne znam nikoga ko dnevno ne sedi bar 2h, makar iz vishe puta...Pa za forum i sajt nema ispod sat vremena i to ako preletim..a gde su drugi forumi, sajtovi, mail, bla ? drugo je neko ko je juche kupio komp pa mu je i 5h dovoljno mesechno jer ni ne zna shta da radi na netu (ovo me podseti na Andjelkov komentar za sezam gde onih 5h ne moze da se prebaci u sledeci mesec:))...

Josh jedna stvar Andjelko...kako mislish da oni sad trljaju ruke kad je pojeftinio net duplo ? Ti se ponashash ko da su sad korisnici u loshijem polozaju, umesto da se radujesh shto se neshto deshava napokon posle ovolikih godina, i shto se stvarno nazire pravi kabl kod svakog od nas za pristojne pare...

Evo - dok sam pisao ovo - preko 25x sam okrenuo Sezam da bih postovao ovaj text ! :grrrr:
Kad mi rikne modem - trazicu im odstetu tj. da mi kupe novi... ;P
Od ovih sa flatom ne mogu ni email da proverim :cuss:

Nemamo svi taj problem.
Bice dobar taj kablovski ali tek za jedno godinu i po dok oni ne isplate opremu i ne ponude nesto normalno.

he,he...pa ko je rako da ja prenosim 5 sati u naredni mesec ?
Ja i jesam korisnik preko 50h...tj vishe sam oko 100h/mesecno;ali onaj tvoj komentar mi je bash zapao za oko !
Tacno je sve to sto si rekao,ali ni kabl. net nece dugo sa tim limitom za DOWNLOAD a ne za surf opstati jos dugo.
Ako se nekome vishe isplati da izdvaja 7500 din/mesecno koliko kosta flat + non-stop konekcija preko telefona i kosta - to je OK.
Ali za 200 EUR choveku je pametnije da ulozi u sat.antenu i za 20-30 EUR mesecno skida koliko hoce preko satelita,i izuzev pocetnog kapitala (koji je ravan gornjim troskovima u iznosu od 2 meseca) placace 2.5-4x manje.

GLAVNA pobuna - o kojoj ja govorim nije FLAT rate kao mogucnost,vec cene i nova politika na SEZAMU !
al se ,izgleda, nismo razumeli...
-------------------------------------
Za korisnike sezama:
Posto sam proverio kod teh.podrske - email adresa vishe ne spada u "pretplatni" deo usluga; tj. sada je dovoljno uplatiti makar i 1 sat - i mogucnost slanja/primanja emaila ce biti omogucena (kvota je 20+20 MB/satu)
Sto znaci - za surf biramo najpovoljnijeg provajdera,a email i dalje koristimo na Sezamu ! :happy:

Ser_Zile je napisao(la):
...
Nemamo svi taj problem.
Bice dobar taj kablovski ali tek za jedno godinu i po dok oni ne isplate opremu i ne ponude nesto normalno.
Skoro da je of-topic;ali evo da pomenem: korisnici i-kom kablovske ce za oko 2 meseca dobiti ponudu za kabl.net (ko zivi u centru grada) a ostali periferni delovi malo kasnije (na jesen)

...

Skoro da je of-topic;ali evo da pomenem: korisnici i-kom kablovske ce za oko 2 meseca dobiti ponudu za kabl.net (ko zivi u centru grada) a ostali periferni delovi malo kasnije (na jesen)

Ko ovde koga ne razume :?

Upravo sam downlodovao preko Sezama fajl velicine 4.5 MB sa prosecnim
protokom od 9 KB/s !!!

Ja sam odusevljen, samo da potraje i kvaliteti i ove cene i posle leta
( Ako ne, bar da iskoristim sto nigde ne idem preko leta ).

ZoNi je napisao(la):
...

koja vrsta fajla? ako je zip ili mp3, onda je to super za modem... ako je neki nekompresovani fajl, onda to i nije neki rezultat!

setup.exe

Vrh Dno