Šta je novo?

Sezam, Conexant ruter, torent, raspad

blnsq

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
301
Da li neko ima detaljna podesavanja za Conexant ruter koji se dobija od Sezama? naime, kad god pustim preko uTorenta neko skidanje, veza pukne. Vratio sam Telsey koji je nakon torenta trazio flash, uzeo Conexant, u SP2 povecao broj konekcija na 50, podesio uTorent ( UL/DL), otvorio portove, podesio NAT...:type: .... I nece :wall: po x-ti put - nece. Mozda negde gresim u podesavanjima il je vreme da menjam provajdera... hvala :)

Ja na poslu imam "AnalognoDigitalnuSezamproLiniju" i imao sam taj neki Conexant ruter koji se ponasao upravo kao i tvoj. Svi pokusaji podesavanja nisu dali neki rezultat tako da smo taj ruter kod sezama zamenili sa drugim. Naravno Sezam je kao zamenu dao isti model koji je jednako lose radio. Resenje smo pronasli jedino u kupovini novog rutera :mad:

Da... Pa mislim da ce to biti logicno i , ekonomski, najgore resenje :( Vec smimam neki Zyxel, TP ili D Link... Da ne pominjem i veoma dobro napisano uputstvo za podesavanje rutera koje ne vredi ....

Veza je 1024/128, upload je ogranicen ( sve varijante od 30-5Kb ). Pronasao sam i uputstvo za podesavanje uTorenta, podesavao parametre po njemu - http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=6087&forid=25&katid=6 - pa 4 post. Al ne vredi. Verovatno cu o5 morati da provedem 4 sata uz komp i sve by-the-book i ako o5 nece - bacam Conexant u đubre:smash:

I ja imam istu vezu i torrent radi perfektno. Probaj sa netlimiterom da ogranicis upload na 4.5kb, max broj konekcija na 120 i broj konekcija po torrentu 40.

Mada pretezno skidam sa privatnih torrenta down ide skoro max, tj. vrti so izmedju 90 i 102kb.

Probaj i javi sta si uradio

I ja imam istu vezu i torrent radi perfektno. Probaj sa netlimiterom da ogranicis upload na 4.5kb, max broj konekcija na 120 i broj konekcija po torrentu 40.

Mada pretezno skidam sa privatnih torrenta down ide skoro max, tj. vrti so izmedju 90 i 102kb.

Probaj i javi sta si uradio

thnx, probao sa ogranicenjem na netlimiteru i ne vredi - zakucao mi je modem potpuno, morao sam da ga resetujem. Jedino mijos preostaje da sve vratim na default i probam jos jednom. U suprotnom, 50e odose za neku masinu ;)

Jedino sta moze da pomogne je da smanjujes broj konekcija po torentu i da uvjek skidas samo po jedan torent. Ti ruteri sto oni daju su nevidjeno smece... Meni se malo bolje pokazao bas conexant (oni daju 2 razlicita rutera, oba vode kao conexant medjutim jedan je Globespan Virata a drugi con.) Ali i on uglavnom pravi probleme.

E, da , bravo - imam goru varijantu - Conexant Globespan Virata a ne bi me cudilo i da je Daewoo umesao prste... Hehh... Mogao bih da uzmem slobodan dan s posla da isprobavam ali cu verovatno doci do zakljucka da je najbezbolnije resenje po zivce kupovina sopstvenog rutera. Zali boze 1200 din koje sam im dao za rentu rutera....

Taj Conexant sto Sezam deli je najveci moguci krs. Ja sam se patio s njim godinu dana, stalno je pucala veza kad je bio pokrenut neki p2p program, a i kad nije pucala veza, surfovanje je bilo neupotrebljivo. Bio sam prinudjen da svaki put kad hocu da otvorim neku web stranu zaustavim download (torrent, eMule).

Svi problemi su nestali od trenutka kad sam poceo da koristim Linksys ruter.

Hvala svima na odgovorima i savetima... Danas sam qpio Tp Link w8910g sa WiFi-jem i radi ko svajcarski sat. P2P radi , utorrent radi... Samo goli krshevi od opreme koji se dobijaju od provajdera....

Kod sezama su definitivno krsevi za ostale providere ne znam. Jedio sam cuo par pozitivnih komentara za SpeedStream sto su nekad dijelili. Ali ovi Conexanti i GS su dosta problematicni kad je u pitanju veci broj konekcija.

SpeedStream je sjajan uredjaj ali ga vise nema u Sezamu. Jedina mana je 10megabitni switch.

Nazad
Vrh Dno