Šta je novo?

Setup is starting Windows... nema kraja

• Začetnik teme Začetnik teme dsk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dsk

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2005
Poena
620
Naime, ploca je a7n8x deluxe, 80Gb Maxtor SATA HDD. Skinuo sam sa asusovog sajta driver za sata raid, snimio ga na disketu, pokrenuo instalaciju XP-a, F6 za ucitavanje drivera, sve lepo on ucita i dodje do Setup is starting Windows... i dalje nista. CD drive se umiri, zuje kuleri... idila. Cekao sam ga oko 30min, onda ga restartovai i probao sve ponovo. Sve isto. Pored mene na racunaru i dalje poruka Setup is starting Windows
Probao sam Partition Magic sa Hierens boot cd-a i on HDD propisno prepoznaje. Moze da se podeli na particije, formatira... ali windows jednostavno zataji pri instalaciji.
Ima li neko ideju, pleaseeeee?

Da li ti je instalacioni medij ok?
Probaj da kod ortaka zakacis hard, iskopiras ceo cd u folder i pokrenes instalaciju iz dos moda.( treba da ti bude Fat32 ) kod sebe.
Nemam drugu ideju.

CD je ok. Bas sam sinoc instalirao sa njega drugarici XP.
Probacu sad to iz dos-a

nece iz dos-a. kad otkucam setup dobijam This program cannot be run in DOS mode
Imate li ljudi jos neku ideju? Meni ponestaje...

menjao sam sata kabl, sata nastavak na napajanju, memoriju, probao sa XP media center edition... i opet isto

nisi bas lepo napisao
da li je odradio kopiranje? Da li te pitao za particije? Da li je ucitao sata drajver?

Izbaci jedan memorisjki modul (ako ih imas 2 ili vise) ili probaj neki drugi.

Wele je napisao(la):
nisi bas lepo napisao
da li je odradio kopiranje? Da li te pitao za particije? Da li je ucitao sata drajver?

pri instalaciji XP-a lepo je ucitao sata driver, odradio ucitavanja, i onda ide poruka u dnu ekrana Setup is starting Windows koja traje vecno. Posle toga bi trebalo da ide particionisanje diska, kopiranje fajlova, restart i nastavak instalacije...

inace hard radi, recimo kada sam pokusava da pokrenem instalaciju iz dos-a, lepo sam ceo instalacioni CD prekopirao na hard. svi programi koje sam probao sa hirensovog cd-a ga prepoznaju (partision magic, paragon partition magic, dos commander...)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Izbaci jedan memorisjki modul (ako ih imas 2 ili vise) ili probaj neki drugi.

sto se tice memorije u racunaru su 2 modula od 512MB@400MHz TwinMos. spustao sam ih na 333MHz, vadio jedan pa drugi i nije pomoglo. onda sam izvadio oba i ubacio NCP 256MB@266MHz i nista.
Stvarno vise ne znam sta da radim :wall:

Resetuj BIOS na factory defaults.... mozda to pomogne. Izvadi iz masine sve sto nije neophodno za njen rad; mozes i da probas instalaciju na neki PATA disk na svojoj masini.

i bios update zna da pomogne

update-ovao sam bios, stavio najopustenija setovanja (factory defaults) i opet isto.

onda sam se setio da imam image XP bez driver-a i ostalih gluposti (ghost-ovao sam ga odmah po zavrsetku instalacije na mom racunaru gde nema sata hdd-a). skinuo moj hard (ide maxtor 60gb) ubacio u problematican komp i pokrenuo ghost sa hirensa. ghost je lepo odradio svoj deo posla. kada sam restartovao komp pojavila se poruka, da ne duzim, kada se bira izmedju raznih oblika safe mod-a i last good... safe mod se pokrene ucitavajuci sve one stvari i zamrzne se, last good... ne radi tj. zamrzne odmah. ocekivao sam da nece raditi ali vise nisam znao sta da pokusam. ako neko zna kako da ubacim sata drivere kada ne radi safe mod...
dobrodosle su sve ideje! (ja ih vise nemam)

dsk je napisao(la):
nece iz dos-a. kad otkucam setup dobijam This program cannot be run in DOS mode
Imate li ljudi jos neku ideju? Meni ponestaje...

Mozda gresim,ali cini mi se da bi trebalo da iz dosa udjes u i386 folder na cd-u, a zatim kucas winnt.exe za pokretanje instalacije,takodje moj ti je savet da ako mozes pustis i smartdrv kako bi to sve islo malo brze...

Ostaje ti jos: IDE kablovi, napajanje, ploca i CPU. Bilo bi vrlo dobro da nabavis jos neku nf2 plocu za probu i utvrdis tacno sta te zeza.

Skoro sam siguran da je to do postavki BIOS-a u vezi SATA RAID kontrolera. Nemogu se tačno setiti parametara, ali pokušaj tu nešto menjati.

Da si pazljivije citao video bi da je covek resetovao BIOS na defaults... i da se ponasa isto (a pre nije bilo tako).

Nisam ni mislio da je on nesto poremetio u BIOS-u nego da proba menjati default postavke za SATA kontorler.

prebacio sam hard na Abit NF7-S (znaci isti cipset, isti SATA kontroler kao A7N8X Deluxe). glatko instalirao XP. nisam instalirao nikakve drivere osim za sata tokom instalacije. vratio hard na asus-a, krenuo da butuje... i opet crn ekran. restartujem ga i pojavi se ponudjeno: safe mod, last good... i naravno nista od toga nece da radi.
a da, umalo da zaboravim, prethodno sam probao (na a7n8x) da iz DOS-a pokrenem winnt.exe (posle kopiranja instalacionog CD XP-a na hard). pokrene se setup, kopira nesto fajlova i onda prosto stane. nisam koristio smartdrv (ne znam gde da ga iskopam) :crash:

Poslednja izmena:
safe mod stane na \windows\system32\drivers\mup.sys
verovatno sata kontroler brljavi. mada...\windows\system32\drivers\Si3112r.sys prolazi.

da krenem pricu iz pocetka, komp je od mog druga, koji je na ovaj ili onaj nacin naisao na neki virus. formatirao je hard (nije znao dami objasni kako) posle toga nije mogao da instalira XP. posle toga ni ja ni ja sa vama ne uspevam da ga instaliram. e sad, da li je u medjuvremenu iskrsao neki hardverski problem... verovatno. od hardvera ostalo je samo da zamenim cpu i graficku, sto cu i da uradim.
evo dok pisem ovo, zaglavio je na Knoppix-u

Immortalis nauci da citas i pratis temu.

@dsk
Trebao si da prebacis i CPU na NF7-S. Onda bi ti se krug suzio na napajanje i plocu.

Probaj da instaliras Win98 ili WinMe pa onda XP iz nekog od njih.

Slicno mi se desilo (sa nekim matorim Intelom), XP -> blokada, Win2k setup je prolazio taj deo ali su posle pljustali plavi ekrani svih vrsta i poruka. Na sistemu je ostao WinMe, radio lepo.

izgleda da ploca baguje. sve sam lepo prepakovao na NF7-S (cpu+mem+graf) i odlicno radi. jos samo da testiram napajanje...

napajanje je ok. znaci definitivno brlja asus, kao i obicno... :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno