Aca je napisao(la):I evo kako to prakticno izgleda od 18.10. od kad su na mojoj centrali promenili protokol na PPPoE 😡
ivo.r je napisao(la):Komšo koji ti je to program na slici?
ZorMi je napisao(la):Evo šta još kaže čovek iz Telekoma:
Paradigma je napisao(la):Razlika u overhead-u izmedju PPPoE i PPPoA prakticno ne postoji. Odnosno na velikim paketima je 8 / 1492 ~ 0.5% dok bi na procescnoj velicini paketa od npr 8 / 314 ona iznosila 2.5%. Drugim recima pad parfermansi (transfer rate-a) je izazvan povecanjem broja (ADSL) korisnika i racunajte da ce situacija biti samo gora od ove koju trenutno imate. Orle bices srecan ako i gigu izvuces za koji mesec :d
borab je napisao(la):Aco, pa ti se No1 u downloadu.
Misko je napisao(la):Pa kad je mator za No1 u OC-u daj sta das :d
ZorMi je napisao(la):Evo šta još kaže čovek iz Telekoma:
'Postoji kvaka i u profilima koji se primenjuju za ADSL pakete. U PPPoA režimu, za pakete 512/128 i 768/192, su se koristili tzv. VBR profili, koji su korisnicima bez obzira na opterećenje DSLAM-a na nekoj od lokacija, garantovali protok u određenim granicama. 256/64 paket je od starta bio UBR. Sada, prelaskom na PPPoE režim, svi korisnici koji su prekonfigurisani, bez obzira koji paket koriste, imaju UBR pakete, tj. kada dođe do opterećenja na nekoj od lokaciji, protoci se smanjuju... Drugim rečima, nikom se ne garantuje plaćeni paket.'
Ja ne znam kako, ali mogu da biram između PPPoA i PPPoE, odnosno radi mi i jedan i drugi protokol, centrala Čukarica, oseća se razlika i to bitno... Sa PPPoA je download značajno brži, dok je sa PPPoE veza jako stabilna, recimo da u nedelju dana nonstop nisam imao ni jedan prekid....legend je napisao(la):meni je od starta UBR (PPPoA VC-Mux) u setovanjima kod sezama 512.....tako da ova prica ne stoji....inace nece se ni osetiti prelazak sa jedne na drugu encapsulaciju....problemi koji postoje sa protocima su druge prirode i desavaju se kod svakog ISP i velikim delom su izazvana telekomom....
Problem sa protocima na Novom Beogradu je nastao jer se NBGD, Tošin bunar i Bežanija centrale 'slivaju' u link kapaciteta 2000 ADSL priključaka što je poodavno napunjeno. Otud sve ove prekonfiguracije, prelazak na PPPoE, proširenja kapaciteta, pa čas radi čas ne radi i ne postiže se max. brzina. Da li su 512k korisnici imali garantovan protok, to ja ne znam jer sam na 256k, kolega iz Jupaka koji ih konfiguriše tvrdi da jesu... do odredjene granice, tj. imaju protok na štetu sporijih, ali ako se zaguši nema ni njima pomoći.legend je napisao(la):meni je od starta UBR (PPPoA VC-Mux) u setovanjima kod sezama 512.....tako da ova prica ne stoji....inace nece se ni osetiti prelazak sa jedne na drugu encapsulaciju....problemi koji postoje sa protocima su druge prirode i desavaju se kod svakog ISP i velikim delom su izazvana telekomom....
Aca je napisao(la):Sinko moj, jesi li uspeo ti da predjes 14K u 3DMarku 01 ili se jos mucis? :d:d
Ma zvao sam i Sezam i neke momke iz Jupaka sa kojima sam radio nesto ranije, i jedni i drugi mi kazu da su problemi one najgore prirode - nekome radi, nekome ne bez vidljivog "pattern"-a. Kazu iz Telekoma da nije samo sezam, i drugi provajderi prijavljuju probleme. Pri tome ima i razlicitih simptoma...wiz011 je napisao(la):Danas je na Sezamovim konfama čovek iz Telekoma koji radi na ADSL-u napisao da je najverovatnije razlog u krš modemima koje daju "neki provajderi" i koji se ne slažu sa PPPoE. Nije imenovao ni jednog provajdera, ali čini se da je i te kako mislio i na Sezam.
GEOM je napisao(la):Sezam je to ja sam na Zvezdari 382xxxx kod Beotel-a i nedesava se to uopste mislim da je do tvog ISP-a
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari